Har prøvd å spise det jeg innbiller med er lavkarbo i 10 dager nå, har kuttet brød,pasta,ris og poteter helt ut (uten problem!!!). Trodde det skulle bli superhardt,men savner faktisk ingen av delene :D
Befinner meg i utlandet og her derfor ikke kunne ankaffe meg noe lavkarbo-bok for øyeblikket, men skjønner at jeg kanskje må gjøre det.. Føler jeg får i meg for mye fett (ja,jeg vet alle nybegynnere føler det,men tror kanskje jeg faktisk gjør det!)
Legger ut en oversikt over hva jeg har spist de 2 siste dagene og som jeg spiser OFTE, kanskje noen vil finne ut hva jeg gjør galt/riktig? På forhånd tusen takk! :)
Dag 1) Frokost: 100g cottage cheese + 1 ss lett-jordbærsyltetøy
Lunsj: Bladsalat med 6-7 stk små tomatbiter, bittelitt agurk, 1-2 stk kyllinglår, en goood del raspet parmesanost, 1 ss rømme
Middag: Spareribbs (mye fett), bladsalaten som nevnt over, med fetaost og 1ss rømme
Frokost på dag1 består jo av finnt lite fett, og antagelig en god del karber fra syltetøyet. Her må det mer fett til.
Kanskje du kan f.eks putte en neve nøtter i cottage cheesen og heller ha over noen usukrede bringebær(f.eks fra frossenpose). Evt blande inn en dæsj fløte. Da får du mer fett og mindre karber.
Tomatbønnene tror jeg også inneholder en en god del karber og lite fett.
Du bør registrere maten du spiser på f.eks diett.no og se på fordelingen av næringsstoffene(fett, karbo, protein) og om det stemmer overens med den karb-mengden du har bestemt deg for å spise.
Syltetøyet er 4,7 karbs pr 15g
og sukker 4,8g pr 15g
Så det blir jo ikke så altfor galt når jeg bruker 1 ss eller? Man må vel ha i seg noe karbs og noe sukker? (dette er forsåvidt det jeg får i meg av sukker tror jeg)..
Nøtter var lurt, har glemt at jeg har en pose mandler :D (for mandler er ok?)
Mandler er fint! :-)
har du lest nybegynner-tråden her inne?
Husk at det er litt karber i mange matvarer, så litt karber blir det jo, men de skal komme fra grønnsaker, nøtter, fløte og andre naturlige kilder og ikke fra f.eks rent sukker fra pose, syltetøy etc.
Mulig det er forskjell på ulike typer fetaost, men i utgangspunktet så har jo fetaost ca 1 karb/100g, og masse fett så det er jo helt glimrende det. Vanlig gulost er også bra!
Hvis du har ufattelig dårlig forbrenning er du heldig som veier så lite i forhold til høyden din - men du spiser kanskje lite til vanlig også? Du må være klar over at når du er normalvektig er det ikke sikkert du opplever særlig vektnedgang - men du VIL få bedre helse og stabil vekt:)
Du er på god vei inn i lavkarbo-tankegangen, her er en enkel lavkarbo på 3 minutter som du kan skrive ut og henge på kjøleskapet.
Nei, du Må ikke ha i deg noe som helst sukker, og 4.7 gram karber pr 15 gram syltetøy er hinsides mye, maks 5 gram pr 100 gram matvare er en fin huskeregel.
Når du spiser lavkarbo med feks 5% karbo - 20% proteiner og 75% fett (prosent av energiinntak, prot og karb har 4 kalorier pr gram, fett har 9 kalorier pr gram) - vil du ikke lengre bli særlig sulten. Det er ikke nødvendig å spise mange ganger om dagen - spis når du er sulten. Mellommåltid er også unødvendig om du da ikke er veldig sulten.
Hvis du er usikker vil jeg anbefale å legge inn matinntaket ditt på www.diett.no så ser du raskt hvordan du ligger an på fordelingen av næringsstoffer :) Du ser også om du ligger veldig lavt eller veldig høyt i energiinntak totalt.
Jeg syns også du spiser for lite grønnsaker. Ser ut som det går mest i salat, og det er flott, men du bør spise f.eks brokkoli, blomkål, squash, paprika, spinat, bare for å nevne noe.
Ser at jeg må kutte syltetøyet helt ut, og spise mer grønnsaker er nok helt sikkert klokt ja! Som sagt, gått på dette i 10 dager nå,ikke mistet vekt (muligens 1 kg,men badevekten er ikke helt i vater..),men føler meg så utrolig mye bedre. Magen min som alltid var oppblåst,vond og "rumlete" er blitt helt stabil. Bare det er ganske imponerende syntes jeg! :D
Nerthus: Jeg har ganske mye fett på lår og mage, vekten høres kanskje normal ut forhold til høyde,men ser at jeg har dette "farlige" fettet som må bort.. Veide rundt 58-60 kg i tenårene,og da var magen mye mindre, og det er der jeg vil miste fett også,siden det er magefettet som er verst for helsa :)
Syntes heller ikke jeg spiser så lite, har egentlig alltid spist veldig store middagsporsjoner, men ja,porsjonene har jo blitt naturlig mindre etter jeg kuttet ut pasta og potet som tilbehør. Men egentlig burde jeg nok spise noe større porsjoner nå også så jeg kan kutte mellommåltidene kanskje..
Edit: Og tusen takk Aline!! så koselige folk er på dette forumet :D
Registrerer at du har en BMI = 22,95 og er per definisjon "normal vektig". Tror ikke jeg ville regnet med en stor vektnedgang i forhold til ditt utgangspunkt.
Men du vil garantert oppleve økt velvære og mange andre gode synergier som følge av kostomleggingen.
Og kroppen kan gjerne forandre seg som du vil, at magefettet forsvinner, uten at vekten blir den samme som da du var yngre :)
Edit: prøver å si at selvom vekten står stille, så kan kroppen bli slankere og sunnere :ja: har du målt med målebånd? Det er også bra for motivasjonen!
Koseligste forumet jeg vet om :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.