xtra sa for siden:
Om ikke lenge er det feittirsdag. Jeg prøvde meg frem med en variant av kålrotstappe i dag, ville ha minst mulig ekstra ingredienser og mest mulig rene grønnsaker. Denne stappa ble så vellykket at den kommer til å inngå i mitt faste grønnsaksrepertoar.
700 g kålrot
600 g blomkål
175 g sellerirot
50 g smør
½ ts salt
¼ - ½ muskatnøtt
Godt med nykvernet hvit pepper
Grønnsakmengden er rå, ferdig rensede grønnsaker. Hvis man vil piffe opp fargen litt kan man koke med en gulrot i tillegg.
Bruk en stor kasserolle, 4-5 liter. Kok opp lettsaltet vann, tilsett kålrotbiter. La koke i 10 minutter, ha i blomkålbuketter og skiver med sellerirot (ca 1 cm tykke). Kok i ytterligere 20 minutter. Tøm av vann, ha i smør og la stå under lokk til smøret har smeltet. Mos med stavmikser til puré, smak til med salt, pepper og muskat.
Oppskriften ga 1360 g stappe (veid, ikke beregnet ut fra ingrediensene). Jeg trodde jeg ville bli nødt til å jevne den, men den var faktisk akkurat passe uten.
Næringsinnhold pr 100 g:
Karbohydrater: 4,7 g
Protein: 1,5 g
Fett: 3,2 g
Kcal: 59