< Tilbake til oversikten

Utregning av "NETTOKARBS"???

#1

Prinsessepusen sa for siden:

Hei ;) Hvordan nøyaktig regner man ut nettokarbohydrater i en matvare??


#2

Nille sa for siden:

Når f.eks. Atkins snakker om netto karber, betyr det karbohydrater der fiber og sukkeralkoholer kan trekkes fra. Dette er et amerikansk "fenomen". På norske og europeiske innholdsfortegnelser/næringsinnhold er fiber allerede trukket fra, så står det 10 karber, så skal du telle det - det er netto karber. Det finnes unntak, og det er altså kunstig søtstoff, som sukkeralkoholer.

Men dette gjelder ikke sukkerARTER, som er "naturlig" sukker som froktose og laktose. Dette skal tas med i karbetallet og IKKE trekkes fra !

:D


#3

Prinsessepusen sa for siden:

Vil det si at alt som heter sukkeralkoholer skal trekkes av???


#4

Iset sa for siden:

Ja sukkeralkoholer kan trekkes fra. Mange får sjokk når de leser karboinnholdet i feks. Atkins Advantage-bars eller Cavalier-sjokoladene, men her kan du altså trekke fra sukkeralkoholene slik at nesten alle karbene forsvinner. :D


#5

boble sa for siden:

Du kan også få kjøpt en bok som heter Dr Atkins karboteller eller noe i den duren.
Det er en liste over ganske så mange råvarer/matvarer med både brutto og netto karbohydrater.
Nyttig for nybegynnere.
Boken er paperpack,og koster 75.


#6

Nille sa for siden:

....ja som Iset bekrefter.... og det var det jeg skreiv og da !! ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.