< Tilbake til oversikten

Dr. Hexeberg

#1

Tidl. medlem sa for siden:

Ser at det er veldig lite av Dr. Hexeberg her, og vanskelig å bla seg gjennom alle trådene som hun er nevnt, da det er mange nok av de, og mange tråder har flerfoldige sider.

Dr. Hexeberg baserer kosten sin på LCHF, noe som jeg gjerne kan tenke meg å begynne på etter å ha lest side opp og side ned om Dr. Lindberg, Skaldeman, Atkins og ketolysekuren.

Dr. Hexeberg har et daglig inntak av 60g KH, ettersom jeg leste i en tråd jeg fant frem. Dette er vel øvre grense for lavkarbissene?
Ser at noen snakker om ett daglig inntak av 20-25g KH, andre har 30-50g KH som livsstil.

For meg er det supervanskelig å finne måltider for en måned (for jeg vil gjerne ha variasjon for hver dag).
Fant et doc.-dokument som en hadde kopiert mange forskjellige måltider herfra og limt det inn, slik at han/hun hadde fått 97sider med oppskrifter i ett word-dokument.

Lastet ned denne, men selvsagt så står det ikke kcal og KH for alle måltidene der.
Kunne gjerne tenkt meg å leve på det en liten stund (2-3 uker), til jeg har nådd idealvekten min, for så å gå over til Dr. Hexeberg.

For jeg er litt redd kroppen min vil stoppe å gå ned i vekt/fettprosent når jeg går over til Hexeberg sine matforslag i kokeboken hennes da mange her synes at 60g KH er litt vel mye for å være på lavkarbo.

Jeg får egentlig "hjernevri" av å sitte å lese om at man ikke skal ha mer enn 20-25g KH om dagen, og jeg tenker egentlig sånn at hvis man gjør det, så går man opp i vekt igjen.

Selvsagt VET jeg at det ikke er sånn, men har fått inntrykket av at folk vil ha det til at det skal være sånn når jeg leser div. tråder her inne.
"Nei, nei, det er ikke vanskelig å holde seg på 20-25g KH om dagen".
Jo, for meg er det nettopp det når jeg ikke har snøring på hva man skal spise. Og da vil jeg tilbake til det word-dokumentet igjen: Der står det ikke hvor mange gram KH i mange av måltidsforslagene.

Det er nok selvsagt mange eksperter her inne ang. måltider, hvor store måltider osv. Og det er vel selvsagt mange forskjellige meninger om hvor mange måltider man skal spise om dagen. JEG SIER 5 MÅLTIDER om dagen (3 timers mellomrom) for at ikke kroppen skal gå i "sparebluss" og tro det er "hungersnød" på gang.
Andre vil si 2-3 måltider om dagen, da de kanskje har litt større energiinntak i hvert måltid.
Uansett, alle har vi forskjellige meninger, og velger jeg å spise 3 hovedmåltider om dagen + 2 mellommåltider, ja, så gjør jeg det.
Om du velger 2 måltider om dagen, ja, så gjør DU det.

Nå kom jeg kanskje litt "off-track" her, men tilbake til Dr. Hexeberg:
Hun anbefaler blant annet litt frukt nå og da, 5 måltider om dagen, litt kos i helgene med hjemmelaget sjokolade osv. Men så og si ingen belgfrukter, noe som Dr. Lindberg gledelig slenger på måltidene sine.
Dr. Lindberg har en mer "frihet" for antall gram KH om dagen, ettersom jeg har lest meg til.
Og ettersom jeg har forstått, har Skaldeman det minste inntaket av antall gram KH om dagen. Noe som er uaktuelt for meg - for litt KH skal kroppen ha, mener jeg.

Da jeg trener 3 ganger i uken når jeg nå går på easylife-shakene, vil jeg gjerne øke til 4 ganger i uken når jeg går over til matforslagene i word-dokumentet (om 2 uker), og 5 ganger i uken da jeg går over til Dr. Hexeberg sitt matoppsett (om ca. 5 uker).

