< Tilbake til oversikten

Fristelser & motivasjon

#1

Anos sa for siden:

Jeg startet med lavkarbo diett for 5 dager siden og har allerede gått ned 3 kg :eek:

Det har forsåvidt gått veldig bra men det er så mye fristelser ute å går! Jeg bor sammen med min familie, og vi har alltid masse godis i huset - Brus, snop, kaker, junkfood osv. Det blir også kjøpt inn lavkarbo mat til meg selvsagt, men alt er så tungvidt å lage! Enkelte ganger er det utrolig slitsomt å ikke kunne ta noe kjapt fra kjøleskapet som for eksempel en yoghurt.

Hva gjør dere for å holde motivasjonen oppe og unngå sprekker?
Jeg har drevet å photoshoppet meg selv litt jeg, fjernet alle de ekstra kiloene for å se hvordan jeg faktisk KAN se ut om jeg holder meg til kuren :D

En annen ting, hvor lurt er det å kun veie seg en gang i uken? Nå veier jeg meg flere ganger for dager, huff.. Jeg synes bare det er så moro og motiverende å se at jeg har gått ned så mye allerede!


#2

EirinBK sa for siden:

når man komme mer inni dette kostholdet så kjenner man hvor godt det gjør for kroppen. og jeg prøver hvertfall å holde litt på det fokuset. samt at man ikke har så mange "lyster" når kroppen er tilvent. når fristelsene er der prøver jeg å spørre meg selv om dette er noe kroppen min har godt av, stort sett er svaret nei.. og tenk på hvor kort tid den nytelsen en liten yoghurt/sjokolade varer.

Jeg er litt hekta på avokado og spiser dette til det meste av salater og middager, og som smoothie, guacamole osv.. Ellers så har jeg ostechips liggende som er god å ta i farta, nøtter osv..

Dette er bare min erfaring da:)


#3

Charlott sa for siden:

Lysten på andre ting forsvant rimelig fort her, nå har jeg spist lavkarbo i 1.5 år og det kunne ikke falle meg inn å gå tilbake på høykarbo :)

Så, hold ut! Det vil bli enklere og enklere! Og å sette seg ned med photoshop`n var en god idè, kommer fristelsene snikende er jo det en mye mer lavkarbovennlig løsning enn å stupe i kakefatet ;)


#4

sirib sa for siden:

Lysten/suget på godis er HELT borte etter i overkant av 2 uker på lavkarbo. "Trikset" er vel å spise gode måltider, få i seg nok fett og lite nok karber.

I sammenhenger der litt godis hører med(selv om jeg egentlig ikke føler noe sug etter noe godis), som f.eks en sjokoladebit til kaffen etc så tar jeg en bit "lavkarbo-sjokolade" som jeg har laga selv som jeg har i frysen. Smeltet 1 plate 86% sjokolade og blandet med halvparten så mye meierismør. hell på et matpapir eller lignende,strø over litt maldonsalt eller knuste nøtter og sett i kjøleskap for at det skal stivne. skjær i små passende biter. En bit er smaker da skarpt av sjokolade og er mektig pga smøret. En bit blir liksom nok. :-)


#5

Anos sa for siden:

Tusen takk for svar!
Når jeg tenker meg om så frister ikke fyfy mat pga smaken, det er heller det at det er så enkelt å lage. Jeg har prøvd mange lavkarbo oppskrifter men jeg må nok prøve meg mer frem, så langt har alt jeg har prøvd å lage smakt helt forferdelig :o Vi har egentlig alltid hatt lite godis i huset, men i det siste (etter at jeg begynte på ketosekuren) har vi hatt så utrolig mye godt, og det er så utrolig irriterende, men siden jeg ikke bor alene kan jeg jo ikke kaste det ut heller :(


#6

sirib sa for siden:

Ja, det er jo mange fancy oppskrifter. Ikke alltid vi har tid til det! Det som er veldig enkeltå lage er gratenger (helt uten oppskrift), altså ting og tang(kjøtt/fisk, krydder, grønnsaker i ønsket mengde) i en form sammen med f.eks litt fløte og så ost oppå. Lett å lage så mye at det blir rester til lunch også!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.