Har spist denne to ganger nå og det er knallgodt synes jeg i alle fall.
80-100 gr frossen rosenkål
1 egg
1/2 dl kremfløte
100 gr smårettbacon
Litt kuttet rødløk
Revet ost
Jeg småkoker rosenkålen i 8 minutter. Deler hver kål i to når de er ferdig kokt.
Blander egg, fløte og rødløk i en liten ildfast form.
Steker smårettbacon i panna og rører sammen med resten.
Så legger jeg på rosenkålen og strør osten på toppen.
Steker på ca 200 grader i 10 minutter.
Dette er bare en posjon da. Hvis man skal lage til flere er det bare å gange opp.
Jeg var ikke snartenkt nok til å ta bilde i den ildfaste forma.
Men sånn så det ut på fatet:
Sikkert kjempegodt! Her er en lignende variant jeg har brukt mange ganger her i huset som godt tilbehør til stekt kjøtt - og når du blir litt lei av brokkoli'en - hihi:
Rens rosenkålene fra de yttereste bladene.
Skrell og finhakk sjalottløk.
Skjær bacon i små terninger.
Del de rensede rosenkålene i 4, gjennom stilken slik at bladene henger sammen under koking.
Kok de i godt saltet vann i 3-4 minutter.
Skyll de deretter i kaldt vann for å bevare farge og stoppe kokeprosessen.
Ha løk og olje i samme panne som kjøttet ble brunet i, her er mye smak.
Tilsett baconet og surr godt, ha i smør og stek videre.
Ha tilslutt i rosenkål og la det bli varmt.
Smak til med salt og pepper.
Rens rosenkålen. Kutt av stilken og ta av dei ytterste, mørke blada. Eg lovar deg, det smakar så mykje betre! :ja: (helsing frå ei som tidlegare ikkje kunne fordra rosenkål.)
:sikle: Det så skikkelig godt ut.
Skal teste den oppskrifta en dag til uka .
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.