jeg har kjøpt rent vaniljepulver(brunt)
er det sunnere enn vanlig vaniljesukker?
har ikke smakt det ennå så vet ikke engang hvordan det smaker hehe
men det lukter godt,ikke spes søtt tror jeg, så kanskje det er en ide å blande litt sukrin i det før bruk.
kjøpte samtidig 72% sjokolade som er melkefri og uten tilsatt sukker.
men hvorfor i alle dager er det mer karbohydrater i den enn den som er 87%, og premium sin sjokolade med 86% har lavest karbo innhold av dem alle.
og her er det store forskjeller asså.
Vaniljepulver er laget av vanilje, vaniljesukker er laget av vanilin, som er utvunnet av trær!:p
Altså, er vaniljepulver ekte vanilje og mye bedre/sunnere enn det vi kaller vaniljesukker!
Trenger kun bittelitt vaniljepulver i stede for flere teskjeer med vaniljesukker.
Vaniljepulver brukes gjerne i bakst, krem, kakao og slike ting man allerede gjerne har litt søtning i.
Behøver bare bittelitt og det gir en rundt, fin smak synes jeg :)
Har aldri lagt merke til at den er besk i det hele tatt, jeg!
Som Charlott sier, man skal bare bruke bittelitt og smaken på bakst og is blir kjempegod!:)
Prøv deg frem du, tror det er enkleste måten å finne ut hva du synes blir best :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.