Jeg går ikke på lavkarbo men prøver generelt å lage sunn og enkel mat-som selvsagt skal være god også. Etter tips fra en venninne ville jeg prøve å panere fisk i baconsvor da det hørtes spennende ut-og så tenkte jeg da at jeg kunne ta steget fullt ut og prøve meg på en "full" lavkarbomiddag for en gangs skyld. Lurte litt på hva dere mener om denne oppskriften-mtp mengde karbs osv:
Du trenger pr.person: (Her velger man jo selvsagt selv om man vil ha mer/mindre fisk kontra blomkål)
ca 200 gram fisk 0.3 gram karbohydrat pr/100gram
ca 200 gram blomkål 2.3 gram karbohydrqater pr.100gram
Smør
Løk
1 egg (til panering)
Baconsvor -jeg valgte Maaruds Gullsvor 2.5 gram karbs/100gram (Det blir ikke så mange gram av det)
Totalt ca 6gram karbohydrater + små mengder fra smør/løk/baconsvor/egg
EDIT:
Bilder og fremgangsmåte her om det betyr noe-men det er lavkarbo dette ikke sant? Det er ikke for mye karbs her?
Hei. ja, det er genialt. kan brukes til bakst og panering. Eg kjøper det på spar ;) og helsekost ;) lager nuggets, fiskepinner og lignende med pofiber ;) Så slippe eg å knuse bacongull :p mye arbeid ;)
Jeg laget kylling panert i bacongull her om dagen. Var kjempegodt! Og litt morsomt, stod og dengte løs på en brødpose med bacongull i med et kjevle. Grei måte å få ut litt aggresjon på.
her ser du åssen den ser ut.. er 12 gr karbo pr 100 gr, men du bruker så lite til panering. er veldig drøy. jeg veide her om dagen. Hadde 20 gr på fatet, men det var litt igjen når jeg var ferdig.. 3 porsjoner, så det er ikke så mye karbo ;)
PAnering er jo knall til kylling også ja, har noen fileter i kjøleksapet nå, var 40% på MENY så da skal det prøves med restene av bacongullet til maarud :)
Ja. snadder lørdagsmat med kyllingnuggets ;) Lag deg sellerirot fries, salat og en dressing av seterrømme.. namme nam ;)
Friesene finner du oppskrift på her en plass ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.