Fant denne i en dansk artikkel om diabetes.
Grei oversikt over de fleste søtningsmidler og deres tilhørende E-nummer.
Edit:
Har rettet opp en copy/paste-feil!! Takk til sirib
Følgende sødestoffer og fyldstoffer påvirker ikke blodglukosen og kan derfor anbefales:
E950 Acefulfam-K (Sunett).
E951 Aspartam (NutraSweet).
E952 Cyklamat.
E945 Saccarin.
E955 Sucralose.
E957 Taumatin.
E959 Neophesperidin DC (DC=didrochalcon).
E968 Erythritol (sukrin).
De energigivende sødestoffer og fyldstoffer, der får blodglukosen til at stige. Derfor anbefales de kun i mindre mængder. De findes især i slik, chokolade og is.
E420 Sorbitol.
E421 Mannitol.
E953 Isomalt.
E966 Lacititol.
E965 Maltiolsirup/maltitol.
E967 Xylitol.
Ja, jeg synes jo også at det var litt rart og nevner det i begynnelsen av innlegget.
Men hovedgrunnen til å legge dette ut, var mest for å få med hvor mange typer søtningsmidler som brukes (Ikke bare sukkerfrie/sukkeralkoholer) og det tilhørende E-nummeret slik at man kan kjenne det igjen på innholdsfortegnelsen.
Maltodextrin er det ikke så mange som er klar over at er en sukkerart.
:)
Det har nok sikkert skjedd en "copy/paste tabbe bare". Om dere går inn på pdf-filen (side 75) så ser dere at sukrin står under søtningsmidler som IKKE øker blodsukkeret.
Krise avverget. :-D
ps: kanskje TS kan endre innlegget slik, slik at vi får riktige søtningsstoffer under riktig overskrift??
Takker!
Ser jo nå at det ble feil i kopieringen! :eek:
Bra at noen er våkne :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.