< Tilbake til oversikten

Sjokoladetrøfler med kakaodryss

#1

marjusen sa for siden:

Vet ikke om disse har blitt postet før? Uansett, disse er knallgode og kan derfor ikke påminnes ofte nok;)

Ingredienser:
100 g mørk sukkerfri sjokolade
3/4 dl (75 g) fløte
2 ss Sukrin
1 ss smør
Litt kakao til å rulle trøflene i.

Eventuelt noen dråper mintessens eller annen smakstilsetning, som for eksempel vanilje.

Slik gjør du:
Hakk sjokoladen fint, gjerne ved hjelp av en matmikser. Kok opp fløten og Sukrin, og hell dette over sjokoladen under omrøring. Tilsett smøret og rør sammen.

Tilsett mintessens eller annen smakstilsetning dersom du ønsker det.
Hell massen over i et fat med lokk og sett det i kjøleskapet så massen stivner. Det tar ca 3 timer. Trill så sjokolademassen til kuler og rull i kakao.
Oppbevar trøflene kaldt.

Hele røra inneholder ca 4KH. Du kan dermed smelle innpå alle sammen og fortsatt være i ketose ;)

Oppskriften er hentet fra boka "Bakeglede uten sukker" av Annika Rogneby. Utgitt på Lille Måne forlag. Ligger også ute på funksjonellmat.no


#2

Fredrikke07 sa for siden:

Å herregud!! Det så litt godt ut da, med mint også da gitt:p:p!!


#3

Leoline sa for siden:

Yummi! Men hvilken sjokolade bruker du, siden du skriver hele røra bare har 4 karbo?:D


#4

marjusen sa for siden:

Da må du bruke en mørk sukkerfri sjokolade. Finnes flere merker som har ca 1 gram netkarb pr plate.


#5

Leoline sa for siden:

Gjør det:) Hvilken sjokolade da??:D


#6

frøken sa for siden:

Kokesjokoladen fra sukkerfritt inneholder ca 1 karb pr plate.


#7

Leoline sa for siden:

Oi! Jippi:D:D Det visste jeg ikke!


#8

HenrikBooe sa for siden:

Jeg prøvde denne oppskriften igår :)
Den ble ganske vellykket, og smakte kjempe godt! :D

Vi hadde ikke kakao i huset, så vi brukte sjokolade som var oppkuttet i foodprosessoren isteden. Ett godt alternativ om du tilfeldigvis ikke har kakao i hus eller har glemt å kjøpe sjokolade :)

Takk for du delte oppskriften :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.