Jeg har spist lavkarbo siden sensommeren, og vært veldig fornøyd med det. Vekten gikk ned, jeg var motivert, kroppen min hadde det bedre, smertene forsvant, fordøyelsesproblemene forsvant, ja, jeg var generellt sett et mer fornøyd menneske.
Mannen min ble inspirert av min lykkelige endring, og var dessuten litt misunnelig på all den gode maten, så han gikk også over til lavkarbo...
Så, siden nyåret omtrent, har jeg vært så utrolig lei. LEI LEI LEI!!!!:nedfor:
Jeg er dessverre ganske kresen, og har prøvd å presse i meg både det ene og det andre for å lære meg å like flere ting. Noe går, mens andre ting klarer jeg bare ikke.
Blomkål ble en lett følgesvenn, men nå kjenner jeg at jeg grøsser bare ved tanken! Lukten alene dreper matlysten.
Min mann spiser det han får, og er stort sett blid og fornøyd så lenge han blir mett. Jeg derimot, er slik at hvis jeg prøver å spise noe jeg absolutt ikke har lyst på, så går det rett og slett ikke ned. Tror kanskje det er "senskader" av lange tider med matintoleranse med medfølgende magesmerter og/eller oppkast.
Her i huset er det slik at det er jeg som tar ansvaret for både planlegging og laging av maten, siden jeg går hjemme for tiden. Og jeg har bare totalt mistet inspirasjonen, oversikten og lysten.
MEN JEG HAR IKKE LYST TIL Å SLUTTE MED LAVKARBO HELLER!!!!! :nei: :hylgrine:
Som et siste forsøk ber jeg nå om hjelp! Jeg kjenner at jeg knapt nok orker å lete opp oppskrifter på egenhånd. Så jeg ber dere på mine knær, om det er mulig for noen av dere å servere meg litt hjelp på sølvfat.
Hvis noen av dere bare kunne lagt inn 1 eller flere gode middagsoppskrifter her, så hadde jeg blitt fantastisk lykkelig! Jeg trenger sårt noen kraftige støttepilarer nå, ellers går det nedenom og hjem med hele livsstilen.
Hvis oppskriftene ikke er sånn superdyre (som f.eks vilt, fisk etc), så hadde det vært supert. Og hvis de er blomkål-frie hadde det nesten vært enda bedre...:flau:
(tror forsyne meg jeg poster denne flere steder også, for her er det virkelig helt krise... Må ærlig innrømme at trangen til å trøstespise gjør at nesa omtrent står på kanten av iskrem-boksen, klar til å stupe....)
Fisk trenger ikke være så dyrt da... Ica har titt og ofte 40% på alt av Findus f.eks., eller 10-kronerssalg der de bl.a. har laksebit til 10,- for ca. 125 gram.
Jeg deler gjerne en sånn i terninger, hiver i stekepanna med en neve ferdig kokte bønner eller linser (om du kan spise det) fra fryseren, grønnsaker etter smak og enten litt rømme eller fløte med sennep og karri, eller litt soyasaus og østerssaus, gjerne med en liten sprut lime eller sitronsaft.
Kjenner meg igjen, har også hvert litt middagslei i det siste, men i dag laget jeg ganske enkelt wok. Hadde blomkålris til, men det kan sikkert sløyfest
2 kyllingfileter kuttet i biter
1/2 gul pspriks
1 boks mini mais
1/2 brokkoli
1 løk (kan sløyfest om en ønsker ferre karber)
Saus:
5 dl kraft
2 ts ingefær
1 ts soyasaus
Stek kyllingen først, tilsett så grønnsakene og la steke litt før du har over sausen og la det hele trekke til grønnsakene er slik du liker det. Server
Ellers har jeg mange tips i bloggen min- vil gjerne hq tilbakemelding om hva du syns om den? Link i signaturen min "min mat"
hellman-kylling:
4 kyllingbryst
1.5 dl hellmans majones
0,5 dl revet parmasan (eller en annen ost)
baconcrisp
Bland majones og parmasan, smør dette utover kyllingbrystene. Lag små smuler av baconcrispen og strø det over kyllingen. legges på bakepapir og stekes i 20 min på varmluft 200 grader
kokos-is: er ikke akkurat middagsmat, men du så god den er hvis man først skal trøstespise is ;)
1 beger kremfløte
1 boks kokosmelk
1 vaniljestang
70 gram sukrin
2 eggeplommer
saften av en lime
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland ingrediensene - og ha blandingen i en ismaskin. Når konsistensen er riktig har du isen over i en plastboks, og har den i fryseren til servering. Server med limebåter.
Her er superenkel og superbillig oppskrift på svinegryte!:)
1 pk strimlet svinekjøtt fra rema (ca 16 kr pakken!)
1 box skinnnfrie tomater fra landlord (2,5 g karbo pr 100g)
1 hønsebuljongterning
1/4 løk i små biter
1/2 brocoli eller andre grønnsaker du liker
1/2 dl god olje,(oliven eller rasp extra virgin f.k.s
3 dl vann
Dette er til 2 personer uten tilbehør, hvis 2 stk spiser potet eller noe annet til er det sikkert nok til 3:)
Forstek gjerne kjøttet litt, bland alt i en gryte og kok en halvtimes tid.
Trenger ikke krydder da hønsebuljongen setter så god smak.
Ta på en desj rømme på talerkenen hvis du syns set blir for lite fett.
Enjoy!:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.