Gidder ikke shakene mer etter å ha gått på dem i 7 uker nå + 2 uker igjen.
Har selvsagt gått ned 18,6kg og fra 35,9 i fettprosent til 26,6% på 7 uker med shakene, vi får se hvor mye jeg har igjen om to uker. Målet mitt er å gå ned 30-35kg.
Går vel selvsagt opp noen kilo ettersom jeg trener såpass som jeg kommer til å gjøre, men hovedmålet mitt er å gå ned til en fettprosent under 15%, som er sunt for gutter/menn.

Har du noen tanker/meninger/filosofier om Dr. Hexeberg så skriv for all del her og del det med resten av oss! Setter gjerne pris på det! :)

Mvh Phrode.


#2

Rin sa for siden:

Neida, 60 gram karbohydrat daglig er ikke mye i lavkarbo-kontekst! Mange følger dog ketogene dietter når de skal ned i vekt, og da ligger gjerne inntaket på 0-30 gram.

Det går fint an å gå ned i vekt og oppnå store helsefordeler uten å være i ketose! Lavkarbobegrepet dekker vel alt opp til 150 gram karbohydrat om dagen, tror jeg (og så har man de som fokuserer på lav GI, og ikke teller grammene) - og opp til ca 70 gram kh anses det å være fritt frem med fettmengden. Etter dét må man gjerne justere; mer karbo = mindre fett.

Det er mange her som liker Hexeberg og bøkene hennes. :)

Her er en fin hjelper i forhold til "hva kan jeg spise": Lavkarbo på 3 minutter - videre så har vel Hexeberg nylig utgitt en egnet kokebok? :cool:


#3

knh sa for siden:

Hei!
Trur det Hexeberg anbefaler ligner mye på det som går under "Optimal ernæring" her på forumet :) Det går ihvertfall ut på blant annet Lutz sine anbefalinger om at man kan spise opptil 72g kh om dagen uten å redusere på fettet :)
Var på et foredrag med Hexeberg og Poleszynski for en liten stund siden, og de snakket endel om Lutz, og det som står i boka "Bedre uten brød" :)

Her er en tråd med link til litt informasjon om "optimal ernæring" :)

Det er nok mest snakk om ketogent kosthold her på forumet. Men det hadde jo vært gøy hvis det også blei litt mer aktivitet rundt andre lavkarbo-retninger :D

Mener å ha lest at lavkarbokosthold er opptil 150 g kh om dagen, og at dersom man holder seg under 72 g trenger man ikke begrense mengden fett:) (LCHF) Så 60kh om dagen er absolutt ikke mye for å ha et lavkarbo-kosthold :) Et sunt lavkarbokosthold trenger ikke å være ketogent ;) (selvom det innimellom virker som at noen mener det)


#4

Tidl. medlem sa for siden:

Nå reddet du livet mitt for stress og hjernevri, tror jeg! :P Tusen takk :)
Ja, etter å ha "googlet" litt frem og tilbake etter jeg begynte på easylife, fant jeg kokeboken hennes, og den kjøpte jeg med en gang!
Jeg må bare legge til: Hadde det ikke vært for easylife, hadde jeg aldri hørt om lavkarbomat, sånn at det er sagt.
Vet det er mange skeptikere her ang. easylife fordi de baserer kosten på lav GI (bl.a. "Frisk, sunn og mett" av Per Lauritz Lien som anbefaling for easylifere) og måltidserstatterne, men dette har vært en god hjelper for meg, og en fin "kick-start" i veien til mitt nye liv.

Takk nok en gang for det jeg synes er ett meget godt svar for min del! :)


#5

Charlott sa for siden:

Bare skyte inn at OM du får i deg nok fett er det ikke noe fare for sparebluss :)

Det å lære seg å spise når man er sulten og slutte når man er passe mett kan være en utfordring, men hvorfor ikke forsøke å lytte til kroppen? Gi den mat når den er sulten fremfor å følge klokka og trykke innpå noe bare for å ha gjort det?

Kroppen er søren meg ikke dum, blir man kjent med den vet den stort sett når det er tid for næringspåfyll :D

Men, velger du å spise etter klokka og "gamle" råd og det fungerer for deg er det selvsagt helt flott!


