Denne tunfisk retten er utrolig god og lettvindt å lage, og INGEN jeg har servert dette til har likt tunfisk, men de har likevel syntes dette var utrolig godt! :)
2 porsj:
1 boks tunfisk i olje 1/2 løk En 1/2- 1 stk hvitløk 1 stor ss tomatpure litt vann, underkant av en dl ca. litt søtning 4 egg Salt/pepper 1 ts Hot curry krydder (fås kjøpt på innvandrerbutikk bl.a.. Kan sløyfes!) Smør/olje til steking.
Surr løk og hvitløk i olje/smør til det blir blankt. Bland tomatpureen i litt vann sammen med bittelitt søtning. Hell over løken, slå ned varmen på det minste.
Hell deretter over tunfisken og bland godt sammen.
Klekk eggene oppå blandingen, og salt og peppre. Legg på lokk (VIKTIG!) La godgjøre seg ca 10 min til plommene er harde.
Nytes alene eller med en god salat/brød til! Billig er dette også! :)))
Går sikkert bra om du har en stor tallerken å, som dekker stekepanna =) Viktig med lokk på denne retten, så det får kokt godt inn, å at eggene blir sånn kokt-stekt...Får en spesiell smak :)
Ja, er en hel hvitløk jeg mener :) En liten hvitløk da. Jeg bruker å kjøpe de hele hvitløkene, uten fedd, de er så enkle å ta av skallet på, og de er ikke så veldig store.
Men det er jo smak og behag, jeg liker mye hvitløk da :) Så det er bare å smake seg fram til mengden man liker best selv ;)
Jeg tok en hel hvitløk (uten fedd, altså ikke så stor), syns det var akkurat passelig. Brukte sterk madraskarri, den må surres litt før man tilsetter tomatpuree for å virke.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.