< Tilbake til oversikten

Buljong og karbo

#1

BenteR sa for siden:

Jeg har i mange år laget ei kyllingsuppe som alle liker kjempegodt, men jeg er veldig usikker på hvordan jeg rekner ut karbo i buljongterningene,
Jeg bruker 2 kg kyllinglår med skinn og bein, 4 terninger hønsebuljong, 1/2 kg gulrøtter (opprinnelig 1 kg), 4 fedd hvitløk.2 bokser minimais og en stor kvast finhakket persille tilføres rett før suppa er klar. Minsten min kan ikke leve uten pastavarer, så jeg koker litt eggnudler til han ved siden av.

Hvordan rekner dere dette med buljongen?


#2

Gerd sa for siden:

Maggi hønsebuljong har 44 karber pr. 100g. En terning veier 10gram. dvs. 4,4 karbo pr terning :ja:


#3

langaard sa for siden:

Knorr hønsebuljong har 11kh pr100g:)(4 terninger 40g):)


#4

BenteR sa for siden:

Takk for kjappe svar.
Da vil suppa mi for sju mennesker gi
2 kg kylling 0
1/2 kg gulrot 3,8
4 Maggi hønsebuljong 17,6
1 box à 250gr. minimais 5,9

  • det lille i persille og hvitløk
    = ca 28 / 7 = 4 karbo pr. porsjon om en da ikke forsyner seg med eggenudlene:D

#5

Gerd sa for siden:

Nei, mer... gulrot har 6,5 karber pr. 100 g. Det blir 32 karber for 1/2 kilo (500g)


#6

BenteR sa for siden:

Takk, da blir det 56 / 7 = 8 karbo pr.person?
Prøver så godt jeg kan å lære dette, men gjør hele tiden sånne feil når jeg skal sette opp reknestykker:rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.