< Tilbake til oversikten

Krydret bønnesuppe med pølse (Lindberg)

#1

Vibeke-67 sa for siden:

2 ss olivenolje
5 middagspølser
1 løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 1/2 rød chili, uten frø og hakket
1 boks (400 g) hakkede hermetiske tomater
7 1/2 dl kjøtt- eller hønsebuljong
2 bokser (á 400 g) hvite bønner, avsilt
2 ss hakket bladpersille
salt og malt svart pepper

Varm olje i en stor kjele. Tilsett pølser og brun dem rundt det hele og ta dem opp. Tilsett løk, hvitløk og chili i kjelen og surr i 3 min.

Skjær pølsene i tykke skiver og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett tomater og kraft. Kok opp, legg på lokk og la det småkoke i 20 min.

Ha halvparten av bønnene sammen med et par øser kraft i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til det er most. Rør mosen i suppen sammen med resten av bønnene og la det småkoke i 10 min. Smak til med salt og pepper og rør inn persille før servering.

Fra Susannah Blake: 500 supper


#2

TigerTove sa for siden:

Enkel og fristende oppskrift! Hvordan er suppe-boka? kanskje noe man kan ønske seg til en bursdag eller noe..


#3

Vibeke-67 sa for siden:

Suppeboken er veldig bra, mange varierte supper. Men ikke alle er lavkarbo, så noen må man tilpasse. Det jeg liker er at den enkelt tilpasses hele familien, både de som tåler karber og meg :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.