< Tilbake til oversikten

Linse- og kikertsuppe med chorizo. Lindberg

#1

Vibeke-67 sa for siden:

Denne suppen lager vi relativt ofte. Perfekt vintersuppe med nydelig smak. Metter lenge! Kan virkelig anbefales.

100g linser
2 ss olivenolje
60g chorizo, hakket
1 løk, finhakket
2 hvitløk, presset
3 ts malt spisskummin
2 ts malt koriander
1/2 ts kanel
1/4 ts knust, tørket chili
4 tomater, renset for frø og hakket
1 boks (400 g) hermetiske kikerter, avsilt
1 ss tomatpuré
1 1/4 l grønnsak- eller hønsebuljong
salt og malt svart pepper
smak til med saft av 1/2 sitron

Legg linsene i en stor kjele, hell på kokende vann til å dekke linsene og kok i 20 min til de er møre. Sil dem.

Varm olje i den rene kjelen og stek forsiktig pølser, løk og hvitløk i ca 4 min. Rør inn spisskummen, loriander, kanel og chili, fulgt av tomater, kikerter og tomatpuré og kraft. Kok opp, reduser vramen, legg på lokk og småkok i ca 15 min.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft. hell suppen i boller og server.

(hentet fra Susannah Blake: 500 supper)


#2

nellie sa for siden:

Sukk altså. Høres sååå godt ut.


#3

kattungen sa for siden:

Hvor mange karber er det i hele suppa?


#4

nellie sa for siden:

Sikkert ingen som har regnet ut, siden vi ikke teller karber på Lindberg:)


#5

kattungen sa for siden:

Åh, det visste jeg ikke :rolleyes: Sorry :)


#6

Vibeke-67 sa for siden:

denne står på menyen i dag tror jeg :ja:


#7

Huldr sa for siden:

:sikle:


#8

senka sa for siden:

Jeg lager noe liknende,men den må prøves;)


#9

gilbertine sa for siden:

Hva slags linser er godt i denne suppa, røde el. brune eller hva?


#10

Vibeke-67 sa for siden:

Jeg bruker røde nå. Det blir i alle fall godt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.