1 stor ss smør
20 gr finmalte mandler
0,5 til 1 dl* havremelk (Den fra go green merket MAT har 5 kh pr 100 ml)
1 til 1,5 dl* vann
1 ss sukrin
Litt salt
= Avpass vann og havremelk etter hvor mye karber du vil ha i grøten
0,5 ts JBKM
Smelt smøret, ha i finmalte mandler,havremelk,vann,sukrin, og salt, kok opp.
Rist 0,5 ts med JBKM med litt vann og ha i, kok opp og la grøten småkoke 2-3 min.
Serveres med kanel og sukrin, gjerne med et smørøye også.
Jeg spiser ikke grøt så ofte, men har savnet det litt etter at jeg kuttet ut meieriprodukter.
Denne hadde litt smak både av havre og mandler, minnet litt om gammeldags havregrøt. (Jeg hadde 1 dl havremelk i min)
Lagde denne til frokost i dag. Hadde ikke havremelk, så brukte litt laktosefri fløte istedet pluss litt mer vann...
Ble veldig mye smør-smak... Mulig den er bedre med havremelk - tror jeg skal prøve det neste gang...
Skal begynne på en diett nå, og det er mye nytt. Men hvor får man kjøpt havremelk?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.