< Tilbake til oversikten

Trenger ikke lete etter fastelavensbolleoppskrift lengre

#1

Nerthus sa for siden:

Jeg må bare dele for de som ikke fikk med seg posten min i et annet innlegg...

Fastelavensbolleoppskriften kommer fra Nannah og finnes her (mitt innlegg med bilde! og litt mer info ligger som innlegg et stykke ned), vaniljekremen kommer fra og finnes her.

Ser ut som og smaker som vanlige fastelavensboller. Takk Nannah og Cillesnuppa! Helga er berget ;)

Lurer på om jeg klarer å la være å spise de to siste... sambo BØR vel få smake... eller... skal jo lage nye til helga... ;)


#2

LilleMill sa for siden:

Nam! Disse skal lages.

Men brukte du like mye gelatin i kremen som til vaniljetoppene? De er jo ganske stive da så tenkte kanskje halvparten av gelatinen holder?


#3

Nerthus sa for siden:

Stemmer det - godt sett! Jeg brukte bare en plate gelatin - men det ble fremdeles ganske stivt. Jeg skal prøve uten neste gang - for jeg tror kremen blir stiv nok uten gelatin :)
Husk å doble vaniljekrem-oppskriften hvis du skal ha til hele "sukkerbrød" oppskriften (om du er like glad i vaniljekrem som meg :p)


#4

LilleMill sa for siden:

Jeg er VELDIG glad i vaniljekrem :D Tror kanskje jeg prøver uten jeg også. Gleder meg :D


#5

Tunrida sa for siden:

Naaam!! :D


#6

MaritR sa for siden:

Noen som har regna ut hvor mange karber det er i disse bollene???


#7

Nerthus sa for siden:

Nope - ikke enda. Skal gjøre det etterpå om ikke andre har lyst ;)


#8

LilleMill sa for siden:

Stønn!! Nå er jeg mett og kvalm. Spiste en av disse bollene/muffinsene med masse krem. Skikkelig mektig.

Lagde vaniljekremen uten gelatin og satte den kaldt. Den ble helt stiv så jeg pisket den sammen med lettpisket fløte :)

Det var veldig godt da :)


#9

Lissi80 sa for siden:

Lagde disse igår jeg og... Kjempegodt :))


#10

Nerthus sa for siden:

3egg ca 1 gram karbo (0.3 gram karbo pr egg)
Søtstoff etter smak, viktig å smake på deigen!!
(Bruk det du liker best. Jeg veksler mellom flytende
Natren og sukrin)
2 dl creme fraishe 3.2 gram karbo
1/2 dl smeltet smør 0.5 gram karbo
50 g mandelmel 4 gram karbo
30 g kokosmel 1.2 gram karbo
2 ts bakepulver 2 gram karbo
1 ss fiberhusk lr pofiber 0 gram karbo
litt vaniljedråper

Totalt 11.9 gram karbo på grunnoppskriften. Avhengig av antall muffins da - jeg fikk 9 muffins i store former, så 1.32 gram karbo pr muffins.

(dobbel porsjon, burde være nok til en grunnoppskrift)

4 eggeplommer 0.8 gram karbo
4 ss sukrin
1 ts vaniljepulver, evt essens
2 dl fløte 5.8 gram karbo

100 gram smør 1 gram karbo (jeg har brukt litt mindre smør i ca 60 gram kanskje totalt)

7.6 gram karbo på vaniljekremen, 0,84 på 9 muffins.

Totalt ca 2.2 gram karbo pr muffins med vaniljekrem med 9 muffins. :)


#11

LilleMill sa for siden:

Nå har jeg nettopp trykket i meg en til :D Tok bittelitt Lerums syltetøy uten tilsatt sukker på også. Nam!


#12

Nerthus sa for siden:

Jeg er så positivt overrasket over hvor gode disse ble... skal bruke grunnoppskriften i bløtkake ved anledning også - og lage varianter av muffinsene. Prøvde med litt kakao og grovhakket mørk sjokolade og det ble kjempegodt!
Til og med sambo synes disse var gode - og han spiser ikke mye sukkerting til vanlig - men dette likte han faktisk. Tror det var vaniljekremen som slo best an ;)


#13

LilleMill sa for siden:

Tror du det går an å ha vaniljekremen inni muffinsene mens de stekes? Sånn som i vanlige muffins. Jeg skal også lage bløtkakebunn av grunnoppskriften. Den må være super til det. Mange bruker jo sukkerbrød som bunn i ostekake også så det går jo an å bruke denne til det og :)


#14

Nerthus sa for siden:

Jeg ville ikke hatt vaniljekremen inni mens de stekes - da tror jeg noe kommer til å skjære seg :) Kanskje man kan fylle muffinsene med blåbær før steking... hmmm... hørtes godt ut ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.