< Tilbake til oversikten

Lagde mislykka pannekaker

#1

Kanskje sa for siden:

lagde pannekaker i går av 5 egg, en dl fløte, JBK og fiberhusk.

De ble IKKE gode, smakte egg og minnet om omelett.

hadde i sukrin, og natreen, og vaniljedråper ........ massevis, for å redde oppskriften, men det ble jo bare usunt :-(

og greide å spise noen.

men de smakte slett ikke pannekaker slik jeg pleier å lage (lager søte gode pannekaker til vanlig , dvs før jeg begynte på lavkarbo)

har flere oppskrifter også på pannekaker, men er usikker nå på å lage dem.


#2

TigerTove sa for siden:

Ikke gi opp! Har også testa noen oppskrifter som bare har smakt egg :P


#3

arnakristin sa for siden:

Kanskje du kan finne noen gode tips i noen av oppskriftene som er lagt inn her: Den store vaffel, pannekake og lappetråden
Jeg lager kun frokostpannekake i micro’n men jeg har lest at det må litt trening til å steke lavkarbo-pannekaker…


#4

Gerd sa for siden:

Ikke forvent at slike erstatnings-"mat/oppskrifter" smaker slik som det gjør i høykarbo-varianter.
Det er forskjell i smak og konsistens på det aller meste. (er min erfaring) :ja:
Fordi vi bruker andre ingredienser :ja:


#5

Husmor27 sa for siden:

Kan bare si meg enig med, Gerd..
Kanskje du kunne bytta ut litt fiberhusk med 1 ts bakepulver ? Også kan du jo feks bruke kardemomme i røra - og vanlig pannekake rører har jo ikke sukker .. så da skal det gå greit uten på lavkarbo varianten og kanskje :)?


#6

Kanskje sa for siden:

"Mine" pannekaker pleide å ha både masse sukker og vaniljesukker i seg. Blir vel kansje det man kan kalle desertpannekaker. var nydelige med syltetøy eller sukker på, og også med bavon til ..:rodme:

men kan jo prøve med kardemomme i lavkarborøren neste gang.


#7

Aline sa for siden:

Disse fra LCHF-bloggen er gode!
Jeg har i mer fløte og lar røra stå noen timer å svelle.
Stekes i masse smør, nam!

Nydelige mandelpannekaker! Når man lager pannekaker uten mel blir de ikke like elastiske som vanlige pannekaker, og dermed vanskeligere å snu. Jeg har derfor hatt bittelitt fiberhusk i røra for å få den til å henge bedre sammen. På den annen side blir pannekakene litt tørrere når man har fiberhusk i dem, så her får du selv veie for eller i mot. Hvis du lager dem uten fiberhusk anbefaler jeg at du ikke lager dem så store, og at du steker dem på relativt lav varme slik at de rekker å stivne tvers igjennom før du snur dem.

Jeg liker å spise disse med litt rømme og litt blåbær. Hvis du vil spare litt på karbene kan du gjerne bytte ut blåbærene med bringebær som har færre karbohydrater. Eksperimenter også med krydder i pannekakene. Det blir nydelig med litt kanel, vanilje eller kardemomme i røra.

2 egg

1 dl finmalte mandler

1/2 - 1 dl kremfløte

evt. 1 liten ts fiberhusk

et par klyper salt

et par klyper sukrin

litt smør til steking


Bland alle ingrediensene. Ikke ha all fløten i med en gang. Bruk en halv desiliter, og justér heller etter hvert hvis det viser seg at røra blir for tykk.

Rør sammen og stek på middels varme i litt smør.

Mandelpannekakene er ikke like myke som vanlige pannekaker med mel. Derfor er det vanskelig å rulle dem sammen uten at de blir ødelagt. Her har jeg smurt litt rømme og blåbær utover en pannekake, lagt en ny pannekake på toppen og delt dem i fire. Nam!


#8

Imp sa for siden:

Det er en oppskrift her inne på fløtepannekaker som jeg syns er veldig lik høykarbopannekaker. De heter bare fløtepannekaker tror jeg, kan du ikke søke og se? De smaker IKKE egg, tror bare det er to egg i oppskriften.


#9

BenteR sa for siden:

Jeg lagde noen knallgode pannekaker i går til frokost, oppskrifta fant jeg her inne under pannekake /vaffel-tråden.
Det var ei oppskrift på vafler som man kunne forandre til pannekaker, pizzabunn eller festpannekake. Jeg lagde enkle pannekaker.
Finner ikke oppskrift igjen i farten, men det var 2 egg, 2ss cottage cheese, 20 g havremel, litt flytende søtning og 2 ss vann hvis jeg ikke husker helt feil....
Vaffelvarianten i den oppskrifta er kjempefantastisk deilig frokost.
Til og med familien min som gnafler sjokkis og chips i hytt og vær, står og sikler når jeg steker disse.
Jeg bruker forresten raust med Kvitseidsmør når jeg steker.


#10

Anette_l sa for siden:

Den enkleste oppskrifta finner du på lenabeatrice.net.
2 egg
1/2 dl fløte
(evt. litt søtning eller salt) - smak og behag!

Dette holder til to tynne pannekaker som lukter litt egg, men smaker relativt normalt :) jeg liker de hvertfall, og samboeren som har pannekaker som livrett elsker disse :). Vi spiser de som både dessert eller som middag med bacon.

Som sagt, to tynne pannekaker i ei stor panne (28 cm eller større). Stekes i smør. Eneste man må huske er at de må stekes litt lenger enn vanlige pannekaker før du snur de :)


#11

Livsglede sa for siden:

Kutt ut JBK så blir de nok bedre, er nok bindemiddel i fiberhusken, hvorfor bruke dobbelt opp? Du kan jo evt. ha i litt bakemix fra ketolyse, bare prøv deg frem, øvelse gjør mester og alle har forskjellige smaksløker. Lykke til videre med din søken etter gode pannekaker.

Jeg lager mine pannekaker slik:

2 egg
1 ss fiberhusk
1-2 dl fløte begynn med 1 dl og spe på med mer
1-2 ss smelta smør

  • smør til steking

Visp sammen alt med en gaffel eller visp., la stå og svelle et par minutter, spe så med mer fløte etter behov.
Jeg får 3 pannekaker av denne røra.

Disse synes jeg blir helt greie, men ikke som vanlige med hvitt mel men funker med bacon, rømme,rørte bær, ost og laks, ost, skinke og purre, ja you name it. Synes ikke at de smaker egg. Men lager de tynne. Steker de på svak/middels varme og snur de ikke før de er "stivnet" på den siden som ligge opp i panna:-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.