< Tilbake til oversikten

HJELP....Det går sååå saaaakte!!!

#1

donjuanwannabe sa for siden:

Selvfølgelig mistet jeg innlegget jeg skrev nettopp så nå begynner jeg igjen, får se hva jeg husker.

Nå er jeg virkelig lei av å følge Atkins. Jeg spiser bare kjøtt og egg men går sakte ned tross for at jeg trener (gange) som en gal. Jeg har trent tilsammen 1075 minutter siden 26. februar til 23. februar. Men jeg har trent bare 108 minutter de siste 10 dagene da. Jeg begynte 1. januar med 94,8 kg og nå er jeg 92,4 kg.

Jeg har sprukket 2. januar og 24. og 25. feb.

  1. feb. var jeg 93,0 kg.

Ketose fra 26. jan. til 23. feb.:
2,2,2,3,4,3,4,3,5,5,5,5,5,5,4,4,4,2,5,5,4,3,3,3,3,3,3,3

Spiser 70% sjokolade, nøtter og sukkerfri brus som snop 1-2 ganger i uken. Nøtter i tillegg 3-4 måltider i uka. Det er vel her problemet ligger?! Senker sukkerfri brus vektnedgangen? I tillegg så har jeg økt grønnsakinntaket litt, og dressingen til grønnsakene på jobben er det kanskje litt mye karbo i, jeg vet ikke?!

Har vel ikke vært så veldig flink i det siste. Jeg har vel funnet ut hva som jeg gjør feil. Nå må jeg skjærpe meg så jeg blir slank til sommeren. Men det er jo veldig monotont å spise bare kjøtt og egg. Blir vel vant til det.

Lurer på om jeg skal begynne med styrketrening. Hørt mye positivt om det. Har tenkt tanken på å hyre en personlig trener. Mye bedre å bruke noen tusen og trives med kroppen. Dette skal gå! Jeg gir meg aldri!

Hilsen meg


#2

Iset sa for siden:

du er ikke på introduksjonsfasen ser jeg. kanskje på vedvarende vekttap?
vel, noen reagerer med sen nedgang på aspartam, som er i lettbrus. dessuten sier du jo selv at det er mye karbo i dressingene på jobben. alt teller ;)

men hvorfor spiser du bare egg og kjøtt? hvorfor ikke fisk, røme, smør, grønnsaker, litt fløte, ost?

se på Atkins introduksjonsfasen-debatten, på side 2. der er det et innlegg som heter "hva spiser dere?", og der er det masse tips til matretter.


#3

Silvandar sa for siden:

Mange sier de opplever stopp i vektreduksjonen når de spiser nøtter, jeg for min del bør/må holde meg unna alle aspartamprodukter inkludert lettbrus, og føler veldig økt velvære som følge av at jeg har kutta dette. Fenylalanin i aspartam vil ved jevnlig bruk gjøre ting med søvnkvaliteten din. Koblet med koffein så har du to kilder til potensielle problemer med lettbrus (og dårlig søvnkvalitet :) ).

Videre nevner du ikke noe om hva du får i deg av vitaminer og mineraler, det er flere muligheter der som kan føre til at du står stille i vekt, det er viktig(spesielt når du er på induksjonen) at du følger opp og gjør disse tingene riktig. For meg så er fraværet av søthungring det største plusset etter at jeg begynte med dette, men det kan også stoppe vektreduksjon.

Videre, du bør forsøke å få til så varierte måltider som mulig.. Det er som du sier monotont å bare "spise kjøtt og egg", og du er dømt til å sprekke hvis du ikke sper på med forskjellige grønnssaker, sauser, dressinger og andre produkter, husk at dette er en livsstil du skal kunne leve med, ikke slite med.. :)

Lykke til!


#4

donjuanwannabe sa for siden:

Takk for responsen! Jeg er på vedvarende nå ja. Jeg er ikke sikker på om det er karbo i dressingen men jeg regner med det så jeg har sluttet med det. Skal også slutte med lettbrus og kutte ned på nøtter. Må vel se en forbedring snart da tenker jeg. Ja jeg spiser alt av kjøtt (litt laks, kjøttdeig, kylling, svin) og bruker fløte till eggerøra og smør til å steke i. Og grønnsaker.
Spiste også mye ost helt til jeg leste i "Atkins nye slanke.." at det kan være årsaken til gjærsopp og dermed senke vektnedgangen.
Men det er veldig dyrt kosthold!
Takk for tipset.


#5

donjuanwannabe sa for siden:

Takk for svar!
Jeg har kjøpt q10, magnesium, chrom og c-vit. men det er jo så vanvittig dyrt!!
Men jeg bruker det bare hver 4. - 5. dag cirka. Men er det kanskje så viktig at jeg bør ta det hver eneste dag? Og er det kanskje noen andre vit./min. som jeg MÅ ta for å være sikret vektnedgang. Får kanskje lese boken en gang til.


