< Tilbake til oversikten

Erstatning for ris, pasta, potet?

#1

Anos sa for siden:

Hei!
Jeg trenger tips til hva jeg kan lage til kjøtt/fisk til middag? Istendenfor ris/potet.
Jeg leste at noen av dere likte "blomkålstappe", har dere noen andre forslag?
Jeg er ikke så veldig glad i blomkål, eventuelt noe jeg kunne tilsatt for å gi det bedre smak?
Alle tips taes i mot med takk! Jeg har akkurat begynt med atkins dietten, trenger litt hjelp på veien :)


#2

Husmor27 sa for siden:

Hva med en god saus til og heller ta mer av grønnsaker du liker + mer kjøtt/fisk til middagen ? Det har vert vår løsning så langt :p


#3

tullemor74 sa for siden:

Brokkolimos er veldig godt :)
Her om dagen laga jeg en brokkoliblomkålmos,
å det digga tom ongene :D
Ellers har jeg salat, eller steker en blanding av gr.saker
som tilbehør. Savner ikke poteten eller risen :)


#4

mysil sa for siden:

Jukseris er godt, kan steikes med div krydder/urter for å få en annen smak enn blomkålen aleine.
Gratinerte grønnsaker er en hit her i huset :)
Mener det var noen som lagde "pommes frites" av sellerirot (trur jeg) her med godt hell :)
Stekte, kokte og wokka grønnsaker i alle (lovlige) former er godt til syns jeg da, men er veldig glad i grønt også da :)


#5

ada-emilie sa for siden:

Det er en oppskrift på "pasta" her lagd av kokt squash.


#6

Kitt sa for siden:

Scroller du heeeelt nederst på siden her, finner du mange tråder om samme tema!

Og du, blomkålmos med masse meierismør og litt fetaost smaker ikke blomkål!


#7

Furine sa for siden:

Blant sellerirot i blomkålstappa. Samt fløte, muskat, salt, pepar og smør. Ein heilt annan smak.

Eg slår igjen eit slag for rosenkål! Her trengs også godt med smør og muskat i tillegg til vanleg krydring.


#8

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

squash kan brukes som pasta-substitutt. Smaker ikke helt det samme, men egner seg likevel. Bruker det i stedet for lasagneplater i lasagne, det blir kjempegodt. Sellerirot blir veldig godt når det blir stekt omtrent pommes frites - enten i frityrgryte, eller som dette.


#9

Debussy sa for siden:

Sellerirotmos er hærlig! Brukte det mest som festmat tidligere, men nå kan jeg ha det midt i uken.

Var heller ikke særlig glad i blomkål tidligere, men som mos eller aller best, fløtegratinert i ovnen med masse ost - smaker ikke som kokt blomkål i det hele tatt, og er VELDIG godt!

Enkel variant, når du har dårlig tid: brokkolibuketter 4 min i mikroen (litt vann i bunnen av skåla), med smeltet smør/rømme eller lignene - voila!


#10

ada-emilie sa for siden:

Høres godt ut. Hvor mye sellerirot bruker du i forhold til blomkål? Er ikke sellerirot høy på karbo? Skal sjekke. Var visst lavt:)

#11

Furine sa for siden:

Alt etter kva eg har i hus. 50/50 funkar greit. Sellerirot er berre gull! :)


#12

ada-emilie sa for siden:

Så supert. Det er en nesten ukjent grønnsak for meg. Kuult. Tusen takk.

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.