< Tilbake til oversikten

Hjelp til å endre en foccacia-oppskrift til lavkarbo, om mulig!

#1

Tasja sa for siden:

Jeg har verdens beste foccacia oppskrift:
1 pakke fersk gjær
1 l vann
20 g salt
1 kg mel

Det er det. Og olje og salt på toppen. Mengden kan deles på 4(slik det er nå fyller brødet en hel langpanne), men jeg vet ikke om det vil være mulig å lage noe lignende dette på lavkarbovis? Jeg har glutenmel, pofiber, jbkm, fiberhusk, xanthan gum og så videre.
Er det noen lavkarbogenier der ute som ser en mulighet for å lage en mer karbovennlig oppskrift? Trenger ikke å være helt skrapt for karbo, vil uansett bare bli laget til spesielle anledninger.
Jeg har prøvd andre foccacia oppskrifter her inne uten å være fornøyd. Lagde dette brødet til familien som kommer på middag i dag, og det lukter så godt :) Håper jeg kan lage noe lignende en gang som jeg også kan spise!



#3

Tasja sa for siden:

Den linken var jo veldig grei, alt samlet på en side. :)
Jeg har prøvd to foccacia oppskrifter her inne fra uten at de helt har falt i smak.
Jeg tenkte at siden det stort sett kun er melet her som har karbo i seg, at det kanskje skulle være mulig å erstatte det med noe uten at det skal bli så mye hokkus pokkus :)


#4

arnakristin sa for siden:

Jeg har svart belte i gjærbakst men har gitt opp å bake lavkarbo varianter da jeg ikke synes det smaker noe særlig godt…

…mente jeg hadde sett en foccacia variant til og noen har prøvd det ut med KnutteLOFF!


#5

Tasja sa for siden:

Ja, jeg også har alltid vært glad i gjærbakst og vært god på det, men det har desverre måtte legges på hyllen. Jeg skal prøve knutteloffen en gang, alltid kjekt å eksprimentere litt selv om det er litt for ofte det ikke blir vellykket :o



#7

Lissi80 sa for siden:

Jeg har notert meg foccacia oppskriften fra lchf-bloggen.blogspot.com, om et linkes til i innlegget over.. Synes den ser ganske så god ut :)

Gleder meg til en anledning til å lage det.. Knksje jeg mikser sammen ett tapas bord i påsken og inviterer familien??!! ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.