< Tilbake til oversikten

Vaniljepulver

#1

Tittit sa for siden:

jeg har kjøpt rent vaniljepulver(brunt)
er det sunnere enn vanlig vaniljesukker?
har ikke smakt det ennå så vet ikke engang hvordan det smaker hehe
men det lukter godt,ikke spes søtt tror jeg, så kanskje det er en ide å blande litt sukrin i det før bruk.

kjøpte samtidig 72% sjokolade som er melkefri og uten tilsatt sukker.
men hvorfor i alle dager er det mer karbohydrater i den enn den som er 87%, og premium sin sjokolade med 86% har lavest karbo innhold av dem alle.
og her er det store forskjeller asså.

hva tror dere?


#2

Kitt sa for siden:

Vaniljepulver er laget av vanilje, vaniljesukker er laget av vanilin, som er utvunnet av trær!:p
Altså, er vaniljepulver ekte vanilje og mye bedre/sunnere enn det vi kaller vaniljesukker!
Trenger kun bittelitt vaniljepulver i stede for flere teskjeer med vaniljesukker.

Sjokoladene kjenner jeg så lite til!


#3

Tittit sa for siden:

hva mener du med å ha i litt sukrin da om vaniljen er besk?


#4

Charlott sa for siden:

Vaniljepulver brukes gjerne i bakst, krem, kakao og slike ting man allerede gjerne har litt søtning i.
Behøver bare bittelitt og det gir en rundt, fin smak synes jeg :)


#5

Tittit sa for siden:

jeg bruker ikke søtning i krem, kakao el bakst så da kanskje jeg kan bruke litt søtning da?


#6

Kitt sa for siden:

Har aldri lagt merke til at den er besk i det hele tatt, jeg!
Som Charlott sier, man skal bare bruke bittelitt og smaken på bakst og is blir kjempegod!:)


#7

Tittit sa for siden:

ok..da gjør jeg som dere:)
takk


#8

Charlott sa for siden:

Prøv deg frem du, tror det er enkleste måten å finne ut hva du synes blir best :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.