< Tilbake til oversikten

Kjempegod rett med rosenkål

#1

Anitamor1212 sa for siden:

Har spist denne to ganger nå og det er knallgodt synes jeg i alle fall.

80-100 gr frossen rosenkål
1 egg
1/2 dl kremfløte
100 gr smårettbacon
Litt kuttet rødløk
Revet ost

Jeg småkoker rosenkålen i 8 minutter. Deler hver kål i to når de er ferdig kokt.
Blander egg, fløte og rødløk i en liten ildfast form.
Steker smårettbacon i panna og rører sammen med resten.
Så legger jeg på rosenkålen og strør osten på toppen.
Steker på ca 200 grader i 10 minutter.

Dette er bare en posjon da. Hvis man skal lage til flere er det bare å gange opp.

Jeg var ikke snartenkt nok til å ta bilde i den ildfaste forma.
Men sånn så det ut på fatet:


#2

Heidi M sa for siden:

Sikkert kjempegodt! Her er en lignende variant jeg har brukt mange ganger her i huset som godt tilbehør til stekt kjøtt - og når du blir litt lei av brokkoli'en - hihi:

Beregnet til ca 4 personer:

1 pk rosenkål
3 sjalottløk
3 Skiver røkt bacon
1 ss nøytral olje (solsikke/ mais)
1 ss smør
1 ss salt
vann

Rens rosenkålene fra de yttereste bladene.
Skrell og finhakk sjalottløk.
Skjær bacon i små terninger.

Del de rensede rosenkålene i 4, gjennom stilken slik at bladene henger sammen under koking.

Kok de i godt saltet vann i 3-4 minutter.
Skyll de deretter i kaldt vann for å bevare farge og stoppe kokeprosessen.

Ha løk og olje i samme panne som kjøttet ble brunet i, her er mye smak.
Tilsett baconet og surr godt, ha i smør og stek videre.
Ha tilslutt i rosenkål og la det bli varmt.
Smak til med salt og pepper.


#3

Anitamor1212 sa for siden:

Det høres også godt ut Heidi M. :)


#4

Kanutten sa for siden:

:sikle: Er absolutt gørrlei brokkoli og blomkål! Skal testes!


#5

TigerTove sa for siden:

Lurer på hvordan den blir med hodekål.. Er ikke så glad i rosen kål.


#6

Anitamor1212 sa for siden:

Aner ikke. Men det er bare å prøve det TigerTove. :)



#8

Anitamor1212 sa for siden:

Få høre hvordan det gikk da.


#9

Furine sa for siden:

Rens rosenkålen. Kutt av stilken og ta av dei ytterste, mørke blada. Eg lovar deg, det smakar så mykje betre! :ja: (helsing frå ei som tidlegare ikkje kunne fordra rosenkål.)


#10

langaard sa for siden:

Ja! eller ta deg tid til å plukke alle bladene fra hverandre og stek for så å blande det med sprøstekt bacon:) Ummm!


#11

Husmor27 sa for siden:

:sikle: Det så skikkelig godt ut.
Skal teste den oppskrifta en dag til uka .


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.