Jeg utredes, endelig, etter 6 år med iherdig jobbing for å gå ned i vekt -uten resultat.
Har idag tatt en hel masse prøver som jeg får svar på til neste uke, men det jeg fikk vite svar på alt i dag var resultatet av denne glukosebelastningen.
Fastende blodsukker var 4.4 -altså helt normalt.
Etter 2 timer, der jeg satt og halvsov på venterommet, var blodsukker 2.9..
Det bekrefter jo det jeg har forsøkt å fortelle min lege om at jeg alltid blir trøtt så fort jeg har spist og at det er bedre for meg da å gå uten mat før jobb feks.
Jeg har jo med dette tenkt at jeg kanskje kan ha det man kaller raktiv hypoglykemi, men det alene kan kanskje ikke forklare hvorfor jeg ikke går ned i vekt, heller ikke på lavkarbo!
Hvis du sier litt mer om hvordan du spiser - så kanskje kan vi tenke litt høyt om hvorfor du ikke går ned på lavkarbo... jeg er jo veldig usikker på hvordan du klarer å blande fedon og grete roede jeg da... ENTEN bør du spise lavkalori og lavfett - ELLER så bør du spise lavkarbo.
Har du oversikt over energiinntak og fordeling av næringsstoffer du spiser hver dag?
Det er flere som har fått oppklart manglende vekttap her ved å notere ned i detalj matinntaket over et par dager. Gjerne er det for lite energi, for mye energi, for lite protein, og ikke nok fett - men det er vanskelig å si før du poster en oversikt for oss :)
JEG feks vet at jeg må veldig ned i kalorier for å gå ned - muligens pga ubalanse i kroppen som jeg nå prøver å finne utav. Jeg vet heldigvis at jeg ikke går OPP ved å spise generell lavkarbo så mye av stresset er vekke i den forstand :)
Du blir trett hver gang du har spist? Også på lavkarbo?
Det ville jo være rart om du fikk høyt insulin med påfølgende blodsukker- fall om du spiser lavkarbo.
Så vi er litt nysgjerrige på kostholdet ditt, ja!:p
Lenge siden jeg har oppdatert her inne ifht diett, men fedon-roede betyr at jeg brukte fedons prinsipper men samtidig med kontroll på kcalorier rett og slett.
Altså holder meg unna mat med høy GI, samtidig som jeg ikke overstiger 1500 kcal.
Jeg har prøvd ketolyse -med samme resultat som ved alt annet. Bare med et utall tilleggsplager på toppen av det hele.
Blodsukkerfallet kommer når jeg spiser, enten det er lavkarbo eller ikke, men jeg merker det selvsagt mye bedre om jeg spiser mye karber.
Jeg tenker at du kan fint prøve lavkarbo med feks 12-1300 kcalorier pr dag... ketolyse karboantall, protein ca 1-1.5 gram ganger kilo kroppsvekt, og omtrent like mye fett i gram som protein... Dette er nemlig planen for meg når helsa mi blir såpass at jeg klarer å holde to tanker samtidig uten at begge faller ut av hodet ;) Jeg går nemlig heller ikke ned på lavkarbo uten at jeg må veldig ned i kalorimengde :)
Feks har spisdegslank ferdigmat ca 20 gram karbo pr dag i maten sin, men bare rundt 12-1300 kcalorier :) og det var når jeg spiste spisdegslankmat at jeg hadde vektnedgang. Bare en tanke ;)
Mon tro om denne testen i seg selv kan ha trigget denne blodsukkergreia enda mer?
Siden jeg tok testen på onsdag har jeg nå måttet leve med å bli kanondårlig hver eneste gang jeg spiser, ikke bare sliten og døsig som før, jeg sovner, overalt og hele tiden og må ha minst 3 timer på å komme til hektene igjen etter mat, og ja, det skjer både med og uten karber!
Spiste hjemmelaget knekkebrød med totalt 3 karber og med smør og ost for 5 timer siden, først nå greier jeg å våkne såpass at jeg kan sitte oppreist og holde øya oppe og jeg er kvalm og har hodepine..
Og hva gjør man egentlig når jeg jo egentlig har føling, men ikke kan spise eller drikke noe for å få opp blodsukkeret, for om jeg spiser så detter jeg rett ned igjen?
De gangene jeg har tatt glukosebelastning (nå nekter jeg plent!) så har jeg slitt i flere dager etterpå. Trøtt, skjelvinger, dårlig søvn, ødemer, "narkoleptiske" tendeser, etc. Jeg vil nok tro at sukkervannet har kødda med blodsukkeret ditt, altså. I tilfelle så går det seg til!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.