< Tilbake til oversikten

Er godt igang med introduksjonsdietten nå

#1

Iset sa for siden:

men er endel svimmel. men det er vel normalt de første dagene. Sulten er jeg iallefall ikke, det forsvant etter 2 dager. Spiser mye og godt, og kiloene forsvinner:) Noen andre som går på dette?


#2

HP sa for siden:

Jeg var også endel svimmel når jeg begynte sist... Noen plager må en nesten regne med når man tar av 1 kg i døgnet.... ;)


#3

Iset sa for siden:

hehe ja. men det er jo totalt verdt det uansett. for all den gode maten je gkan spise, som tidligere var forbudt... sikle hehe. jeg har tidligere prøvd Grete Roede, men jeg holdt jo på å sulte ihjel 1-2 små små pizzastykker til middag feks, herregud jeg gikk og tenkte på mat hele tiden. her kan jeg spise akkurat hvor mye jeg vil, når jeg vil. og omtrent HVA jeg vil:)


#4

deeluxe sa for siden:

tar av 1kg i døgnet?? var ikke det litt drøyt??jeg har vært i ketose i 4 dager nå og merker ikke store forskjellen ennå. ligger på den mellomste lilla fargen på keto stixa. Har ikke badevekt da så eneste forskjellen jeg merker er den synlige.


#5

HP sa for siden:

Velkommen hit!

Ja. Noen tar av veldig mye, veldig raskt. Det har med metabolsk motstand å gjøre. ;)

Jeg tok av 10kg på 14 dager, ingenting de første 2, også flatet jeg ut litt på slutten, så jeg tok av 1 kilo fett i døgnet ja! :eek: Snakk om å finne det rette kostholdet! :D

På dag 4 skal stixen nærme seg det mørkeste, hvis ikke trenger du å kutte ned på karbohydratene - bare spise grønne grønnsaker og litt løk. Og kutte ut kunstige søtstoff og koffein om du bruker det. Hvis du fortsatt ikke kommer på det mørkeste, så trenger du å øke fett inntaket. ;)

Kjekt at du ser synlige forskjeller!


#6

Begod sa for siden:

Har noen spørsmål / oppfatninger om ketosticks :

Hvis jeg har oppfattet dette riktig så måler ketostickene antall ketoner i urinen. antallet av ketogener vil være svært høyt i begynnelsen på en ketogen diett, men avta etterhver som man bruker ketogen legemene til energi. Slik at etter en uke - 14 dager vil man få svært lite utslag selv om man er i ketose.

Har bare brukt slike sticks en gang og da hadde jeg vært på dietten så lenge at jeg ikke fikk noe særlig utslag.

Er min oppfattning riktig?


#7

HP sa for siden:

Ehhh... Nei... jeg har ikke lest en slik teori før...

Ketostixen måler om du er i ketose, og hvor dyp denne er. Så sant du har fett på kroppen vil du få utslag på ketostixen om du er i ketose...

Får du ikke utslag, er du ikke i ketose... ;)

Det er de første 14 dagene det er viktig å være sammenhengende i dyp ketose fordi da omstiller kroppen seg til å forbrenne fett... Videre i vedvarende vekttap er ketostixen en god indikator på om du spiser for mye karbohydrater eller ikke...

Når en går over i vedlikeholdsfasen vil en normalt ikke lengre være i ketose.

Nå har ikke du presentret hva du spiser her, men jeg leste i en tråd på slankenett at du brukte mye proteinshaker. Disse inneholder ofte aspatam som påvirker ketosen negativt... Kansje derfor du ikke fikk utslag?


#8

Begod sa for siden:

Dette er lengesiden, da jeg gikk på kurs hos Eat, dette var ca. 14 dager ut i dietten og alle på kurset som hadde brukt ketostikcs fikk samme nedslående resultat. Brukte ikke shake da.

Da fikk vi forklaringen av kursleder. Som burde ha peiling han har vært elev hos DVP.

Kansje det finnes flere typer sticks? Mener jeg har lest omdette i mat og helse også.


#9

deeluxe sa for siden:

Jeg drikker protein shake 2 ganger om dagen og ligger på det mellomste nivået i ketosen. skal jeg kutte ut shaken altså? er redd for å ikke få i meg nok proteiner da.


#10

HP sa for siden:

Jeg ville kuttet ut shakene nå i introduksjonen ja... Prøv ihvertfall å se hvordan det påvirker ketostixen...

Spis rikelig med egg, kjøtt og fisk så får du i deg nok proteiner. Hvert måltid bør inneholde en proteinkilde. Husk å spise rikelig med fett.

Begod:
Jeg fortsatte å være i ketose i 5 måneder sist jeg var i vedvarende vekttap... ;)

Jeg har ikke vært på eat-kurs, men jeg har lest litt om dem i mat og helse. De oppskriftene de har presentert der egner seg ikke for vedvarende vekttaps fasen på Atkins. For mye karbohydrater...

