Hei,
nå har jeg vært to uker på ketolysekuren, og merker vel at det gjør godt for kroppen - selvom den store vektnedgangen har latt vente på seg. Er innstilt på å prøve en god stund til :-)
Utpå våren skal jeg dra en uke til Roma og lurer veldig på hvordan jeg skal bevare kostholdet da! Særlig frokost ser jeg på som utfordrende. Skal bo på et pensjonat med frokost inkludert, vet ikke helt hva den består i, regner med søtt brød, syltetøy, kanskje yoghurt...Kommer ikke til å ha kjøleskaptilgang. Kan vel ikke leve på nøtter hele tiden heller...
Lunsj og middag går vel bra hvis jeg kan unngå pasta og pizza, men mat i farten kan erfaringsmessig være vanskelig å få tak i i Italia hvis man ikke spiser brød....
Tips mottas med takk!:)
Da jeg var i Paris i fjor hadde jeg akkurat begynt på LCHF. Vi hadde frokost på hotellet, men vi bruker alltid det billigste hotellet vi finner, så det var loff og syltetøy pluss juice, kakao, kaffe og te. Jeg kjøpte rett og slett ost og noen ganger skinke som jeg hadde i veska. Smør fikk jeg på hotellet, og jeg led absolutt ingen nød. Helt sikkert masse gode oster i Italia også. Jeg kjøpte små stykker av gangen da, sånn at jeg stort sett rakk å spise det opp i løpet av dagen. Det var veldig enkelt og greit!:D
Husk at i Europa ligger de langt foran "potet-Norge" når det gjelder lavkarbo kosthold. Du kan jo også ta en liten hvit en, og si at du har diabetes. Da må de jo legge til rette for deg;)
Hei
var i Roma i januar, var egg og bacon der og eggerøre. Ellers var d mye loff kaker, frukt, og yoghurt...
Ellers er d som du sier mye brød og pizza og pasta :)
Ta med deg noen atkins barer. ;) Er greie å ha. spesielt på fly der er det ikke så mye å spise for oss.(retur.på tur dit kan du lage deg noe godt) Kos deg masse :)
Det er dessverre noget komplisert å leve lavkarbo i Italia, og ennå mer om man ikke har kokefasiliteter vil jeg tro.
Italienere ligger IKKE langt fremme når det gjelder lavkarbo iallefall, de tviholder på cornetto og kaffe til frokost, og pasta og pizza og slikt.
På restaurant er det veldig DYRT å spise lavkarbo, det er definitivt pasta og pizza som dominerer menyene. Ytterligere komplisert blir det av at alle kjøttretter består av - kjøtt. Kun kjøtt. Da må du bestille salat og tilbehør ved siden av, og sitter igjen med dobbel regning ift. de andre.
På hoteller skal du ganske mange stjerner opp i klasse før du får noe annet enn hvitt brød og sukkergele (vil ikke kalle det skvipet der syltetøy).
I farta-mat er bare carbs, du må innom matbutikker for å finne noe annet. De er rimelig gjemt bort og få i sentrumsområdene, da det er policy å ikke "forsøple" det historiske sentrum med matbutikker.
Det ENKLESTE er å rett og slett ta ferieuka som ferie fra ketolyse også, om man klarer det uten å havne på karbo-kjøret når man kommer hjem igjen. Om ikke må du planlegge en del, og regne med å gå en del sulten eller leve på ostebiter ei uke.
edit: prøver ikke å være negativ her altså, men det er bare ikke veldig ketolysevennlig eller lavkarbovennlig i Italia. Har dårlige erfaringer med det selv :P
Mmm, babydoll, har samme erfaring fra Italia fra før, derfor jeg spurte. Tidligere har jeg levd på fedonkosthold i årevis, og sleit i Italia med det, ja. Så nå har jeg rett og slett sjekka litt hvor jeg kan finne dagligvarebutikker, sånn at jeg kan kjøpe meg ostebiter o.l. Og leser litt italienske kokebøker for å finne retter som det kan funke å bestille. Og så får vi bare se - blir det ketosefri uke så blir det det - spørs om jeg klarer å holde meg unna gelato uansett! :D
Jeg har også samme probleme...skal en uke på tur snart...men er på hotell i Norge da...så blir vel lettere det.
Noen som har tips til ting man kan ha med seg og spise på ketolyse? Uten tilgang til kjøleskap da....
Har nettopp hatt to døgn på hotell og var spent på hvordan jeg skulle fikse det med maten. Jeg vil anbefale å ta med litt spekepølse, brie,nøtter, ostefylte grønne olivener. Det hjalp når lunsjene var ferdiglagde og jeg ikke kunne spise alt. Frokoster på norske hoteller er jo helt greie. Ellers har vel de fleste hoteller lunchbuffeter som er midt i blinken for lavkarbo. :)
Jeg hadde spurt meg frem til dagligvare butikker etc som selger ost- DEt må vel finnes en salatbar et sted?. Og når jeg gikk ut for å spise hadde jeg kjøpt biff, og overlevd at det kom uten grønnsaker.Jeg ville ikke gitt opp lavkarbo bare for at det er litt vanskelig å få til.
Ett lite tips til når det gjelder reiser i Norge. Jeg understreker at jeg ikke går god for karboinnhold, men det medførte ikke at jeg datt ut av ketosen.
Etter at lunsjtilbudet ikke passet meg optimalt slik at jeg ikke følte meg riktig mett, meldte sulten seg på flyplassen på tur hjem. Jeg kjøpte da en (oste- ?)wiener med bacon helt uten tilbehør (og brød). Senere på kvelden spiste jeg vanlig lavkarbomiddag hjemme. Pølsa slo ikke ut og det er jo godt å vite til en annen gang. :)
Jeg har i ettertid lurt på om et pizzastykke, selvfølgelig bare spise fyllet, kan gjøre samme nytten.
Det er jammen ikke noe særlig til fastfood-tilbud til oss. :mad:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.