< Tilbake til oversikten

Lutefisk - På alternativt vis

#1

Kokken Tor sa for siden:

Underteikna og madammen prøver i desse dagar å tøme fryseboksa mest mogleg for å få plass til ny ferskfisk. I denne anledning gjorde vi kål på dei to siste pakkane vi hadde med lutefisk.

På Vesterålsk maner vert denne vanlegvis servert med fylgjande tilbehør:

  • Poteter

  • Ertestuing

  • Sprøstekt sidespekk i fett (Ikkje bacon; spekket blir til forveksling likt sprøstekt ribbesvor).
    Bytta ut potetene med ein blomkål- og sellerirotpurre beståande av:

  • Et blomkål

  • 250-300 g. sellerirot

  • 2 ss Creme Fraiche

  • 2 ss. meierismør

  • Smakt til med salt og peppar (Og Gud forby; litt sukker om nødvendig..!)
    Ertestuingen vart bytta ut med vanlege grønnerter. Det er litt karbo i disse, så her bør ein vege opp kor mykje ein kan ete i forkant.

Konklusjonen:
Sluttproduktet avviker sjølvsagt litt frå originalen, men komposisjonen fungerte veldig godt for min del. Reknar med at dette blir årets julemiddag for underteikna når me kjem så langt.


#2

TrineG sa for siden:

Så pureen passet til fisken. Det er bra. Vi har også noe lutefisk vi må spise opp.Da skal jeg prøve den :)


#3

Kokken Tor sa for siden:

Jada, kombinasjonen vart veldig bra etter mi meining!

Eg skreiv ikkje ned oppskrifta der og då, så eg tilrår deg å prøve deg fram med mengdene av smør og CF (No er då denne kroppen veldig glad i smør berre så det er sagt). Kjem sjølvsagt også an på størrelsen på grønnsakene, men også på kor mykje veske som er att i grønnsakene etter koking og avdamping. Ikkje noko særlig stas om det vert tjukk blomkålsuppe i staden for stappe...! :D

Er tilhengar av nyreven muskat; skal prøve det ved neste anledning! (I svært moderate mengder sjølvsagt!)


#4

Kanutten sa for siden:

:sikle: Men man MÅ jo ha sennep til også!! :D


#5

TrineG sa for siden:

Tror det må bli lutefisk til helga:D


#6

Kokken Tor sa for siden:

Jada, er med på den! :)
Derfor eg skreiv på Vesterålsk manèr for å unngå å gje inntrykk av at eg sit inne med fasiten på korleis lutefisk skal serverast! ;) Det har sikkert blitt starta krigar for mindre...
(Spørs om eg vert grundig arrestert av andre folk i Vesterålen med andre varianter, men den sjansen for eg ta...!)

Variasjonen er sikkert like stor på lutefisk rundt om i landet som ved servering av potetball/raspeball/klubb/kumler/ballj (Kjært barn har mange navn..!) - Poenget mitt er; nok en rett med ekstrem lokalgeografisk variasjon i tilbehør! :)


#7

Kanutten sa for siden:

Lutfesk e snaddermat uansett! :sikle: Klubb også!


#8

Kokken Tor sa for siden:

Enstemmig vedtatt!:D


#9

Kanutten sa for siden:

I fare for å kuppe tråden skal jeg bare i full fart nevne:

Boknafesk, lættsaltaauor, klæppfesk, gammelsalta sei, etc etc. :sikle:


#10

langaard sa for siden:

Å BOKNAFISK:sikle: !!!


#11

LIBBA sa for siden:

Er fantastisk godt :sikle:
Pleier å få det når jeg er hjemme hos ho mamma og han pappa :)
Da kan jeg ete meg under bordet :D


#12

Svebø sa for siden:

Har virkeleg savna lutafisk
Takker takker :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.