#6

Zincite sa for siden:

Det med å spise hver 3. time er også knyttet til blodsukkersvinginger. Spiser du fetere mat og mindre karbohydrater, vil blodsukkeret ligge mer stabilt.
Det jeg også har lært/lest, er at magesekken slipper ut fettet i porsjoner. Dvs at spiser du mye fett så vil tarmen få noe å jobbe med over lenge tid, og kroppen vil få en jevnere tilgang til energi. Enkelt forklart ...tror jeg ;)


#7

LenaBeatrice sa for siden:

Hexeberg er ikke bare en retning innen lavkarbo, og det er ikke slik at Hexeberg anbefaler alle å spise 60 gram karbo og inkludere frukt i kosten.
Hexeberg er veldig tydelig på at et kosthold bør være individuelt og sier også at for noen funker det best å leve på 20 gram karbo/dag for resten av livet, det er ikke farlig.


#8

Tidl. medlem sa for siden:

Sant, hun sier så.
Tenkte at kanskje jeg noen dager skal droppe litt fett i kosten og spise noen belgfrukter som en liten erstatning, for å øke KH litt.
Ketose er nok ikke noe for meg. Det har jeg merket på kroppen min nå i 7 uker. Er mye svimmel, sliter med avføring, men dóg har jeg mye energi.
Jeg drikker nok av vann (3-3,5L om dagen), så iflg. litteratur og folk her på forumet, skal jeg egentlig ikke være svimmel, men er nok det for det.
Kanskje det har noe med kosterstatterne da jeg bare får i meg 550kcal om dagen?
Vi får se. Skal ihvertfall spise og holde meg i ketose om en periode og se hvordan det går.
Er jeg fortsatt svimmel da, går jeg over på Dr. Hexeberg sine matråd.


#9

Rin sa for siden:

550kcal om dagen? :eek: Hjelp! Ja, da er det ikke rart du er svimmel...

tror du vil oppdage at det er stor forskjell på ketose som kommer av så drastisk energiunderskudd, og ketose som kommer av lavt karboinntak og godt med fett!


#10

Tidl. medlem sa for siden:

Riktig det. Ett eksempel ser man jo på diabetikere, at de må spise jevnlig for å holde blodsukkeret stabilt.
Den 3-timers greia er noe jeg har lært på easylife-kurset, som baserer kosten på lav GI.
Høres ganske riktig ut det med fett, men jeg har også hørt det samme gjelder med fiber i kosten, at magen får noe å jobbe med (for å dra en paralell, liksom.. :P )


#11

Tidl. medlem sa for siden:

Ja, det er det jeg tenker litt på også :)


#12

Hund sa for siden:

Selv spiser jeg 5 måltider om dagen p.g.a. jeg trener en god del. Da kan det være lurt å tilføre kroppen protein jevnlig siden den bruker lite av det om gangen (for å si det litt klønete...). Men jeg har jo merket at jeg blir mye mettere etter å ha sløyfet over halvparten av karbohydratene og erstattet dem med fett, så kan nok tenke meg at noen ser seg nødt til å kutte ned måltider bare av den grunn.


#13

Charlott sa for siden:

Det med å spise hver 3.time pga blodsukkeret er basert på høykarbokosthold.

Når man bruker fett som hovedbrenstoff for kroppen holdes blodsukkeret stabilt og man får ikke svingningene :)

Man må rett og slett tenke litt nytt og annerledes på lavkarbo ;)


#14

Tidl. medlem sa for siden:

Skjønner. Hva spiser du da? Spiser du litt mer kjøtt, eller belgfrukter kanskje?
Hva spiser du etter trening? Vet det er ganske lurt å spise ca 15 min etter fullført treningsøkt.


#15

Hund sa for siden:

Det går veldig mye i egg nå i startfasen, det kan jeg i hvert fall si. :D Målet er definitivt å få lagt til mer kjøtt, ja. Spiser fortsatt en skive brød hver dag, for tar jeg vekk den havner jeg i ketose, og det vil jeg helst ikke før jeg har lest boka.

