< Tilbake til oversikten

"Nå kommer karbo-kuren..."

#1

Borealis sa for siden:

www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7533049

Kommentarer?;)


#2

Husmor27 sa for siden:

Jeg har nå så langt hatt mer effekt av lavkarbo - enn høykarbo :) Så fortsetter med mitt, men det er sikkert noen den dietten passer for og:ja:


#3

Trolltika sa for siden:

Jeg har ikke troa på dietter, jeg. :D

(takk og pris for at lavkarbo ikke er en diett, men en endring av kostholdet for resten av livet)


#4

Savagedlight sa for siden:

Nå skriver jeg dette innlegget med forbehold om at jeg kan ta feil, så vennligst rett meg om dere ser noe som er feil; Aller helst med lenker til mer informasjon, om mulig. Det er den eneste måten jeg kan lære på. :)

Mitt favoritt-sitat fra denne artikkelen:
Lise von Krogh understreker at det viktigste hvis du vil slanke deg, er å finne en diett som passer for deg slik at du faktisk klarer å redusere energiinntaket.
Dette er det mest fornuftige jeg har hørt fra noen som prøver å fronte en diett. Vi vet jo at hverken lavkarbo, høykarbo, offentlige kostholdsråd, pulverkurer eller hva det skulle være, funker for alle. Det er alltid noen det ikke fungerer for; I større eller mindre grad.

Før jeg skriver resten av innlegget, så vil jeg påpeke at dem visstnok mener at man skal spise "høykarbo" i form av "resistent stivelse" (altså kostfiber). Og dermed anbefaler dem matvarer som inneholder slik stivelse, ukritisk til hvilke andre (raske) karbohydrater slik mat inneholder.

Så var det mine kommentarer til "påståtte effekter" da.

krymper fettceller, særlig over magen.
Javel? Mine fettceller rundt magen kom dit nettopp pga. høykarbo-diett...

stimulerer fettforbrenningen.
Såvidt jeg har forstått det: Når man spiser masse karbohydrater så stiger jo blodsukkeret. Ikke fult så raskt med trege karbohydrater som med raske; Men "alle" karbohydratene blir gjort om til glukose. Spiser man en hel haug så vil jo da blodsukkeret stige; Hvilket resulterer i insulin-utskillelse. Hvordan kan fettlagringshormonet insulin føre til økt fettforbrenning?

øker muskelmassen.
Har ikke lest noen plass at karbohydrater brukes til å bygge muskler? Trodde det var proteiner jeg..

demper suget etter noe godt.
Når man konstant trapper innpå "godsaker", så vil nødvendigvis suget forsvinne midlertidig. Det sier seg selv.

gir mer varig metthetsfølelse.
Hæ?

kontrollerer blodsukkeret.
Blodsukkerstigning er vel forsåvidt en form for blodsukkerkontroll det og, går jeg ut ifra.. så ikke direkte feil?

reduserer kolesterolet og triglyseridene i blodet.
Men hva med forholdet mellom "snillt" og "slemt" kolestorol?


#5

nilmor sa for siden:

Enda ett diett-stunt og dette blir neppe det siste.
Husk at ofte er det markedsmekanismer som ofte står bak slik fremstøt. Selges det produkter knyttet til en "vellykket diett" kan man regne det som sikkert at noen tenker mer på egen lommebok enn folks ve og vell.

Egentlig er jo svaret enkelt, reduser inntaket av energi i forhold til den enkeltes BMR (Basic Metabolic Rate) over tid så kommer resultatene.

Problemet oppstår etter at dietten er over, da faller man som oftes tilbake i gamle vaner og vekten tilpasses nivået før man startet.

Jeg har valgt ketogen diett fordi jeg ønsker å endre min livsstil og i første rekke kutte ut sukker, mel og andre rafinerte produkter.
Men det er også andre viktige faktorer som kommer inn som for eksempel jevnlig mosjonering, kontroll av mengder mat man inntar.
Dette er viktige faktorer som får en avgjørende betydning om man skal holde vekten å få til varig endring.

Dette er selvopplevd etter en haug med utprøvde dietter. Xtravagansa, rikshospitalets kur, egenkomponerte sultekurer. Resultat = kraftig vektnedgang i diettperioden (<30kg), med tilsvarende tilbakefall.

Så ikke la deg lure av Nirvana-opplegg, som høres for godt ut til å være sant. Det er nemlig ikke det!!
Sørg heller for å endre livsstilen over tid og fokuser på de tiltakene du kan leve med resten av livet.

Lykke til :)


#6

LenaBeatrice sa for siden:

En video om dietten på youtube:

www.youtube.com/watch?v=NKExZSrTKdI

Jeg skrev også et innlegg i bloggen min om denne dietten,i august i fjor:lenabeatrice.net/overvekt-og-slanking/carblovers-diet/, sitat, hentet fra CarbLovers Diet's nettside:

  • Eating carbs makes you thin for life

  • Carbs fill you up

  • Carbs curb your hunger

  • Carbs control blood sugar and diabetes

  • Carbs speed up matabolism

  • Carbs blast belly fat

  • Carbs keep you satisfied

  • Carbs make you feel good about you

  • Low-carb diets don’t work

  • Low-carb diets make you feel sad and stressed!