#6

Prince66 sa for siden:

Jeg hadde samme problemet forrige gang, veeeldig sakte nedgang. Det viste seg da at jeg spiste for lite rett og slett, kroppen kopla inn spareblusset og jeg gikk for mye sulten.

Angående kostnadene: For meg er det ikke noe dyrere i det hele tatt.

Før kjøpte jeg ris, brød, poteter, pasta og/eller saus i tillegg til all proteinrik mat.
Nå går det i salat, grønnsaker (fra tirsdag) og egg, fisk og kjøtt.
Jeg har kuttet ut alle søtsaker og all snacks. Jeg har kuttet kraftig ned på lettbrus drikking og kaffi drikking.

Alt i alt tror jeg dette er billigere enn et "normalt" kosthold


#7

Iset sa for siden:

en ting som er viktig, er å ta multivitaminer for å sikre opptak av de andre vitaminene du tar. vitaminer og mineraler er avhengig av hverandre for å bli tatt opp i kroppen. ikke kjøp de kjemiske på dagligvaren, selv om de er billige. de virker ikke så bra allikevel. kjøp feks Spektro eller Synergy, eller super supplemental. disse er gode. Ta evt dobbel dose. Q10 og fettsyrer må du ha utenom.

jeg har candida (gjærsoppinfeksjon) har hatt det i mange år, men er helt avhengig av ost... :( er nettopp pga candidaen jeg ER avhengig, men må ha det, bare måå ha det :rolleyes:


#8

HP sa for siden:

Tror ikke du skal påberope deg å være på Atkins... :) Kansje du var engang?

Anbefaler deg å lese reglene for induksjonen, og begynne på igjen der.
Tillatte matvarer vil snart også bli lagt ut her... de oppdaterte! :)


#9

Nille sa for siden:

De andre har kommentert matinntaket ditt veldig bra. Mitt råd er å kutt ut en ting om gangen for å se hvordan det går. Det vanligste rådet er å gå et hakk tilbake i uka. Dvs. kutt ut aspartame / lettbrus først. Se om et hjelper. Så kutter du ut sjokoladen med sukkeralkoholer neste uke, så nøtter etc. Det som er viktig er på finne ut HVA som stopper deg. Hvis du slutter med alt på en gang vil du aldri få vite det, skjønner ?? Syns også du burde vurdere å gå på Induksjons regler litt lenger. Eller starte på ny frisk .......

MEN, når det der sagt, så går det ikke såååå seint med vekttapet ditt. På et annet forum jeg er med i har de hatt en undersøkelse som viser at over 70 % av medlemme mister 0.5 til 1 kg pr uke. Videre vil vekttapet også gå saktere eller helt stoppe opp en periode etter induksjonen. Det kalles induction blues og er kroppen (hjernen) som må venne seg til den nye måten å spise på. Det er normalt å ha en slik stopp hver 4-6 uke hvor alt får litt senere. Det er helt normalt og noe nesten alle opplever (unntatt de med høy forbrenning kanskje) Under induksjonen går det fort - så fort at når kroppen har vent seg til dette vekttapet, så blit man skuffet om man ikke mister et par kilo i uka lenger. Hvis du har fulgt boka vet du om du har liten, middels eller stor metabolisk motstand. Det er en av de viktigste tingene man skal finne ut av under undukjsonen, fordi det skal hjelpe deg til hva du kan/ikke kan gjøre senere i prosessen. Som nevt ovenfor tror jeg du har stor metabolisk motstand og det har du ikke tatt følgene av med det du spiser.

Du sier du var 93 kg 1. februar. Det er 1,8 kg på en mnd. Det er et snitt på ca 1/2 kg i uka. Det er en egentlig en veldig sunn fart å ta av i. Du la sikkert ikke på deg 2 kg i uka da du la på deg heller vel ??

En annen siste ting er at hjernen vår er programmert inn på tidligere vekt. Det kalles set-point og betyr at hvis du f.eks. har vært på en bestemt vekt en veldig lang periode, vil kroppen stoppe opp rundt samme vekten en stund før den går videre nedover. Jeg har f.eks. vært rundt 73.5 kg i mange år. Der lå vekten min denne gangen i hele 8 uker, så var jeg 69 kg for noen år siden. Vekten min nå har ligget rundt der i 1 mnd...... Neste stopp for meg er 67 (dessverre !!), så håper jeg å komme ned i 60 for neste set point er 55 - det var 25 år siden. Det er ikke realistisk å tro jeg når dit denne gangen (alder etc).

Det viktigste på Atkins er å SPISE MYE GRØNNSAKER (ikke bare salatblader og agurk) og drikke MASSE VANN (minst 2-3 liter til dagen) i tillegg til kjøtt, fisk og fugl !!

Det kan være en ide å følge opp hva du spiser ved å føre det inn i www.fitday.com. Det krever litt engelsk kunnskaper og man har aldri påstått at det er lett (jeg sliter av og til jeg og) men det er en kjempegod hjelp til å holde kontroll på matinntaket. På matinntaket under induksjonen (som jeg syns du burde starte igjen) lurer jeg på om ikke du bør se litt på kaloriinntaket ditt også. Dette er ikke entell kaloridiett, men hvis det går seint akdn det være du ikke spiser nok av dem. Kaloriene dine bør ligge på 10-12 ganger vekten din i pund pr dag (med tillegg for evt. trening), de skal fordele seg på ca 70-75 % fett, 20-25 % proteiner og ca 5 % karbohydrater.