Jeg spiser ingenting etter første treningsøkt. Før ble det gjerne en proteinshake men jeg får i meg mer enn nok av det nå. Etter andre blir det gjerne en del nøtter, ost og laks for tiden.


#16

BenteR sa for siden:

Jeg har diabetes 1, og følger Hexeberg med stor glede.
Etter halvannen uke helt uten insulin bare ved å følge kostrådene hennes, er jeg i himmelen! Før tik jeg sprøyter morgen og kveld + før hvert måltid og hadde et jo-jo blodsukker.
Før jeg gikk over på lavkarbo var jeg avhengig av små og hyppige måltider. Nå spiser jeg 3-4 måltider, Holder meg på mellom 60 og 70 karbo pr dag. Går på rask tur en time til halvannen om dagen, og holder helt fint både når det gjelder energi og når det gjelder blodsukkeret mitt.
Fikk kokeboka hennes i posten i går, og er allerde i full fart med å teste de forskjellige oppskriftene.
Jeg begynte med lavkarbo hovedsaklig pga diabetesen min. Hadde ingen intensjon om å slanke meg (var 54 kilo /160cm), men på halvannen uke har jeg gått ned drøyt halvannen kilo. Gubben min synest all den gode maten min fristet + han er vel nærmest sjokoholiker, startet mandag denne uka, og har allerede gått ned 900 gram(var 70,2 kilo /178cm).
Jeg har valgt å spise omelett til frokost. Jeg varierer om jeg har bacon eller skinke, og hvilke grønnsaker jeg har i. Dette gir minst like god variasjon som brødskiva med ost eller leverpostei før i tiden.
Lunsj har jeg enten cottagecheese vafler, rester fra middagen dagen før, lavkarbobrødskive med masse godt (reker, egg, kjøttpålegg, laks, kylling og masse hjemmelaget majones) eller enkelt og greitt en god salat med reker eller kjøtt og selvsagt dressing.
Middagen er det letteste måltidet. Jeg spiser det jeg gjorde før, men selvfølgelig ikke ris, pasta eller potet. Jeg lager all maten fra bunnen av, så jeg vet hva jeg får i meg og jeg kan lage maten slik jeg vil ha den. Hver dag lager jeg en stor salat til middagen med diverse grønsaker som vokser over bakken, sprøstekte baconterninger, sopp, linfrøolje, olivenolje, tørka urter, salt og pepper. Salaten er så populær at av oss fem voksne i huset er det bare 1 (minsten min på tjue) som fortsatt må ha bittelitt potet/ris/pasta.
Kveldsmat spiser jeg hvis jeg er sulten. Da er det kanskje middagsrester, egg&bacon, knekkebrød e.l.
Jeg spiser bær daglig enten som dessert med fløte / creme fraische eller i en smoothie eller som en is. Frukt ellers er jeg veldig forsiktig med, men det hender jeg tar meg en båt med appelsin eller en båt med eple sammen med noen nøtter som et lite snacksemåltid.


#17

Klara sa for siden:

Jeg strevde også med å finne ut hva jeg kunne spise, hvor ofte det var lurt å spise, og hvilke regler jeg skulle forholde meg til. Leste masse, og ble nesten mer forvirret. Det står jo mest info om ketogent kosthold, og det er litt mer slit å holde seg til 20 kh om dagen enn 70.

Til slutt fikk jeg hjelp her på forumet til å finne en slags formel jeg kunne legge meg på, og det fungerer for meg. Dessuten begynte jeg å bruke diett.no, for å følge med på hvordan jeg lå an.

Jeg gikk ut fra ca 60-70 g kh, 50-75 g proteiner og 75-100 g fett om dagen, utfra en tanke om at proteininntaket skal være 1-1.5 x kroppsvekt, og fett bør være i hvert fall det.

Etterhvert har jeg funnet ut at min grense går på ca 20 g kh pr måltid. Går det over det, føler eg meg uvel. Litt vanskelig å spise nok proteiner, synes jeg, men ellers går det ganske greit.