DVP er vel heller ikke en sterk Atkins advokat lengre, nå fokuserer han vel mest på steinalder og kwasinevski? (som vil ha mer fett enn atkins)

Du går ut av ketose når en øker karbohydrat mengden. Da går kroppen over til å forbrenne både karbohydrater og fett. Du forbrenner fortsatt fett men i mindre grad...

Vedvarende vekttap ligger typisk på 20-50g karbohydrater, avhengig av din metabolske motstand.

Jeg skal undersøke litt til, finner ikke boken nå...

Flere som har innspil?


#11

Begod sa for siden:

Vel jeg lå på mine 20 gram eller mindre med karbo, vi brukte introduksjonsdietten til Atkinsen i starten før vi gikk over til vedvarende vekttap. blodtypedietten og prinsippene i steinalderkost ble innlemmet i atkinsen dietten.

hadde du fortsatt utslag på ketosticken etter 5 mnd uten utskeielser?
hvis min teori er riktig så vil du ha utslag hvis du har hatt en karbodag 1-2 dager før.

Jeg bruker kroppen som ledesnor, hvis jeg kommer ut av ketose så blir jeg fryktelig sulten.

Har ketosticks ,men synes kroppen er en bedre rettesnor. Kan jo være noe gærnt med stiksene mine.


#12

deeluxe sa for siden:

Sjekket ketoner ista etter ikke å ha drukket protein shake idag og nå viste stixa den mørkeste fargen...10 dager igjen. :-)


#13

HP sa for siden:

Kjempebra!

Da kan det godt hende at søtstoffet i shaken har dempet ketosen... Noe som er vanlig for mange... Jeg den erfaringen med lett brus... Klarte ikke oppnå mørkeste før jeg kuttet den ut...

Lurt om du går uten shake noen dager før du eventuelt prøver igjen, da vil du merke om shaken påvirker ketosen. Det beste er å få næring gjennom vanlig mat, men det er det ikke alltid en har tid til...

Lykke til med de neste 10! :)


#14

Skorpia sa for siden:

Ser her at de fleste er veldig opptatt av stixene sine, men det viktigste er vel om en føler seg vel og at vekten går den rette veien.

Selv hadde jeg ikke brukt stixene på 1/2 år, og tenkte at jeg skulle bruke resten nå som jeg begynnte på intro igjen,men den gang ei.
De var blitt for gamle.:(

Vet ikke helt om jeg gidder kjøpe nye engang,vi får se.

Men det er en fin retningslinje å gå etter til å begynne med.

Så også at Begod ikke var så opptatt av de, og det kan vel ha litt å gjøre med at en har holdt på en stund, for jeg husker jeg ble en smule sur før da stixen ikke var som jeg ville den skulle være:)

Uansett fortvil ikke om den ikke er helt lilla, og hold deg til å måle ketose om kvelden.

Klem Skorpia


#15

deeluxe sa for siden:

Jeg måler kun om kvelden og bruker de som en målestokk om jeg har spist for mye karbo iløpet av dagen.Jeg spiser godt og er ikke sulten,eneste jeg merker er at jeg går fort tom når jeg trener og er litt svimmel i ny og ne.Sliter litt med konentrasjonen oxo.


#16

HP sa for siden:

Kan være lurt å trappe ned på trening når du er på introduksjonen.

Vær fysisk aktiv, ikke tren...

Kroppen har mer enn nok med å omstille seg...


#17

Kristian sa for siden:

Har du hatt Kenn som kursleder? Da har du vært utrolig heldig for han er utrolig dyktig. Ikke rart at du er så flink.


#18

Begod sa for siden:

Desverre ikke Kenn, men han lysluggen på bildet av de som gikk ut ernæringskurset til Dvp i Harstad.(mat og helse)

Han er dyktig ,men om han er like dyktig som Kenn, det vet jeg ikke.

Det var jo veldig gunstig for meg å ha en kursleder som var opptatt av Styrketrening og bb.

Min kursleder hadde et typisk bb kosthold før han gikk over på lavkarbo kosthold. Det resulterte i at han gikk ned 11 kg samtidig som han økte styrken med ca. 10%. Han var foresten veldig skeptisk til å spise lite karbo
i starten(ikke så rart når man vet hva bbere tenker om kosthold) så han
gikk gradvis ned på karbo til han kom i ketose og erfarte at lavkarbo kosthold faktisk er bedre egnet til bygging en det vanlige bb kostholdet.

Vil bare frem til at man ikke nødvendigvis må følge introduksjonsdietten for å få gode resultater av en ketogen diett. Det tar bare lenger tid om man ikke er i dyp ketose.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.