Kommer helt ann på hvilken aldersgruppe målgruppen er.. Synes "Lavkarbo for henne" høres veldig damete ut, så det appellerer kanskje ikke mest til de yngste jentene.. "Lavkarbo for jentene" hadde jeg heller gått for, for det appellerer liksom både til de unge og til de litt eldre som vil være unge;)
"For henne" høres jålete og damete ut synes jeg ...
Men hvorfor ikke heller få frem hva som er annerledes med den? At den er for kvinner sier ikke meg så mye, betyr det at LCHF ellers er for menn det da?
Jeg ville heller fått med på forsiden at det er middelhavsmat, f eks.
Lavkarbo for jenter høres mer useriøst ut enn lavkarbo for kvinner. Det siste gir mer troverdighet og tyngde som om det ligger vitenskapelig forskning bak innholdet i boka. Men, hey, hva vet vel jeg om innholdet i boka? Jeg ville aldri lest en bok med ordet jenter, damer eller henne i denne forbindelse.
Tror ikke det er så mange på type 18-30 år som føler seg som kvinner.. Kvinne appellerer hvertfall overhodet ikke til meg:) Da er du voksen og moden, liksom:p
Ja, jeg vet, men jeg vil lese en bok av en moden person:) Om jeg var 16 derimot ville det ikke vært like interessant. Men jeg hadde tenkt at det var seriøst i det minste. Ikke bare overfladisk som ukebladkunnskap.
Jeg tenker sånn at langt de fleste som spiser lavkarbo, i alle fall i Norge, er kvinner/jenter.
Så det blir liksom litt unaturlig å kalle en bok "lavkarbo for jenter/kvinner/damer/henne" i den sammenhengen. Hvordan kan man gjette at det betyr middelhavsmat liksom? Er det mer jentete? Kanskje det er det sett fra en manns ståsted, men det er jo meningen at det er kvinner som skal kjøpe boka?
Jeg ville assosiert det mer med en vinkling mot kvinners hormonbilde og utfordringer i så måte hvis jeg hadde sett denne tittelen i bokhandelen. Hadde ikke gjettet at den inneholdt middelhavsmat ...
Men "lavkarbo for jenter" er den mest muntre og lettbeinte tittelen synes jeg, som gir minst assosiasjoner til at det handler om kjønnsbestemte ting (og så ville jeg sterkt anbefale å ha en undertittel som gir mer informasjon om hva den inneholder) :)
Nei, denne var litt vanskelig... Jeg er over 40 og ville nok ikke bladd i en bok "for jenter", samtidig som jeg er enig i at "Lavkarbo for henne" høres litt mer høytidelig eller "damete" ut og vil nok ikke appellere til de yngste.
direkte oversatt er jo tjejer jenter.. så da burde det jo bli lavkarbo for jenter... syns jeg..
Selv syns jeg kvinner høres bedre ut, selv om jeg ikke sier kvinne om meg selv så.. Jeg vet ikke, jeg syns kjønn i tittelen er snålt, hehe.. Man spiser nå vel samme uansett kjønn..
hmm... kvinne er et av de flotteste ordene jeg vet om.
Når det gjelder disse kjønnsbestemmende ordene går de i par:
Jente/gutt
Dame/herre
Kvinne/mann
Mange bruker feilaktig paret dame/mann. Ordet herre er sjelden brukt, derfor er det interessant at noen mener at ordet kvinne er stivt og høytidelig, mens ordet dame ikke gir denne assosiasjonen. Språk er interessant!
"... for henne" høres ut som man prøver å selge en intimsåpe... :o
"... for jenter" gir assosiasjoner til boka Jentemat, som faktisk var den boka som fikk meg til å bli nysgjerrig på dette med reduksjon av karbohydrater i sin tid. Så mao et navn med tradisjoner! :ja:
For meg blir det enten "Lavkarbo for jenter" (og ikke "jentene") eller "Lavkarbo for henne" som klinger best. Men jeg har på følelsen at det er snakk om en "lettvariant" av lavkarbo, så jeg aner noen kompromisser her.
Likte begrepet "feminin lavkarbo" DEN boka kunne jeg kjøpt. Ville ALDRI kjøpt en av bøkene med de andre titlene av flere grunner. For det første min politiske holdning til likestilling. Jeg mener det er unødvendig å henvende seg kun til ett kjønn. Ved å bruke feminin så sier det noe om HVEM dere vil nå tak i uten å ekskludere noen.
Ellers så synes jeg det meste er bedre viss en sier hvem først og hva etterpå og har så få ord som mulig i tittelen.
Kan og ta en kort analyse av hva JEG konnoterer ved de ulike titlene.
1)Lavkarbo for damer
Denne boka er for damer over 50 år. Ser for meg noen damer med stort smil og med grått krøllete hår. Inneholder oppskrifter på kjøttkaker og koteletter.
2)Lavkarbo for jenter
Denne boka er for ungdommer og henvender seg til jenter under 25 år. Inneholder oppskrifter på lavkarbokaker, pizza, lasagne og tapas. Gjerne til venninnekvelder etc.
3)Lavkarbo for henne
Konnoterer det samme som 2), men alle oppskriftene er for en person. Henne er for meg bare en person. Det er heller ikke meg. JEG har ingen "henne" følelse ovenfor meg selv. Jeg kan se på meg selv som "kvinne", "dame" og "jente", men ikke henne.
4)Lavkarbo for kvinner
De i mellomsiktet. Omfatter de som ønsker å være 30. Gjerne i småbarnsfasen.
Ja, jeg har også alltid reagert på at BH-reklamer, spørsmål om amming, gynekologer og menopausale temaer henvender seg bare til ett kjønn. Skikkelig politisk ukorrekt.
Mulig det ikke er slik i DITT liv, men i mitt så kan mennesker spise det samme uavhengig av kjønn (lavkarbo for kvinner), etnisitet (lavkarbo for negre), klasse (lavkarbo for rike), rualitet (lavkarbo for bygdefolk) og alder (lavkarbo for deg mellom 50 og 52 år).
JEG ser INGEN grunn til å skape forskjeller eller forskjellsbehandle mennesker etter disse eller andre kategorier med unntak av om det er høyst nødvendig. Ei heller å klassifisere uten at det er nødvendig.
Det er ikke noe problem å få til god markedsføring mot en gruppe uten å ekskludere en annen. Derfor ser ikke JEG noen grunn til å ikke gjøre dette.
Å si en er feminist er forøvrig så politisk ukorrekt en kan få det. Det er alltid noen som skal kritisere eller komme med teite sammenligninger. Gjør DU det samme om noen sier de kjemper mot diskriminering, jobber for sosial utgjevning mellom fattige og rike, eller ønsker å gi de på bygda like gode muligheter som dem i byen?
JA det er noen forskjeller mellom ulike kategorier mennesker, men hvorfor gjøre de større enn de er? Hvorfor ekskludere?!
Lille Måne forlag (som betaler regningen) ser jo tydeligvis en god grunn til å ekskludere den mannlige delen av befolkningen i Norge med denne utgivelsen. Jeg ser ikke noe galt eller diskriminerende med det. Kvinner og menn har litt forskjellige innfallsvinkler og preferanser når det gjelder for eksempel kosthold. Kvinner og menn er i det store og hele litt forskjellige, det er ikke noe galt å ta hensyn til det.
Her snakker vi selvsagt i generelle vendinger. Man kan finne utallige eksempler på unntak.
Boken kommer senest 1/7 kanskje litt før - først skal vi lansere Matrevolusjonen av Andreas Eenfeldt, så har vi to kokebøker som vi helst vil slippe litt før - tidligst juni måned.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.