Til frokost spiser jeg stort sett Hexebergs proteinbrød, til middag spiser jeg stort sett det samme som før, men har erstattet poteter med en ekstra porsjon grønnsaker. Lager mer Hollandaise og Bernaise enn før. Mellommåltider prøver jeg meg litt fram fremdeles, men har funnet ut at det er godt å ha noen avocadoer liggende. Ikke veldig begeistret for Skyr og cc, men det går ned det også, særlig med bær til.


#18

Vibeke-67 sa for siden:

Ikke nødvendigvis. Fedon anbefaler hver 3. time.


#19

Vibeke-67 sa for siden:

Hei
Jeg gikk før på Eurodiett, som i utgangspunktet er en pulverdiett (med oppfølging av lege), også innfører man matvarer i ulike faser før man går over til en fedondiett.
jeg startet i fase 3, uten produkter, og der var det ca 30-40 gram karbohydrater og lite fett (tipper rundt 1000 kalorier om dagen, men regnet ikke ut. fett fra avovado, noen nøtter og olje). Her spiste jeg 5 måltider om dagen, og gikk ned 20 kg (på noen år faktisk).
Så fikk jeg barn/ammet, og nå har jeg lagt om til Hexeberg. Jeg bare følger oppskriftene hennes som er supre. Får vel i meg ca 60 gram karber om dagen. Og endel fett fra smør, cf osv. Og jeg merker virkelig stor forskjell! Mett i lange perioder, og faktisk 3 måltider om dagen i snitt, siden jeg ikke er sulten. Men jeg har ingen grense egentlig, spsier når jeg er sulten jeg. Jeg har ikke mange kiloene jeg skal ned, kun 1.5 før jeg har normal BMI, og da har jeg gått ned 25 til sammen siden start på lavkarbo.
Men jaggu går jeg ned et halvt kilo i uka på dette!
Så jeg ønsker deg lykke til og kos deg! I oppskriftsboka til Hexeberg står det jo også en månedsmeny.
Jeg har aldri regnet ut karbohydrater og fett før, men hadde god hjelp fra diett.no for å få en aning i hva jeg lå på.


#20

Hønemari sa for siden:

Jeg har i mitt korte lavkaboliv prøvd flere av oppskriftene fra Hexebergs bok, og er veldig fornøyd! Spesielt genial er knekkebrødoppskriften, det er nam nam det, med Buko porøs smøreost med hvitløk - ahhh! :p. Oppskriftene virker gjennomarbeidet, nå gjenstår det bare å se om hun svarer meg på emailen min, uten å ta betalt for det...:o


#21

Tidl. medlem sa for siden:

Høres digg ut.;)
Jeg så glad for jeg kan spise makrell i tomat i kostholdet hun har satt opp! Hva hadde livet vært uten dét, liksom :p
Men fra spøk til revolver... Gleder meg veldig til jeg skal begynne på lchf.. nå har jeg bare gjort klart det meste av matoppskrifter til en ketosekur hvor jeg har brukt "Mat på Data" programmet..
Skal leve på det en liten peridode og se hvordan det går, før jeg skifter over til Dr. Hexebergs oppskriftsbok :)


#22

bevaremegvel sa for siden:

Hun har svart meg på to mailer uten å ta betalt for det, så jeg vil tror du får svar du også uten å måtte betale :)

Jeg bruker også hennes kokebok, men har ikke prøvd knekkebrødene enda, men det skal jeg gjøre i dag:)


#23

Tidl. medlem sa for siden:

Gratulerer med flotte resultater! :D
Ja, kommer nok til å bruke den 4-ukers menyen. For meg er det viktig med variert mat, som de fleste, sikkert.. :)
Er dóg litt usikker på om jeg kommer til å spise 5 måltider nå som jeg har sagt jeg skal gjøre fra starten av.. :p
Får egentlig bare se det an om jeg blir sulten eller ikke.
Takk, lykke til videre med deg også! :)


#24

Hønemari sa for siden:

