< Tilbake til oversikten

Avocado- og Ingefærsorbet (Med bilde og film)

#1

Coockie sa for siden:

Dette er virkelig noe for de som savner iskrem og sorbet.
Den originale oppskriften er hentet fra Coop Medlem nr2.

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=525&amp;pictureid=2785[/img]
Bildet er en skjermdump fra Inkognitos video utviklet for Coop.
Filmen kan dere se her.

Avokado- og Ingefærsorbet
6 porsjoner - 20 min - Litt mer avansert

4 modne avokadoer
4 ss syltet ingefær
2 sitroner, saften
Søtstoff tilsvarende 4 dl sukker (Jeg brukte 1,5 ts hvit stevia og 1 dl sukrin)
8 dl kaldt vann
1 dl god hvitvin
Litt salt
2 eggehviter

  • Del avokadoene og fjern steinene. Ta ut kjøttet med en spiseskje,
    og ha det oppi en mikser sammen med ingefær, sitronsaft, sukker og
    litt vann. Kjør raskt sammen til en jevn pure.
  • Ha puréen i en bolle og rør inn resten av vannet, vin og bittelitt salt.
  • Pisk eggehvitene luftige og vend de inn i bollen med røren. Frys
    sorbeten i ismaskin, eller sett hele bollen inn i fryseren og rør i den
    med jevne mellomrom til sorbeten er ferdig.

NB! Om du benytter søtstoff som har mindre masse en sukker (eks stevia) kan det være lurt å ikke bruke alt vannet for å unngå at blandingen blir for tynn.

Karboinnhold
4 avokadoer (600g) - 3 g karb
4 ss ingeffær (45 g) - 1,75 g karb (Blue Dragon Sushi ginger)
1 dl hvitvin (100 ml) - 1-3 g karb (Sjekk restsukker i vinen)
Jeg legger til 2 g ekstra for egg og sitronsaft.

Hele røren - 7,75 g karb
Pr porsjon - 1,29 g karb
Pr 100 g - <0,5 g karb


#2

Tasja sa for siden:

Denne så god ut! Kanskje jeg må prøve den til helgen. Takk for oppskriften! :)


#3

Tasja sa for siden:

Men hva er syltet ingefær? Er det noe man får kjøpt?


#4

Coockie sa for siden:

Syltet ingefær er ingefær som er skrellet, delt opp og lagt i lake.
Den er ikke like sterk som fersk ingefær tror jeg.
Jeg brukte Blue Dragon Sushi Ginger, som jeg kjøpte på Rema.


#5

TigerTove sa for siden:

Litt skeptisk til blandinga, men den så unektelig spennende ut:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.