< Tilbake til oversikten

Lovlige sukkerfrie alternativer

#1

Ashley sa for siden:

Vet man skal holde seg unna, men kan dere dele noen sukkerfrie alternativer som er lovlige? :D

Vet foreløpt at light brus, fun light, sukrin, pisket kremfløte og jordbær er ok. er det noen syltetøy vi kan ha? de inneholder jo 16-18 g karber de sukkerfrie.

bare sånn når cravingsene faktiskt kommer...


#2

ada-emilie sa for siden:

Cavalier sjokolade, atkinsbar, Cloetta, det finnes syltetøy som er kunstig søtet, bare ta en titt i en butikk med godt utvalg, det finnes noe gele med kunstig søtning fra eldorado også. Bringebær, rabarbra med sukrin skal jeg ha til sommeren.


#3

Minnepinna sa for siden:

Jeg synes sukrin setter for mye smak på bringebærisen, og dessuten blir det knasete (løser seg ikke opp), så der bruker jeg splenda. Kona hater smaken av sukrin... :confused:


#4

Jabba sa for siden:

Store IFA er lovlige, samt Fribol drops som kian kjøpes på apoteket....
Atkins barer er veldig gode...


#5

surflover sa for siden:

Har du prøvd sukrinmelis på bær? det er bedre enn all den knasingen ;)


#6

Minnepinna sa for siden:

Skal pr:rolleyes:øve...


#7

Ashley sa for siden:

går ikke på atkins. vil helst ikke erstatte viktige næringsrike måltider med en bar, usukret eller ikke. er det i det hele tatt bra for blodsukkeret og ketosen?

takk for tips folkens:D


#8

Jabba sa for siden:

Jeg spiser aldri en hel Atkins bar om gangen og aldri som et måltidserstatter....
Jeg deler en bar i 8-10 deler og spiser en bit eller to når sukkerhungeren rir meg som værst.....


#9

Fjasnissen sa for siden:

Spennende å se at du har så sterke meninger om Atkinsbar når du spør om hvilke lovlige sukkerfrie alternativer som finnes ;)

Atkinsbaren skal ha svært lite som påvirker blodsukkeret..... og om du går på ketolysekuren, så vil svært få se forskjell på det du spiser og det en som er på Fase 1 i Atkins spiser.... just saying ;)

Og som noen påpeker... du behøver ikke erstatte nyttige, næringsrike måltider med en Atkinsbar.... men du vil vel ikke bytte ut viktige, næringsrike måltider med en sukkerfri sjokolade heller? :rolleyes:


#10

Sol-Angelica sa for siden:

Jeg synes det er bedre å ta litt atkins bar enn enn sukkerfri sjokolade. Blir liksom så elendig i magen av den sukkerfrie sjokoladen syns jeg, pluss at den metter litt mer den atkins baren så man trenger liksom ikke store greia :) 86% sjokoladen er grei da, tar noen gram av den om dagen. Feks i dag 4 gram å i går 10 gram :) Men det var bare fordi jeg hadde igjen etter ett selskap :)

Litt salte mandler er en god erstatter for snop også :) Men det var kanskje litt utenom temaet ;)


#11

babydoll sa for siden:

Om du har et steinalderkosthold passer vel ikke kunstig søtning inn noen steder?

Da er det vel bringebær og jordbær og slikt man skal basere seg på når man vil ha noe søtt.

Om man er litt løsere i snippen anbefaler jeg å bruke stevia. Det er ikke kunstig søtning. Jeg lager bringebæris av bringebær, kremfløte, en eggeplomme og en dæsj stevia. Blander det i den lille blenderen som følger med stavmikseren.


#12

knh sa for siden:

Sukrose er jo det samme som vanlig sukker, så det er det vel lurest og holde seg unna ;) hehe...

Regner med at du kanskje mener sukrin ?:)


#13

Ellekaramelle sa for siden:

Jeg lurer på dette søtningsstoffet her jeg...

