djain sa for siden:
Jannes blomkålsuppe J[b][/b]
Igredienser:
Blomkål
Fløte (kremfløte)
Tubeost (baconost/skinkeost og litt japaleno ost)
Vann
Krydder
Når jeg lager, så måler jeg egentlig aldri opp… men jeg tror det er ca 2 deler vann og 1 del fløte (muligens noe mer fløte..).
Slik gjør jeg:
Ha i vann i en kaserolle, ta i krydder (kan bruke grønnsaksbuljong og pepper) eller slik som jeg stort sett pleier: Aromat med urter (ganske mye), hvitt pepper, sort pepper, litt salt og gjerne litt chilli krydder (er glad i sterk suppe)
Skjer opp blomkålen i passende biter. Ha dette så oppi vannet, og hell i fløten.
Når vannet er blitt varmt så ha i tubeosten (hel tube skinke/bacon ost og gjerne litt japaleno ost, smak deg til. Japaleno osten kan erstattes med chillikrydder) rør til osten har smeltet.
Kok til du synes blomkålen er passe for deg.
Det kommer ann på hvordan man liker blomkålen. Jeg synes den er best litt hard, og da skal egentlig suppen bare få ett lite oppkok, også skrur man av platen og drar kjelen litt til side også får den godgøre seg i ca 1 minutt.
Variant:
Man kan også ha i litt brokkoli, gullerot, stangseleri dersom man ønsker en litt annen vri J