Hei!
Har tenkt litt på det og lurer på om nokon her inne kan belyse situasjonen. Vi lærer alle sammen at karbohydrat er dårlig og du blir tjokk av dei.
Derfor vil eg spørre litt høgt, kva er det karbo har som gjer det bra for kroppen?
Dette blir vel som å sparke inn i eit kvepsebol. :p Men eg stiller dette spørsmålet nøytralt. Svar eg ikkje vil ha er svar som framhevar dei negative kvailtetane til karbohydrat, men som kun framhevar det positive.
Det eneste er vel at det gir enkel tilgjengelig energi:) Det er jo positivt for de som spiser KH men likegyldig for de som ikke gjør det, for den energien lager kroppen uansett, bare i en litt mer krevende prosess..
Stiller meg bak Nellie her. Kommer ikke på en eneste ting karbo kan gi kroppen av bra ting som man ikke får andre steder fra annet enn rask og lett tilgjengelig energi der og da under kortvarig behov :) (beklager ;) )
Men de langsomme gjør ikke noe mer for kroppen enn de raske gjør:) De er positive i den forstand at de ikke er like slemme med blodsukkeret, men ingen andre fordeler.
Takk for raske svar! Resultatet var ikkje spesiellt overraskandes. Held på å gå djupare inn i lavkarbo for å forstå meir kva kroppen reagerar på og korleis.
Sjølv veit eg ikkje kva karbohydrat gjer som er godt for kroppen. Det meste av kornprodukt har jo med seg vitaminblokkerande næringstoff, så det har jo ingenting for seg. Sukker er ikkje ei god kjelde til anna enn rein energi utan næring. Karbohydrat i grønnsaker er ofte butte opp mot fiber og oppfører seg annleis i kroppen enn frukt og brød.
Rett og slett spennande! Kanskje ein tur på eit treningsforum å spurt hadde gjort seg. :p
Finnes det vitaminer og mineraler i grønnsaker som vi ikke finner i mat uten karbohydrater?
Det finnes såvidt jeg vet ikke noe som heter essensielle karbohydrater :) Til ts vil jeg anbefale bladet VOF som tar for seg akkurat slike tema. Kanskje jeg skal gå å grave i en tidligere utgave og se hva som står om karbohydrater... :)
Ikke så lenge siden det var lagt ut en link her på forumet om "Frukt gjør deg feit" og hvor det sto at det var fint lite i frukt vi behøvde.
Her er det nok en link om frukt...
Tror ikke det er noe i frukt vi TRENGER.
når frukt og bær er på sitt beste her i landet skal vi spise litt av det.
altså ike året rundt..for det er ikke naturlig.de frøs ikke ned frukt og bær før i tiden.
vel epler kokte de å la det i sukkerlake.ikke fult så bra,men de trengte det helt sikkert.
det er best næringsstoffer i de ferske.
vi skal jo spise alt det som er naturlig for oss sies det for oss som går på lavkarbo.
da er det jo normalt at vi spiser det naturen bringer med seg til oss.
det skal jeg leve etter og mine unger med.
men hver sin smak da.
Nå var spørsmålet "hva godt gjør KARBOHYDRATER for kroppen." Om karbohydrater er raske, trege, fra frukt, fra grønnsaker, firkanta, runde, blå, gule, så er funksjonen deres å gi kroppens celler og deres funksjoner energi. Ikke noe annet. Kroppen TRENGER karbohydrater, men de trenger ikke få det tilført igjennom kosten.
Du snakker om noe helt annet Titti76:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.