< Tilbake til oversikten

Flere som har gallesteinsanfall?

#1

malleleo sa for siden:

etter å ha gått på kuren ei stund??

er superredd:(


#2

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Jeg har med ujevne mellomrom gallesteinsanfall, har hatt det i flere år. Men de kommer såpass sjeldent, så så langt har jeg ikke registrert noen økning i hyppigheten etter at jeg begynte på ketolyse. Har bare hatt ett skikkelig anfall etter oppstart. Var veldig redd jeg skulle få det ofte og derfor måtte gi opp dette kostholdet, men foreløpig har det heldigvis ikke slått til! Var noen her inne som mente at fordi man spiser mere fett må galleblæren jobbe mer, og kan derfor skylle ut gallesteiner fortere, før de blir for store, og at man derfor ikke nødvendigvis vil få anfall hyppigere - som jo er det naturlige å tenke...


#3

malleleo sa for siden:

ja, jeg hadde et i går som varte i 6 timer, og har fortsatt litt vondt, men i går spøy jeg av smertene, og d var værre enn mine to fødsler.
hoppet ut av ketose på kvelden og spiser knekkebrød, og holder meg unna fett til jeg skal til legen på fredag.. men han er motstander av dette kostholdet(men han vet ikke hvor mye fett vi konsumer da), så vet egentlig hva han kommer til å si. har holdt på med ketolyse i 2 mnd nå, og dette er mitt første anfall..


#4

Photobscura sa for siden:

Om du har levd magert før Ketolyse, så får ikke galleblæra tømt seg ordentlig og det dannes dermed steiner, så det er i realiteten et magert kosthold man kan skylde på gallesteinene. Når man da begynner å få i seg adekvate mengder fett så vil galleblæren ta opp igjen aktiviteten, og dermed vil nødvendigvis steinene komme ut.
Om du har store plager, så ville jeg kanskje tatt to steg tilbake og kutte ned på fett og opp på karbohydrater, og gjøre omleggingen laaaangsomt, sånn at kroppen rekker å tilpasse seg de økte mengdene med fett! :)


#5

malleleo sa for siden:

ja, jeg tenker et mer generelt lavkarbo kosthold nå da, med knekkebrød, skyr, mais, og mindre fett. Fortsatt ikke ris, potet osv.

men sånn ut i fra det dere forteller her nå da, så skal jeg kunne gå lenge uten å ha anfall igjen?


#6

Tittit sa for siden:

jeg har hatt det i mange år og fjernet galleblæra pga en stor gallestein for ca 1.5 år siden.
jeg ble litt bekymra i starten for alt fettet jeg førte i meg siden jeg ikke har galleblæra lenger. nå er jeg kjempe bra, ikke hatt noen problem siden den ble fjernet.
det siver jo gallesaft ut selv om jeg ikke har galleblæra(oppsamlingsposen)
sliter du veldig så kontakt legen din.
skal ikke være nødvendig å gå å ha slike anfall eller små vondt stadig vekk.


#7

Photobscura sa for siden:

Det er helt umulig å si, ettersom ingen av oss vet hvordan det ser ut i galleblæra di. ;) Men trapp opp litt før du trapper ned, sånn at galleblære får en litt mer skånsom overgang! :)


#8

malleleo sa for siden:

jeg har jo gått på ketolyse i 2 mnd nå.. kjedlig og gå litt opp.. men kan vel være greit med en aveksling:)
skal til legen på fredag for å høre om hva jeg skal gjøre videre hvis/når d skjer igjen.


#9

Rosekinn sa for siden:

Fjernet galleblæra i desember. Jeg fikk ikke anfall mens jeg gikk på lavkarbo, men på karbohøy + fettrikt mat. Bestemte meg for å ta operasjon da jeg aldri fant ut hva som gjorde at jeg fikk anfall. De kunne komme etter måltider som med pizza men samtidig noen timer etter at jeg hadde spist knekkebrød med ett lett pålegg. Jeg hadde alt fra små til store anfall som du beskriver. Noen kunne vare et døgn. Syns det ble fryktelig vanskelig da jeg aldri viste når de kom. Er veldig glad den er borte nå og merker ikke den store forskjellen. Reagerer ikke negativt på lavkarbo nå heller :)


#10

Annhild sa for siden:

Kan på det sterkeste anbefale Bitterstern når dere har problemer med gallen. Å hvertfall når den er fjernet. Les om den her www.helseogkost.no/content/pdf/1158 ett annet produkt kan være www.mezina.no/produkter/cypar.asp
Vet om flere som har problemer med vektnedgang men etter å ha begynt med en av disse så begynner de å gå ned. Det kan som sagt være lever å galle som går for full maskin å setter forbrenninga på vent.


#11

Sothøna sa for siden:

jupp, her passer nok jeg inn for tiden ja :o

Vet ikke hva som utløser det jeg heller,
men har problemer nesten hver dag for tiden :(

Har faktisk levd ganske lavkarbo nå i flere år,
men nå tåler jeg det ikke altså, reagerer på det meste.

En dag kan jeg spise noe,
og neste dag tåler jeg det ikke, veldig vanskelig .

Veldig greit å lese andres erfaringer om dette:ja:

Håper noen kommer opp med noen krutgode kjerringråd ;)

Hørte faktisk om ei som hadde fått hjelp av homeopat,
og steinene hadde kommet ut av seg selv.

Men har ikke prøvd det selv, men det frister så absolutt ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.