Hei! Jeg har lest litt rundt på oppskrifter nå og på LCHF-bloggen etc. og ser mange oppskrifter på brød-varianter. Spiser dere dem? Eller er det mer noe man kan begynne med når man en dag er over på vedlikeholdsfasen? Jeg skal ned MYE så vil ikke spise noe som kan stoppe nedgangen, men kunne vært artig å hatt en gang i blandt om det er ok mat også for Skaldemann`ere? Jeg prøver holde meg så tett opptil hans råd som mulig da jeg føler det med naturlig mat etc. som viktig, men kunne vært godt som en avveksling? Takker for gåde råd og inspirasjon! :)
Ok, hvaslags brød bruker du? Jeg tenker på en av disse egg/ostebrødene ev. Og så har jeg en farmor som bør holde blodsukkeret stabilt men hun orker ikke endre hele dietten sin, så jeg tenkte jeg kunne prøve bake noen til henne, om de er såppas gode at de kan være et ok alternativ for henne. :)
Noe karbo blir det jo, og brøderstatninger er ikke helt ihht Skaldeman, såvidt jeg har forstått. Selv synes jeg det er godt og lettvint, og baker disse kanskje hver 14. dag. Da har jeg "brød" etpar-tre dager og får "dosa" mi :) Blir fort ensformig med bare kjøtt hele tiden - og noen ganger er det godt å legge pålegget på noe. Grov tekake med tykt lag grov leverpostei, eller meierismør og myyye jarsbergost - veldig godt!
NB. De får ikke sprø skorpe, slik melbakst gjør. Men bortsett fra det er både smak og konsistens veldig likt brød.
Tusen takk for tips begge to! Har ikke tenkt å spise det så mye for syns det er deilig å leve på skadelmanns kost. Føler meg i mye bedre form! Men en gang i blandt hadde det vært ok å ha med en skive jarlsberg som du skriver med smør og en skive tomat til lunsj. Gleder meg til å prøve! :)
Kanskje den føles sprø med litt frø og ost på utsiden? Og at man kan ta dem i brødristeren? Må testes ;)
Har slitt litt denne helga, ble for lite fett og for mye proteiner i går, og for mye salt så gruer for vekta i morgen.. Vet det er da mest vann men hadde gledet meg til noe minus da, men er beredt på alt! ;) Får satse på super nedgang neste mandag i så fall! ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.