Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Ingredienser:
Sjokolademoussebunn:
75 g mørk, sukkerfri sjokolade
40 g sukrin
2 ts flytende søtning
4 store egg
2 dråper sitronsaft
[url="https://lh4.googleusercontent.com/-Y_Jn90n9vzg/TX_s8uq6mLI/AAAAAAAAA-g/lswir18wxlA/s1600/troikadeluxe03.jpg"][/url]
Gele:
1 pk sukkerfri bringebærgele
2 dl vann
1/4 dl sitronsaft
*Marsipan[url="https://lh5.googleusercontent.com/-6MTfVqu8oe8/TX_tAM-lcWI/AAAAAAAAA-k/WDbIc0wuyg8/s1600/troikadeluxe04.jpg"][/url]
Sjokoladekrem:
150 g mørk, sukkerfri sjokolade
3 dl fløte
1/2 ts vaniljeextract eller essens
Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen i mikroen eller over vannbad og avkjøl den.
Skill eggehviter og plomme. Ha eggeplommer og sukrin i en bolle og pisk i ca fem minutter, til du får en luftig eggedosis. Tilsett den avkjølte, men fremdeles flytende sjokoladen og pisk noen minutter til.
Pisk eggehvitene halvstive. Tilsett flytende søtning og sitron og pisk eggehviten stiv. Vend eggehviten forsiktig inn i sjokolade/eggedosisen.
Ha røra i en bakepapirkledd form (ca 20x30 cm). Stek ved 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøl bunnen i formen.
Lag marsipan* og kjevle den ut i et tynt lag, bruk plastfolie både under og over marsipanen når du kjevler. Plasser marsipanen på den avkjølte bunnen.
Ha gelepulveret i en bolle. Kok opp 2 dl vann og ha det i bollen med gele sammen med sitronsaft. Rør godt og sett det kaldt til det har blitt litt stivere i konsistensen.
Hell geleblandingen over marsipanen og sett deretter kaken kaldt til geleen har stivnet.
Brekk sjokoladen til sjokoladekremen i biter og ha det i en bolle. Varm opp fløten til kokepunktet og hell det over sjokoladen. Bruk en stavmikser og miks til sjokoladen er helt smeltet og utrørt i fløten. Sett sjokoladen kaldt i ca 2 timer. Rør hver halvtime.
Pisk sjokoladen til krem og smør den over kaken.
Avkjøl kaken i minst 20 minutter før du deler den i biter.
*) Oppskrift på sukkerfri marsipan finner du blandt annet her. Du kan halvere oppskriften.
Ca næringsinnhold i hele kaka:
Protein: 101 g - 11%
Karbo: 51, 5 g - 6%
Fett: 342 g - 83%
Kcal: 3682
Jeg delte kaka opp i 15 store biter, dvs 3,4 g kh pr bit.