Vibeke-67 sa for siden:
Denne suppen lager vi relativt ofte. Perfekt vintersuppe med nydelig smak. Metter lenge! Kan virkelig anbefales.
100g linser
2 ss olivenolje
60g chorizo, hakket
1 løk, finhakket
2 hvitløk, presset
3 ts malt spisskummin
2 ts malt koriander
1/2 ts kanel
1/4 ts knust, tørket chili
4 tomater, renset for frø og hakket
1 boks (400 g) hermetiske kikerter, avsilt
1 ss tomatpuré
1 1/4 l grønnsak- eller hønsebuljong
salt og malt svart pepper
smak til med saft av 1/2 sitron
Legg linsene i en stor kjele, hell på kokende vann til å dekke linsene og kok i 20 min til de er møre. Sil dem.
Varm olje i den rene kjelen og stek forsiktig pølser, løk og hvitløk i ca 4 min. Rør inn spisskummen, loriander, kanel og chili, fulgt av tomater, kikerter og tomatpuré og kraft. Kok opp, reduser vramen, legg på lokk og småkok i ca 15 min.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. hell suppen i boller og server.
(hentet fra Susannah Blake: 500 supper)