Jeg må bare spørre her. Hva menes med bakemix mange bruker her?
Jeg har en bakemix fra Atkins som jeg brukte til pizza, men syntes ikke deigen ble god. Kan være annet (fikk tips at jeg brukte for mye fiberhusk), men den ble veldig grov. Menes denne bakemixsen fra Atkins som det samme som bakemix, eller er bakemix en annen ting? Kan i allefall bakemix fra Atkins brukes i stedet for bakemix? Får ikke tak i bakemix i butikker.
Johannesbrødkjernemel ser jeg også blir brukt mye. Hvor kjøper jeg det? Må den bestilles på nett? Kan dette melet brukes hvis man ikke kan spise johannesurt? Bruker medisiner som johannesurt påvirker virkningen. Kan man bruke vanlig soyamel, mandelmel eller annet mel (ikke vanlig mel) i oppskrifter her inne i stedet for johannesbrødkjernemel?
Jeg malte mandler med mandelkvern som man setter fast i bordet eller benken, og sveiver på en veiv, og trykker en trekloss over mandlene som kvernes. En såkalt gammeldags kvern. Jeg prøvde å lage marsipan av dette, men følte mye klumper. Blir det ikke kvernet som mandelmel i denne kverna? Må man bruke foodprosessor? Jeg bruker å male med skall, kan det være det som gjør at det blir klumper? Hvis jeg lager mye mel, hva anfeales å oppbevare det i? Boks eller pose? I kjøleskap eller fryser?
Driver å samler opp oppskrifter jeg skal prøve meg på, så er greit å vite hva man skal ha før man begynner å bake og kokkelere. Og jeg liker å ha oppsrifter nøye, så om jeg kan bruke annet mel enn det som står, så skriver jeg på dette før de skrives ut.
Malte mandler i mandelkvern er ikke det samme som mandelmel. Da må fuktigheten fjernes også! Du får kjøpt mandelmel i helsekostbutikker! Og kokosmel! Som ikke er det samme som kokosmasse! OPS!
Malte mandler og mandelmel kan brukes om hverandre i noen oppskrifter, går dårlig i andre!
Jeg liker at hjemmelaget marsipan har litt tyggemotstand, andre kverner både 2 og 3 ganger for å få finere konsistens. Mandler til marsipan skal(:p) skoldes før kverning!
har funnet en menybutikk et stykke herfra som i listen skal ha ketolysemixen, men må bare spørre, er denne å anbefale? for jeg gidder ikke kjøpe inn noe som ikke brukes. den er jo ganske dyr for bare en liten boks
Kommer jo helt an på om du har tenkt til å bake noe, det da!;)
Jeg synes den er grei på smak og passer i alle oppskrifter der det står bakemiks eller soyaprotein!:)
Blir som en erstatning for melet!
Anbefaler dog å bruke oppskrifter tilpasset bakemiksen som feks den som står på boksen eller som du finner her inne. Er sjelden noe lurt å bruke høykarbo- oppskrifter med lavkarbo- produkter!:p
Du kan jo lage disse! Med bakemiks også i stede for soyaproteiner!:sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.