< Tilbake til oversikten

Thaisuppe for enkle kokker

#1

Fero sa for siden:

Er du ingen enkel kokk, men en dreven husmor eller hobbykokk med masse erfaring, kan du scrolle helt ned for kortversjon av fremgangsmåte. Ingrediensene finner du lett litt under her et sted.

Så, til dere andre. Dere som er noobs på kjøkkenet sånn som jeg. Dere skal få lære hvordan du lager en veldig enkel og ganske god thaisuppe! Hurra, det burde være flott? :D Her er det manko på fancy ingredienser, og et minimum av jobb og forberedelser, bare så det er sagt.

Hva du må ha:

Kjøtt av noe slag, om du ikke er veggis. F.eks. 2 kyllingfileter (strimlet).
Alternativt: fisk som torsk og sei, og kanskje reker?
Kokosmelk, 1 boks på 400ml. Velg den med minst karber (Santa Maria, ikke light)
1/4 beger med CF eller rømme. Vil du bruke mer, gjør det!
1-1,5 dl vann
1/4 rødløk kuttet i små biter
Olje til steking
Krydder: Karri, salt, pepper
Noe grønt. I mitt tilfelle 2 bokser hermetisk sjampinjong, 1 boks med aspargesskudd.
Buljong med grønnsakssmak (1 terning, eller 1 ss fond om du bruker det)
Tomatpuré (ca 1 ss)

Hva du kan ha i tillegg (anbefales):
Hakket gressløk. ICA har ferdig kuttet, fersk-frossen gressløk, den er å anbefale!
Spisskummin, dill, koriander
Hakket spinat, også fra ICA. Er små kuler som er frosset, jeg brukte 3 av disse.
Mer grønt (og ferskere ting enn hermetikk): ta det du liker. Paprika, brokkoli, babymais, vannkastanjer? Tenk over karbene, men litt av noe godt er lov, det blir tross alt mye suppe.

Hva gjør du?

Ok. Først av alt valgte jeg å steke i olje fremfor smør, for å holde en helt nøytral smak. Sleng kyllingen oppi panna og pass på at det ikke er for høy varme. Bruk gjerne litt salt og pepper her, men ikke overdriv. Det er bedre å smake til selve suppa til slutt, da har du full smakskontroll!

Når kyllingen klarer seg selv kan du sette frem en passe stor kjele. Altså ikke den du pleide å koke nudlene dine i før du la om til lavkarbo, men en som rommer 1 liter burde vel holde. Ha litt olje i bunnen og ha i løk og evt. gressløken og spinaten. Når løken er gyllen heller du over boksen med kokosmelk og rører ut CF/rømme. Deretter har du i vannet og tomatpureen og rører godt så det ikke er klumper. Når suppa er jevn og fin kan du ha i hermetikk/grønt og det ferdige kjøttet.

Så begynner moroa. Suppa smaker nok lite akkurat nå, så her må det krydres! Start med 1 ss karri, og smak deg oppover. Kanskje du liker den etter 1 ss, kanskje du må ha 3. Når det gjelder spisskummin holder det sikkert med 1 ss, og resten (f.eks. dill, mer salt&pepper, koriander etc) prøver du deg bare frem med. Hvis du etter å ha hatt i alt krydderet fortsatt er sugen på mer smak, er dette tidspunktet for buljongen. En terning funker sikkert, men jeg kan anbefale fond (små flasker med kraft). De fåes i velassorterte dagligvarer, som f.eks. ICA. Står sammen med buljongen.

Når du er fornøyd med smaken kan du klappe deg selv på skuldra og la det koke noen minutter. Deretter serverer du deg selv og kanskje andre, og er fornøyd med at noe så enkelt smaker såpass godt, og at du har middag eller lunsj i porsjon etter porsjon! Vel bekomme.

Quick Start for Hellstrøm & Husmødre:
Stek kjøttet i olje, krydre litt men ikke for mye. Ha olje i en kjele som rommer minst 1 liter og ha i løk, gressløk og spinat. Når løken er gyllen, ha i alt det bløte og rør godt. Tilsett deretter hermetikk/grønt og kjøtt. Smak til med krydder. Anbefaler å starte med 1-2 ss karri og 1 ss spisskummin, samt litt salt&pepper, og evt. dill og koriander. Ha også i buljongen om du synes det trenger mer smak. Kok noen minutter - ferdig!


#2

e84 sa for siden:

Takk for fine oppskrifter :)


#3

Fero sa for siden:

Takk :)


#4

isolde sa for siden:

Takk for god oppskrift og for en hyggelig stund mens jeg leste og smilte meg i gjennom teksten din :-))


#5

Tunrida sa for siden:

Haha, måtte le litt.. Ingen skal arrestere deg for å ikke ha gjort en bra jobb! :D

Skal absolutt prøve denne, takk for tips!:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.