< Tilbake til oversikten

Sjokolademuffins/fondant

#1

tkh sa for siden:

Disse ble kjempegode:p

90g smør
85g sukkerfri mørk sjokolade (brukte Cavalier, denne er billig i godteributikkene i Sverige:), men du får dem i heleskostbutikker og på Smartclub også)
4 egg
3ss sukrinmelis (se også www.funksjonellmat.no/)
1 ss (20g) kokosmel
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver (eller på Gojiking)
1-2 dråper vanilje stevia
1-2 dråper sjokolade stevia

Smelt smøret og smelt så sjokoladen i smøret.
Ha i sukrinmelisen.
Visp inn eggene.
Bland resten av det tørre og visp det inn i sjokoladeblandingen.
Smak til med steviadråpene.
Ha i muffinsformer.

Jeg fikk til 9 stk. Liker at de er myke i midten og stekte dem på 175 grader i ca. 7 min. De holder seg ett par dager i kjøleskapet, fine å varme litt i microen. Kjemegodt sammen med en god kopp te :sikle:.

Hele røra inneholder ca. 8,1 karbohydrater:D.


#2

TigerTove sa for siden:

Sjokolade-stevia, det hørtes gøy ut! Hvor får man tak i det?


#3

tkh sa for siden:

Jeg kjøpte det på Iherb, trykker du på den over kommer du til siden:)



#5

IdaCaro sa for siden:

Prøvde denne oppskrifta igår og de ble veldig gode ! :D
Jeg bytta ut kokosmel med mandelmel, og hadde ikke smaks stevia så hadde i litt vanilje ekstrakt istedet.

Jeg stekte dem i 15 min så de ble muffins, neste gang skal jeg prøve å steke dem mindre så de blir flytende i midten :)

Skal ha en til dessert idag, og servere med litt krem og bær :)


#6

Fauna sa for siden:

Jum jum! Nettopp bakt disse! Hadde ikke Stevia, men jeg tok i litt kakaopulver for å tilføre noe. De ble kjempegode! Når jeg ikke regner med sukrin så har hele røra 7.77 karbo. Jeg fikk 21 muffins ut av dette og det gir jo 0,37 per stk!

Neste på dagsorden er å prøve Pavlova-kake :D

I love my LCHF-life!! :D:D:D:D:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.