Når det gjelder Hexeberg-knekkebrødene, så er det viktig å steke dem så lenge at de er helt tørre og sprø. Må nok forlenge steketida i forhold til det som står i boka, synes i hvert fall jeg. Og så er det litt klin å få deigen tynt utover på bakeplata. Og viktig! - bruk bakepapir!! Ellers kan det hele bare smuldre opp når du ikke får løsnet knekkebrødet. Og rut opp knekkebrødruter med en gang du tar ut plata, en pizzadeler er ideell. Så er det bare å nyte resultatet med makrell i tomat eller vidunderlige oster med masse fett...
Phrode: gled deg til lavkarbomaten - den er herlig, det smaker masse, man blir mett og for dem som ønsker det/trenger det, så går man ovenipå NED I VEKT! Kan det bli bedre!!??? :D :D


#25

Hønemari sa for siden:

Jeg glemte å si det jeg egentlig skulle si, nemlig at jeg i dag har fått TO svar fra Dr Sofie, med hyggelig hilsen. Og helt gratis. Jeg har gått til det drastiske skritt å bestille en telefonkonsultasjon på klinikken hennes, for å få råd mot min artrose. DET koster skjorta, men ikke mer enn en runde hos frisøren.;)



#27

Maryrose sa for siden:

Er det noen som har erfaring med pulverkuren man får hos Dr. Hexeberg? Jeg er helt desperat nå, klarer ikke følge lavkarbodiett mer enn et par uker før jeg sprekker. Blir så deppa og lei meg. Jeg gjør alt etter 'boka' og får i meg nok fett, passe mengde karbo og protein. Jeg har prøvd både å føre opp alt jeg spiser på diett.no og å spsie på feelingen. Ikke noe nytter. Hva er det med meg...ser jo at de fleste lykkes med å legge om til et slik kosthold og unng sprekkefellen. Det er ikke bare en liten sprekk en dag...jeg klarer ikke å komme inn i nye vaner. Det går ikke å sprekke på lavkarbomatvarer heller, det er karbomat jeg sprekker med. Jeg tror at NÅ går det bra når jeg har holdt dietten et par uker, kanskje til og med 3, men så raser det utfor igjen.


#28

Sjurelv sa for siden:

Det er feil med antallet karbohydrater i maten.
Både fiber og stivelse øker blodsukret og gjør at kroppen produserer insulin. Insulin gjør at kroppen lagrer fett som glykogen.
Så neste gang når du skal regne antall karbohydrater, så blir stivelse og fiber spaltet til blodsukker, og regnes også med blant karbohydrater. Karbohydrater er ett annet ord for sukkerarter, også inkludert kunstig søtning.

Trenger du gratis oppskrifter, se denne nettsiden:
vlchf.no/oppskrifter/hverdagsmat/


#29

Dollsine sa for siden:

Hei Maryrose. Dette høres ikke bra ut! Du sprekker sier du. Hva tror du er årsaken til det? Har du prøvd mange kurer før, som du føler du ikke har lyktes med? Går du ut for brått? Sier underbevisstheten din at dette greier du ikke lell? Det er også en stressfaktor at du har prøvd og kjenner på at du ikke får det til, som igjen fører til at du ikke tror du greier det. Tankens makt er større enn hva vi vet.

Jeg tror de fleste på lavkarbo har stått i din situasjon, på ett eller annet vis og en eller annen gang. Du er ikke alene!! Og det er ikke alle som går ned i vekt heller…. Jeg er blant disse. Det siste året har jeg prøvd ”alt” uten å lykkes. Det vil si er mer fett, mindre fett, mer kh, mindre kh osv. Slik som du. Det jeg har fått til er å legge om kostholdet; det er jo bra.

Gjennom året har jeg hatt sprekkene mine, og vel så det. Jeg har tydelig sett at sprekkene handler om følelser; kan det være det samme for din del? Er jeg sliten, lei meg, ute av form og lignende, så kjenner jeg et behov for å spise noe/putte noe i munnen som trøst. Noen ganger kommer behovet for noe i munnen uten at jeg egentlig vet hvorfor.