Det heter perfect fit og er en sukker/fetterstatning.
Næringsinnhold pr 100 gr.

kcal 45
protein 6 gr
karbohyderater 6 ( herav sukkerarter 6)
fett o
kostfibre 90 g

Noen som har noe erfaring med dette??


#14

Savagedlight sa for siden:

Jeg finner ikke noe annet enn poser det står "IFA" på :confused:

Kan noen ta et bilde av en "store IFA"-pakke og legge ut sånn at folk ikke forveksler de to?


#15

Engledans sa for siden:

Hun mener vel de store posene, i forhold til de papireskene, regner jeg med.


#16

ada-emilie sa for siden:

Posene med store biter i.


#17

Ashley sa for siden:

nei det er derfor akkurat poenget mitt er, hvorfor er atkinsbaren bedre enn sukkerrfri sjokolade? tørr nesten ikke spise for mye sukkerfritt heller :p bedre med bær og ekte råvarer (kremfløte).

men har spist sukkerfrie alternativer nå, lagde sjokoladekake på 1,5 min i mikron. ingen partystopper. spiste også pisket krem med bær. namm! men dette var bare helgekos. i ukene er det ikke noe sukkerfritt.


#18

Ashley sa for siden:

hjelpe meg ja jeg mente sukrin. hehe;)


#19

Fjasnissen sa for siden:

Nei, det beste er nok å holde seg unna kunstig søtning i det hele tatt, men siden Atkinsbaren er laget spesifikt for en kur som i oppstarten er temmelig lik ketolysekuren så føler jeg liksom at det var safe å spise det i ny og ne (men jeg introduserte den ikke inn i kostholdet mitt før det var gått noen måneder).


#20

Masc sa for siden:

Heisann! :)
Min redning på ketosekuren når suger etter søtsaker blir for stort er sukkerfri sjokolademousse! Den er helt fantastisk god, og ikke minst mektig!

1 egg
1,5 dl kremfløte
1 ss bakekakao
strøsukkererstatning tilsvarende 1½ ss sukker (jeg bruker Splenda)
2 1/2 plate gelatin
0,5 dl vann

Legg gelatinplatene i kaldt vann noen minutter. Kok opp vannet og ta det av platen. Smelt den myke gelatinen oppi det varme vannet. Avkjøl noe.
Visp fløte og kakao. Når det tykner, tilsett strøsukkererstatningen.
Skill eggehviten og eggeplommen. Stivpisk eggehviten, og pisk eggeplommen(e) lysegul.
Vend alt inn i kremen.
Hell moussen i en bolle eller porsjonsglass og sett den i kjøleskapet.

Dette bør dere prøve! :) Jeg bruker å helle det over i plastbeger - dette er ca 1 karb pr. glass..
Enjoy! :)


#21

lillemeg88 sa for siden:

jeg syntes sjokoladene fra cavalier er nydelige, og unner meg litt en gang i blandt :)




#24

HelleV2 sa for siden:

Undskyld jeg lige blander mig :smile:, men jeg har lige googlet de forskellige chokolader, og de indeholde Maltitol SOM PÅVIRKER blodsukkeret, og dermed insulin.

Jeg har undret mig over hvorfor der er så stor forskel i hvordan folk taber sig - så kunne svare måske ligge her.
Ting der indeholder E420-Sorbitol, E965-Maltitol,maltitolsirup, E953-Isomalt, E966-Lactitol og E967-Xylitol - er energigivende og påvirker alle blodsukkeret.

Så når man skal styre uden om sødestoffer - er det måske slet ikke nødvendigt - bare man søger uden om de FORKERTE som ovennævnt.

Disse påvirker IKKE blodsukkeret - jeg kan ikke se hvorfor der skulle være noget galt i at indtage dem (altså udover man ikke ved hvordan de påvirker kroppen i det lange løb).

