Simpfan sa for siden:
Jeg laget meg pizza i dag, for fikk glutenmelet mitt i dag.
Oppskriften jeg gikk ut i fra var den her inne på pitabrød. Men modifiserte den litt. Pizzaen ble god, men kansje litt sån slapp og ikke sprø, sånn pizza skal være. Så her er oppskriften jeg tilslutt laget:
Pizza
3 dl lunkent vann
50 g fersk gjær
2 ss fiberhusk
3 ss olivenolje kaldpresset
1 ts salt
120 g glutenmel
110 g Atkins all pupose baking mix
Smuldre gjæren nedi lunket vann, rørt til gjæren er helt oppløst.
Hell i fiberhusk og rør om. la stå å svelle i 10 minutter.
Tilsett olje og salt og rør om.
Tilsett glutenmelet og bakemiksen og rør til du får en deig. Da kan den jobbes og knas med hendene.
Legg den ut på bakepapirdekket langpanne og skjevle deigen flat utover.
Legg på ost.
Legg på pizzafyllet du vil ha.
Settes i forvarmet ovn på varmluft ca 215 grader, i 15-20 minutter.
Sånn var min oppskrift. For å få denne pizzaen til å bli mere sprø, kunne det være at den ikke var tynn nok? Fikk en veldig seig deig som ikke gikk å kjevle ut, så trykket den utover platen med hendene. Så den ble ganske tykk. Men jeg er glad i tykk pizza, så var godt. Brukte Jarlsberg ost skivet som jeg la rundt på pizzaen, så tok jeg på cherrytomater i tomatsaus, men før jeg tok på dette, moste jeg cherry tomatene nedi tomatsausen. Så brukte jeg en halv boks med picnic skinke delt i biter som jeg rørte inn i tomatene og sausen. Så fordelte jeg dette jevnt på pizzaen.
Hva kan gjøres bedre her? Tar i mot råd og tips med stor takk.