  • Low-carb diets make you fatter, not thinner

  • Low-carb diets are not sustainable (bærekraftig)

  • Low-carb diets bloat your belly (om forstoppelse)


#7

Savagedlight sa for siden:

"Foods like potatoes, pasta, bananas and oatmeals are things that are really healthy for you and they don't increase your blood sugar."

Ok, allerede her Vet jeg at dem er full av BS. Pasta er kjemperaske karbohydrater som får selv blodsukkeret i en gråstein til å nå månen på rekordtid..


#8

Tittit sa for siden:

jeg tror ikke bare på lchf,men det funker for meg og derfor er jeg her.
kroppene våres reagerer på forskjellige matsorter (hvordan de opptas i kroppen)
mange har underliggende sykdommer de kanskje ikke er klar over og kan bli sykere av lavkarbo.og enig i at lchf ikke fungerer for alle og det er fakta.
noen liker å leve på grønt,frukt og lite fett og det fungerer for dem.
men alle nye dietter må frem og opp i lyset så folk kan ta sine egne valg.
selv om det er en liste over gode effekter med lchf så betyr ikke det at andre dietter ikke er blitt fremstilt noe dårligere før.
tenk bare når Grethe Roede kom..en revolusjon innen kosthold.

som sagt jeg er veldig glad for at jeg har funnet lavkarbo dietten for min egen del.
men jeg har en bekymring og det er at vi vet INGENTING om bieffektene av dette kostholdet når det får gått lang tid, jeg snakker ikke om noen år, men kanskje ett par tiår.


#9

LenaBeatrice sa for siden:

Da er det en fordel at det som kommer frem i lyset er riktig informasjon. Å påstå at poteter og pasta ikke får blodsukkeret til å stige er direkte feil. Å si at man blir feit av lavkarbo er også direkte feil.

I starten så var faktisk Grete Roede et lavkarbokosthold, det er det ikke alle som vet. Men så blandet Norum seg borti Grete Roede og utfordret henne til å følge de offentlige anbefalingene

Dette er ikke helt sant, men det er det "offentlige" eksperter liker å påstå. Spør neste ekspert som påstår dette om vedkommende kunne tenke seg å grave litt i f.eks. Lutz arkiver, som han faktisk har stilt til disposisjon.


#10

Tittit sa for siden:

ja men hvor mange forsøkspersoner hadde Lutz?
hvilke alder var det på de?
hvor gamle ble de?
hva døde de av?
hvor mange år ble brukt til forskning?

jeg har mange usvarte spm ang dette


#11

LenaBeatrice sa for siden:

Lutz har behandlet nærmere 15.000 personer



#13

Tittit sa for siden:

da er det 4 ubesvarte spm igjen;)
la til ett ekstra:hvor mange år ble brukt til forskningen?



#15

LenaBeatrice sa for siden:

Han behandlet pasienter i 45 år.

Les gjerne boken til Lutz "bedre uten brød" så får du svar på dine ubesvarte spørsmål:-)


#16

Tittit sa for siden:

ja det kan jeg:)
men jeg stiller meg veldig kritisk til kostholde på lang sikt.
jeg er voksen så jeg tar sjansen,hehe
men mine barn skal leve som de pleier.


#17

Charlott sa for siden:

Hvorfor det egentlig? Er det noe du mener vi mangler på lavkarbo?


#18

LenaBeatrice sa for siden:

Kritisk skal man alltid være.
Men kanskje blir du mindre kritisk med mer informasjon, informasjon som faktisk finnes :)


#19

Tittit sa for siden:

nei ikke vi voksne,vi kjenner på kroppen om noe ikke er bra.
ungene kan ikke si i fra.
barna er heller ikke ferdig utviklet og det er værre å finne ut om kostholde deres er bra for dem.vi vet ikke før om mange år om dette har hatt en dårlig innvirkning på deres vekst.
og jeg orker ikke ha det på min samvittighet at det var min tro på noe som var bedre som gjorde til at mitt barn må slite med evt bivirkninger av denne kosten.
men dette er bare meg da:)
alle gjør det som de føler er riktig,det er jo det viktigste av alt:)


#20

nellie sa for siden:

Det går jo ann å finne en gylden middelvei, for barna:) Heldigvis.
Man MÅ ikke enten stappe i dem loff til frokost, sjokolade til lunch og pasta til middag, eller et kjøttstykke til frokost, lunch og middag.


#21

Tittit sa for siden:

jepp..der er jeg så absolutt enig:)


#22

Charlott sa for siden:

Lurte mest på hvorfor du stilte deg veldig kritisk til kostholdet på lang sikt?
Og hva tenker du på med "lang sikt"?