Selv om du ikke går ned i vekt, kan det hende du går ned i cm !! Så ta mål og vei deg en gang pr uke. En god side for oppfølging av dette er www.mybodycomp.com.

Håper ikke dette ble for mye for deg, - det et kun råd og forslag. Du bestemmer selv hvor mye du vil legge i dette og hvor nøye du vil være !!
Jeg er kanskje ekstrem.....men det er fordi jeg ER en av de som tar av max 1/2 kg pr uke.......og må leve etter det ! Og jeg kan ikke spise nøtter......eller for salt mat ....for da sveller jeg ut og tar IKKE av !! (buuuhuuu)

LYKKE TIL !!


#10

donjuanwannabe sa for siden:

Ikke for mye dette her, mange gode råd. Tror jeg skal kutte ut alt av karbo for så å legg inn litt mere grønnsaker etter hvert. Må komme meg opp på minst 5 i ketose (nivå 6 har jeg ingen forhåpninger om, har aldri vært der). Hvis jeg greier en hel måned med 5 i ketose så må jeg da se nedgang på 3-4 kg minst!?
Får se!


#11

Silvandar sa for siden:

Det kan ikke gjentas for ofte: Ketosenivået du måler har ekstremt liten betydning på vektnedgangen du vil oppleve.

Hvis du vil heve ketosenivået er det bare å spise mer fett og drikke mindre, hvorav sistnevnte IHVERTFALL er en dårlig idé.. Bare gjør ting som du "vet" er riktig å gjøre, så vil det gå bra, uansett grad av ketose. :)


#12

Nille sa for siden:

Som Silvandar sier; Ketostixen og graden av ketose på den har ingen betydning for hvor mye du tar av, da det er mange ting som spiller inn på den. Jeg har middels til høy grad hele tiden men tatt veldig seint av. En av mine nett venninder har ikke utslag i det hele tatt og kiloene renner av. Ikke heng deg opp i stixen og la den styre livet dit !! GRADEN AV KETOSE BETYR INGENTING !!!

Du skal heller ikke kutte ut alt av karbo "for å legge inne mer grønnsaker etter hvert". Det er helt feil og iallefall ikke Atkins i følge boka. Og du vil sannsynlig vis ikke ta av noe mer heller. Du må velge selv selvfølgelig, men på Atkins skal du følge matlista !! Kjøtt, fisk, fugl, masse grønnsaker, salat, egg, oljer, smør, ost, kremfløte, - du skal ha et variert kosthold. Les det som er klistra på sidene i forumet her og ta en titt på boka igjen !!

Du får nok dette til etterhvert skal du se. Det er bare en vane. Det du må huske er at det et viktig å spise NOK, både karbo (inkl. grønnsaker) og drikke masse vann. Hvis du har problemer må du vurdere om du er en av dem som også MÅ teller kalorier i tillegg. Som nevnt er ikke Atkins en tell kalori diett, men for noen er det dessverre nødvendig å holde kontroll der og. Spiser du for lite går kroppen i sparebluss og du tar ikke av !!!!

DU KLARER DETTE HER - STÅ PÅ OG IKKE GI OPP !!


#13

MHM sa for siden:

Jeg må få lov til å trekke fram STRESS som en viktig faktor for manglende vektreduksjon! Med stress mener jeg ikke bare travelhet, men alle slags negative følelser - inkludert den følelsen av stress man kjenner om man ikke går ned i vekt!!! Jeg kjenner ei som ikke gikk ned noe i vekt på 12 uker, selv om hun spiste "perfekt" og trente 40 minutter variert daglig (+aktiv jobb). :( Så skjønte hun at skoen trykket på stresset rundt slanking. Etter 14 dager med avspenning daglig, og litt mindre fokus rundt antall kilo, gikk hun ned 4 kg på to uker!!!! :eek: Hennes PROPP var altså kun stress. Og hvorfor? Forklaringen er logisk biokjemisk: Ved stress øker ditt nivå av hormonene kortisol og adrenalin. Kortiosol er et fettlagringshormon, som samtidig bryter ned muskelmasse. Særlig på magen blir fettet lagret. Adrenalin øker blodsukkeret, som igjen øker insulinmengden, som gjør at fettforbrenningen blir hemmet og fettlagringen øker. Morsom kombinasjon? Jeg ser at noen nevner søvnkvalitet. Dersom man hele tiden har avbrutt søvn, vil kortisolnivået ikke ha mulighet til å falle slik det skal under dyp søvn. Man går da med forhøyede kortisolmengder, og resultatet blir økt vekt, samme hvor "flink" man er. Ikke så gode nyheter for småbarnsforeldrene her inne... ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.