< Tilbake til oversikten

Trenger litt hjelp til beregning av fett, protein og Kcal.

#1

RogerK sa for siden:

Hei - håper på litt innkjøringstips så det ikke går gale veien :D

Litt om meg:
Mann - høyde 188 cm - vekt 94 kg - alder 23
Trener 3 ganger i uken, fotball og vekter.

Mål er å få vekk litt "valpefett". Har trent en god del tidligere, men har da spist "norsk-kost" (Brødmat og god norsk middag med poteter/pasta/ris).
Dette gav meg større muskler, men liten nedgang i vekt og fett.

Håper derfor at en lavkarbokur kan hjelpe meg i ønsket retning.

Har forstått at man trenger ca 2 g protein X antall kg kroppsvekt når man trener regelmessig. For meg blir det vel 2*94= 188 g protein. Syntes det høres litt mye ut, men hva vet jeg.

Fant en lavkarbo kalkulator her inne fra et eldre innlegg, men det var ikke noe respons på den tråden. Lurte derfor på om disse tallene nedenfor er tilnærmet riktig for meg. Merket med rødt. Håper noen kan hjelpe.

På forhånd takk!

TO LOSE WEIGHT:
To lose a pound a week safely decrease your daily intake to 2,243 calories.
You have decided to eat 5 grams of carbohydrate a day. To avoid loss of lean muscle mass you must eat 255 grams of high quality protein each day. This can be found in 42.6 ounces of meat, eggs, or hard cheese.
Round out your diet with 133 grams of fat.


#2

Charlott sa for siden:

Om du legger inn hva du spiser på feks diett.no vil du få en grei oversikt over det daglige inntaket :)

Om du blir mett og føler deg vel på den fordelinga du har skissert, selv om det kanskje ser litt høyt ut på proteindelen?

Uansett, hjertelig velkommen og lykke til! :D

Vil også på det varmeste anbefale deg å lese denne linken, kunnskap er viktig når man skal legge om det daglige kostholdet!


#3

ada-emilie sa for siden:

Du skal ikke regne med det antall kg du nå ligger på, men din ønskede vekt, eller fettfri kroppsmasse. Men du vil kanskje bli stor og muskuløs? For mye proteiner gjennom mat kan hindre vekt-tap.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.