#23

Tittit sa for siden:

jeg tenker spesielt på om småbarn.
vis ett barn starter med lchf da den er liten og går på det til han er 30-40-50 år.
hvilke helse har han da?
det kan vi jo ikke forutbestemme.
mye av det vi gjør i dag er oxo galt men det vet vi om.
dette vet vi ikke noe om når det gjelder små barn.
det er det som plager meg litt


#24

Tirililltove sa for siden:

Vet ikke hva dine barn "pleier" å spise, men hjernen trenger fett for å utvikle seg.

Jeg vokste opp med mer ala lavkarbo har jeg skjønt nå, fettfobien har siden ødelagt helsa mi, samt lettvinte løsninger med karbo mat skjult i alskens lettmat.

Nå er jeg tilbake på den opprinnelige kosten og gjenfunnet min helse.
Forfedrene hadde rett allikevel. Og det vil jeg si er langvarige resultater.

Les og lær og bli informert.

Var akkurat inne og leste er lavkarbo sunt, forskeren var ansatt i matvareindustrien.
Ikke helt objektiv kanskje.

Nei les og les og informer dere selv.


#25

LenaBeatrice sa for siden:

Kan du prøve å sette litt mer konkret ord på hva det er du er engstelig for skal skje med et barn som spiser LCHF (ikke nødvendigvis ketogent!)


#26

nellie sa for siden:

Å gi barna karbohydrater betyr ikke at man ikke kan gi dem rikelig med fett:)


#27

Tirililltove sa for siden:

www.nofima.no/mat/nyhet/2011/02/lavkarbo-lurt-eller-ikke

Glemte linken, denne fant jeg på statens råd, linken til matvareprodusenter er vel ikke upartisk?

Og tross at man går ned på både lavkalori og lavkarbo får de til å konkludere med at lavkalori erntingen, hvorfor når de står likt ?

Men i det laange løp, vil jeg spise denne gode lavkarbomaten, bli mett, slank og friskere igjen- for livet!

Les og bli informerte forbrukere!


#28

nilmor sa for siden:

Etter min oppfatning bør barn ha et godt og variert kosthold. Støtter det som er skrevet at man kan jo styre unna de værste fallgrubene med kun loff, pasta og søtsaker.
Primært bør man redusere sukkerinnholdet og gi barna innføring i å spise måltider av rene og gode råvarer. Da har man lagt ett grunnlag for dem videre i livet.
Vi er jo tilbake til basisen av det de fleste er klar over. Ett kosthold for barn bestående av grønnsaker, kjøtt og fisk. :)

Her kan vi bruke energien til å motvirke påvirkningen fra "grandiosa-generasjonen".


#29

Greddy sa for siden:

Vi alle kan tro. Men det er ikke alle som vet. Ergo alt som sies her er bare meninger som ikke basert på noe annet enn observasjoner med variabler vi ikke er i stand til å se. De sier at utalelsene er basert på nyere studier og andre hundre studier som ble gjort, men de har aldri vist kilde eller data basert på disse konklusjoner.

Hadde jeg kunnet skrudd klokka tilbake til min barndom med den kunnskapen jeg har nå, vil jeg helt klart spist lavkarbo uansett. Barn vet som ofte ikke om hva som er bra eller ikke er bra. Men de vil som regel alltid velge det som er "best" for dem. Som foreldre som burde man ha en rolle veilede barna om hva som er bra for dem, og ikke hva som gjør dem fornøyd. Ja de kommer til å hate foreldrene sine for det, men de vil kanskje takke dem senere da, de har gitt dem en god start i livet.


#30

Imp sa for siden:

Det tror jeg også. Jeg takker IKKE mine foreldre for at de gav meg karbohydratrik mat slik at jeg utviklet PCOS, liksom. :o Men nå skal det sies at det var litt annerledes før, det man trodde var sunt da, er ikke det lenger. Selv om maten vi fikk hjemme sjelden var noe særlig sunn uansett...

Hvis man gir barna variert kost fra de er små, vil de neppe hate foreldrene sine. Ved å lage regelmessige rutiner (sunne, gode måltider til daglig, litt lørdagsgodt er ok), vil ikke barna som tenåringer si at ææææsj mamma jeg vil heller ha pasta med ketchup! nettopp fordi de er vant til å få sunn mat fra starten av, og dermed liker de denne maten.

Det er min mening da. ;)

Jeg skrattet høyt da mannen viste meg linken om karbokuren forresten. Ja, det er jo lov å håpe....


#31

Greddy sa for siden:

Det er ikke foreldrene sine feil. De hadde gode intensjoner, jeg skylder på myndighetene for det.

Det er jeg helt enig i, unntatt det med "variert" kosthold. Variert lyder som spis det gode sammen med den onde maten, hvorfor ikke bare fore ungene med den gode maten, og komme med gode alternative for kos? Jeg ser stadig flere foreldrer prøver å erstatte godis med frukt, ikke at frukt er SÅ mye bedre, men den gode intensjonen er der. Får ungene den ene type mat fra starten av, vil de ikke klage hvis de ikke får usunt mat, hvis de ikke kjenner til den fra før av. De begynner garantert til å klage hvis foreldrene skal "plutselig" bryte vanen mtp kostholdet, uansett hvilke retning av kosthold de har, da foreldrene tar noe vekk fra dem.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.