Har lest at havregrøt er kjempebra.
Men når jeg nå skulle lage det, så leste jeg på pakken:
"havre er vårt sunneste kornslag, spekket med fiber, vitaminer og karbohydrater."
Står at pakken på 750 gr inneholder 61 gr karbohydrater.
Har jeg misforstått noe her?
Skal jeg ikke holde meg unna karbohydrater...? :confused:
Lindberg er restriktiv på karber, med Atkins tar du dem omtrent bort i begynnelsen. Hvis du tar utgangspunkt i Lindbergs bøker vil du nok finne ganske mange menyer som har en god del karber. Han er opptatt av å spise riktig type mat, og begrenser ikke så mye som Atkins. Når jeg en gang klarer å gå ned alle mine kilo håper jeg at jeg gradvis kan begeve meg over på et kosthold som ligner på Lindbergs ideal. Men for å gå ned i vekt er jeg nødt til å titte mer på Atkins og hans prinsipper gitt...
Samme her. Jeg går ikke så mye ned på Lindberg som på Atkins, da jeg reagerer veldig på karbohydrater, omtrent samme hva GI de har. Men kroppene våre er jo forskjellige, og man må finne ut hva som passer en best.
Jeg tror det er forskjell på havregrynene og, mener å ha lest det her inne. Er det de STORE man skal spise? Tror ikke de skal være lettkokte (husker desverre ikke helt hvordan det er, for jeg går på Atkins).
Men på Lindberg skal du altså ikke holde deg UNNA karber, men spise karber med lav GI. Cottage cheese, nøtter og fett senker GI'en på havregrøten. :)
Litt av poenget med havregrøt, er å ikke bruke så masse gryn, og ha masse cottage chese og feks. en eggeplomme og malte nøtter oppi for å få opp proteinmengden:) Da er havregrøt ok å spise, men det spørs jo hvor mye du vil ned i vekt. Jeg ville ikke spist dette i startfasen av en stor vektnedgang....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.