  • Cyklamat (E 952)
  • Sakkarin (E 954)
  • Aspartam (NutraSweet®) (E 951)
  • Acesulfam K (Sunett®) (E 950)
  • Thaumatin (E 957)
  • Neohesperidin DC (DC=dihydrochalcon) (E 959)
  • Sucralose (E 955)
  • Erythritol (E 968)

Jeg er ganske ny herinde - men søger så megen viden jeg kan - da jeg ikke har bogen, den findes ikke på dansk :(.


#25

HelleV2 sa for siden:

Så fandt jeg lige en bedre oversigt - her er flere på.

Navne på ikke-energigivende sødemidler

  • Acesulfam K (sunnet)
  • Aspartam (nutrasweet)
  • Cyklamat
  • Sakkarin
  • Thaumatin
  • Neohesperidin DC
  • Sucralose

Navne på energigivende sødemidler

  • Fruktose
  • Sorbitol
  • Maltitol (isomaltitol/palatinit)
  • Lactitol
  • Maltitolsirup
  • Mannitol
  • Xylitol
  • Isomalt
  • Maltodextrin
  • Lykasin

#26

ada-emilie sa for siden:

Og stevia og sukrin skal i øverste liste men har ikke kommet i noen fabrikerte varer ennå.


#27

HelleV2 sa for siden:

Ja, det har du da helt ret i -dem havde jeg helt glemt :rodme:
Stevia er ikke godkendt i EU endnu - så det kan jeg desværre ikke købe.


#28

Ashley sa for siden:

er sucralose det samme som sukkrose? smakte nettop sjokoladeprisen sin sukkerfrie melkesjokolade med 1 karber per bar, den var herlig! smakte kindermaxi aktig. men den som ikke var sukkerfri inneholdt også kun 1 karbohydrat, men besto av sukkrose ikke maltitol.

kom ikke utav ketose ved verken å spise denne eller cavalier sin. fy jeg har kost meg med for mye sjokolade i helga, men yeah, jeg er fortsatt i ketose og har ikke gått op et gram:p


#29

HelleV2 sa for siden:

Sucrose er det samme som alm. sukker :_oy: - men med kun 1 karber så er det nok derfor det går for dig :smile:.
Du er da heldig at kunne indtage det uden at komme ud af ketose - jeg har ikke forsøgt mig endnu - tør ikke rigtig.


#30

Charlott sa for siden:

Litt pussig at næringsinnholdet ikke står på hjemmesiden... ?

Etter litt leting fant jeg denne innholdsfortegnelsen på den sukkerfrie varianten...

Næringsinnhold pr.porsjon (25g)
Energi 124.2 kcal
Protein 1.7 g
Karbohydrater 12.8 g (hvorav sukkerarter 2.1 g og polyoler 10.4g)
Fett 9.1 g

Mao 2.4 karber pr 25 gr :)


#31

Jabba sa for siden:

Er det Sjokoladeprinsen sin ?


#32

Charlott sa for siden:

Yepp :) Greit å få med hvilken sjoko jeg snakker om ja :p


#33

Jabba sa for siden:

Ganske mye karber da altså....


#34

Charlott sa for siden:

Dette er innholdsfortegnelsen jeg finner på den MED sukker, det må være den du har smakt siden det bare er 2 typer?
Hvordan kom du frem til 1 karb? Hadde vært kult om det hadde vært sjoko med 1 karb :p
Næringsinnhold pr.porsjon (25g)
Energi 139.7 kcal
Protein 1.7 g
Karbohydrater 12.8 g (hvorav sukkerarter 12.5 g)
Fett 9 g


#35

Hircine sa for siden:

Ser det er en stund siden det ble skrevet i denne tråden nå, men jeg prøver likevel å stille et spørsmål. Jeg blir litt uggen i magen av sukrin, også kommer jo det en sånn rar "kald" ettersmak av det.. Noen som har et alternativ som ikke gjør dette, eller et triks for å "fjerne" det? Uggenheten er selvsagt bare å kutte det ut i grunn, men er jo godt å kose seg litt i helgene da..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.