Vet ikke helt hvor jeg skal poste dette, men prøver her :)
Jeg startet med LCHF kost 3.januar i år. Alt har gått veldig greit -inntil for noen uker siden. Plutselig en natt våknet jeg med magesmerter, hadde vondt øverst i magen (magesekken) og plagene vedvarte i ca 3 dager. Plagene ble forverret når jeg spiste noe syrlig (som sitron) og plagene "forsvant" når jeg spiste noe søtt (ovnsbakte eplebåter med krem). Jeg trodde kanskje jeg hadde fått en reaksjon av smågodtet jeg spiste den uken (altså en slags forgiftning), men nå er jeg veldig uikker :confused: For to ganger etterpå har jeg opplevd å bli veldig dårlig etter å ha spist avocado tilsatt tunfisk eller reker med sitrondråper over. Jeg har begge gangene fått de samme magesmertene, jeg blir kvalm og uvel. Sistegangen igår måtte jeg nesten reise hjem fra jobb. men jeg beit tennene sammen, drakk vann og strakk magen og etter ca halvannen time gav det seg. Idag har jeg vært fin igjen -men så har jeg også holdt meg unna avocado med sitrondråper..
Kan man plutselig etter omlegging til LCHF begynne å reagere på matvarer man tidligere har kunnet spise? Jeg har jo spist avocado med reker eller tunfisk på samme måte i løpet av disse månedene også UTEN å reagere på det. Synes drefor det er så rart at jeg etter 10 uker skal begynne å reagere på det -hvis det er det da. Trolig er det jo det siden jeg har opplevd det to ganger, men planen er å prøve tingene hver for seg også for å se om jeg reagere da..
Noen andre som har opplevd noe lignene og har erfaringer og dele?? Jeg er jo livredd for evt å måtte ta gastroskopi :eek:
Du har trolig reagert på plutselig inntak av mer karbohydrater. Om du har vendt kroppen til fett som energikilde og plutselig spiser godteri er den ikke forberedt og det vil du merke. Hold deg til hva du skal spise og du vil få det bedre.
Dette blir ikke helt det samme, men, for noen år siden begynte jeg plutselig å reagere med anafylaktiske sjokk (allergireaksjon hvor kroppen går i sjokk) på mat, lokalbedøvelse og jernpreparat jeg hadde spist og bruk i årevis.
Var på en skikkelig rundtur hos ulike eksperter og blodprøver ble sendt til utenlandske sykehus og forskningsgrupper. Ingen klarte å finne ut av hva jeg faktisk reagerte så kraftig på, var nødt til å ha epi-penn (adrenalinsprøyte) tilgjengelig til enhver tid og bare prøve meg frem.
Så den kroppen er søren meg ikke alltid lett å bli klok på!
Krysser fingrene for at dette er noe som er forbigående hos deg og at du er back to normal fort som fy :)
Det var jo dette jeg også trodde,og det kan forklare de magesmertene jeg hadde de tre dagene etter å ha spist smågodt, men så var jeg fin en hel uke uten at jeg skeiet ut på noen som helst måte. Og etter å ha spist avocado med sitrondråper kom magesmertene igjen -akkurat som første gangen, bare at det nå gikk over mye raskere... Ikke lett å bli klok på dette :)
Kan det være det syrlige du reagerer på - altså sitronen? Kan være magekatarr eller magesår? Jeg ville testet ut rene matvarer, feks en bit bare avocado, nesten gang bare et par reker, og tillslutt litt sitronsaft.
Eliminasjonsprosessen er fin å teste ut - du må ikke gå rundt å være redd for å spise mat som du kanskje egentlig tåler men som du har spist samtidig med andre ting :)
Vedvarer dette må du nok inn å sjekke ting. Gastroskopi er ubehagelig - men med erfarne folk så tar det ikke mange minuttene. Ta med mamma eller andre som du kan holde hånda til (jeg tok med mamma jeg...;) )
Syns dette minner om gallesteinsanfall, jeg!
Første gang om natten; klassisk!
Reagerer på noen typer mat, ikke andre; klassisk!
Smerter, kvalm, uvel; klassisk
Men:
Er du sikker på at det er på venstre siden av magen du har vondt? Gallestein gir som regel smerter på midten og ut mot høyre side/bak i ryggen!
Hvorfor er alle så redde for det? Be om å få det i full narkose eller god medisinert med Dormicum, så slipper du å bekymre deg for det!;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.