Du spør om pulverkuren til Hexeberg er verdt å prøve. Det kan jeg ikke svare deg på. Kanskje du trenger oppfølging? Du kan ta en konsultasjon hos Hexeberg, for å få starthjelp. Dyrt ja, men kanskje verdt det? Ellers vil jeg si at du må ta det med ro; bruk tid på å legge om kostholdet, ta en ting av gangen. Ikke stress. Ikke la tanken på at du ikke greier dette få ta styringen. Finn deg en tråd her inne, hvor du kan dele og få tips, erfaringer og kunnskap. Dette fikser du også. Men tid er viktig. Og det er viktig at du ikke stresser. Lykke til!


#30

Vibeke-67 sa for siden:

Er det Eurodietten du sikter til?
mange har hatt nytte av den, så søk på dette her inne, så kan du lese masse om den.


#31

Sjokoladebananen sa for siden:

Hei!

Jeg er ikke gravid (enda ;)) men lurer på om man kan følge hexeberg sin meny når man er gravid?
Tenker å starte på lavkarbo ala hexeberg...


#32

Klara sa for siden:

Hun anbefaler vel at man øker 10 g kh per uke til man ligger på 100g kh pr dag.

Her er en tråd om dette, du finner sikkert også flere hvis du søker litt ;)


#33

Sjokoladebananen sa for siden:

Takk! :D

Er det noen her som har den siste boka til Dr.Hexeberg? Den frokost og lunch boka? Er det mange ny oppskrifter der i forhold til den andre oppskriftboka hun kom ut med tidligere?


#34

Sjokoladebananen sa for siden:

Dere som følger Hexeberg, tar dere noe vitamintilskudd?


#35

BenteR sa for siden:

Jeg tar selen, magnesium, femi-jern+C og multivitaminer, men jeg sliter med bl.a. autoimmume sykdommer og har blodverdier som tilsier at jeg trenger litt støtte.
Er du frisk og flink til å variere maten, så bør man greitt klare seg uten tilskudd på en moderst Hexeberg-kost.


#36

Jem sa for siden:

Ang vitaminer; har lurt litt på det samme selv. Ser på diett.no at jeg får for lite sink. Og slik kunne det jo vært før jeg gikk over til lavkarbo for alt jeg vet..(mest sannsynlig) Så jeg vet ikke helt hva konsekvensen er og om det er nødvendig å ta noen tilskudd. Tar to vitaminbjørner hver dag (som forøvrig legges inn med enheten "bjørner" på ditt.no, haha) så jeg tenker liksom at det holder i tillegg til omega 3.

Er det nødvendig på et "vanlig" LCHF kosthold ala Hexeberg mon tro..? :rolleyes:


#37

Marina sa for siden:

Jeg tar sink. La inn alt jeg spiste på diett.no en periode, og da var det det eneste jeg manglet.


#38

Marina sa for siden:

Følger forresten Hxeberg selv, men ligger ofte under 20 kh for dagen. Spiser litt fruk for å få det opp, men ser ikke poenget med å stresse med å øke kh? Hva tror dere?


#39

Yrla sa for siden:

At du blir svimmel av å ligge lavt på karbohydrater er noe som vil gå over om du venner kroppen til det, altså. Jeg synes det er lurt at du skal spise bønner, eller som jeg gjør; nøtter daglig, siden det er så sunt. Rå gulrot spiser jeg også litt av daglig.Det er jo så bra for synet.


#40

ireile79 sa for siden:

Jeg har kjøpt denne boka og endel nye oppskrifter er å finne her. Gledelig lesning for ihvertfall meg som sliter veldig med inspirasjon i matveien om dagen. Ender somregel opp med den samme maten uke inn og uke ut... Ikke rart en går litt lei i perioder :mad:


#41

Yrla sa for siden:

Tilskudd av magnesium, sink og krom er minimums"krav" mener jeg. De er veldig viktige på lavkarbo. Kjøp på ebay.com eller iherb.com. for en bedre pris. Husk grensen på 200NOK pr forsendelse bare, for å unngå toll.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.