< Tilbake til oversikten

Vaniljeterter

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

12 vaniljeterter:

Ingredienser:
120 g kokosmel
30 g glutenmel
2-2 1/4 dl vann
25 g cocosa
30g mykt, usaltet smør

3 dl vaniljekrem

Fremgangsmåte:
Ha kokosmel og glutenmel i en bakebolle. Tilsett vann og bland sammen tilen myk deig. Form deigen til en ball.

Kjevle ut deigen, med bakepapir under og plastfolie over, til et rektangel på ca 24x30 cm. Smør cocosa over deigen. Rull deigen sammen fra kortsiden så det blir en fast rull.

Kjevle deigen ut til et rektangel igjen og smør det med smør. Rull sammen til en pølse igjen og del pølsa i 12 jevntykke skiver.

Klem skivene ut til rundinger som er store nok til å dekke bunn og sider på en liten muffinsform. Klem fra midten og utover. Klem rundingene inn i muffinsformene.

Sett formen i kjøleskapet mens du lager vaniljefyll. Min vaniljekrem ble litt for rennende så neste gang skal jeg doble denne oppskriften på vaniljekrem og bruke i stedet.

Fordel avkjølt vaniljekrem i terteskallene. Stek ved 200 grader i 20-30 minutter, til kremen har satt seg og overflaten begynner å bli brun. Avkjøl tertene i formen.

Næringsinnhold pr terteskall:
Protein: 3,9 g - 24%
Karbohydrat: 0,9 g - 6%
Fett: 5,2 g - 70%
Kcal: 66


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.