Coockie sa for siden:
Dette er virkelig noe for de som savner iskrem og sorbet.
Den originale oppskriften er hentet fra Coop Medlem nr2.
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=525&pictureid=2785[/img]
Bildet er en skjermdump fra Inkognitos video utviklet for Coop.
Filmen kan dere se her.
Avokado- og Ingefærsorbet
6 porsjoner - 20 min - Litt mer avansert
4 modne avokadoer
4 ss syltet ingefær
2 sitroner, saften
Søtstoff tilsvarende 4 dl sukker (Jeg brukte 1,5 ts hvit stevia og 1 dl sukrin)
8 dl kaldt vann
1 dl god hvitvin
Litt salt
2 eggehviter
- Del avokadoene og fjern steinene. Ta ut kjøttet med en spiseskje,
og ha det oppi en mikser sammen med ingefær, sitronsaft, sukker og
litt vann. Kjør raskt sammen til en jevn pure. - Ha puréen i en bolle og rør inn resten av vannet, vin og bittelitt salt.
- Pisk eggehvitene luftige og vend de inn i bollen med røren. Frys
sorbeten i ismaskin, eller sett hele bollen inn i fryseren og rør i den
med jevne mellomrom til sorbeten er ferdig.
NB! Om du benytter søtstoff som har mindre masse en sukker (eks stevia) kan det være lurt å ikke bruke alt vannet for å unngå at blandingen blir for tynn.
Karboinnhold
4 avokadoer (600g) - 3 g karb
4 ss ingeffær (45 g) - 1,75 g karb (Blue Dragon Sushi ginger)
1 dl hvitvin (100 ml) - 1-3 g karb (Sjekk restsukker i vinen)
Jeg legger til 2 g ekstra for egg og sitronsaft.
Hele røren - 7,75 g karb
Pr porsjon - 1,29 g karb
Pr 100 g - <0,5 g karb