Vibeke-67 sa for siden:
2 ss olivenolje
5 middagspølser
1 løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 1/2 rød chili, uten frø og hakket
1 boks (400 g) hakkede hermetiske tomater
7 1/2 dl kjøtt- eller hønsebuljong
2 bokser (á 400 g) hvite bønner, avsilt
2 ss hakket bladpersille
salt og malt svart pepper
Varm olje i en stor kjele. Tilsett pølser og brun dem rundt det hele og ta dem opp. Tilsett løk, hvitløk og chili i kjelen og surr i 3 min.
Skjær pølsene i tykke skiver og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett tomater og kraft. Kok opp, legg på lokk og la det småkoke i 20 min.
Ha halvparten av bønnene sammen med et par øser kraft i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til det er most. Rør mosen i suppen sammen med resten av bønnene og la det småkoke i 10 min. Smak til med salt og pepper og rør inn persille før servering.
Fra Susannah Blake: 500 supper