< Tilbake til oversikten

Eksotisk tunfisk m/egg! Nydelig og raskt!

#1

har-en-drøm sa for siden:

Denne tunfisk retten er utrolig god og lettvindt å lage, og INGEN jeg har servert dette til har likt tunfisk, men de har likevel syntes dette var utrolig godt! :)

2 porsj:

1 boks tunfisk i olje
1/2 løk
En 1/2- 1 stk hvitløk
1 stor ss tomatpure
litt vann, underkant av en dl ca.
litt søtning
4 egg
Salt/pepper
1 ts Hot curry krydder (fås kjøpt på innvandrerbutikk bl.a.. Kan sløyfes!)
Smør/olje til steking.

Surr løk og hvitløk i olje/smør til det blir blankt.
Bland tomatpureen i litt vann sammen med bittelitt søtning. Hell over løken, slå ned varmen på det minste.

Hell deretter over tunfisken og bland godt sammen.

Klekk eggene oppå blandingen, og salt og peppre.
Legg på lokk (VIKTIG!) La godgjøre seg ca 10 min til plommene er harde.

Nytes alene eller med en god salat/brød til!
Billig er dette også! :)))


#2

MariaMagdalena sa for siden:

:sikle: mmmm, det var helt nyyydelig! og kjempebillig:)


#3

Stine sa for siden:

Stekes i steke panne ?


#4

har-en-drøm sa for siden:

Jepp, stekes i panne ja :)))


#5

Stine sa for siden:

Hm...har ikke lokk på min panne :p


#6

har-en-drøm sa for siden:

Går sikkert bra om du har en stor tallerken å, som dekker stekepanna =) Viktig med lokk på denne retten, så det får kokt godt inn, å at eggene blir sånn kokt-stekt...Får en spesiell smak :)


#7

Sjokoholiker sa for siden:

høres spennende ut! MEN, er det virkelig en HEL halv/hel hvitløk det er snakk om, eller et fedd eller båt eller hva det heter? :)


#8

har-en-drøm sa for siden:

Ja, er en hel hvitløk jeg mener :) En liten hvitløk da. Jeg bruker å kjøpe de hele hvitløkene, uten fedd, de er så enkle å ta av skallet på, og de er ikke så veldig store.
Men det er jo smak og behag, jeg liker mye hvitløk da :) Så det er bare å smake seg fram til mengden man liker best selv ;)


#9

Daraya sa for siden:

Takk for oppskriften!

Jeg tok en hel hvitløk (uten fedd, altså ikke så stor), syns det var akkurat passelig. Brukte sterk madraskarri, den må surres litt før man tilsetter tomatpuree for å virke.

Er stappmett nå. :D


#10

Nero sa for siden:

Takk for oppskrift, denne må prøves :)

Skal eggeplommene være hele? Hva om de sprekker når du klekker dem oppi?


#11

langaard sa for siden:

Smaker det samme uansett:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.