ada-emilie sa for siden:
Jeg har tenkt en stund at jeg vil lage en oversikt over hvilke matvarer som er viktige for oss på lavkarbo slik at vi får i oss viktige mineraler og vitaminer, slik Torkils ketolysetabletters innhold viser.
Først av alt vil jeg si at vann er det viktigste næringsmiddelet. Du kan fint drikke mer enn to liter. To liter er et minimum når man spiser mye fett og proteiner. For å forbrenne fett er vann nødvendig. Og vann må også til for å fjerne avfallsstoffer, og er ellers viktig på mange måter i kroppen.Av annen drikke anbefaler jeg te. Grønn, hvit og svart fordi de inneholder antioksydanter og store mengder mangan! Kaffe inneholder også antioksydanter. Noen som vet om de forsvinner når koffeinet taes bort?
Avokado!
Næringsinnhold per 100 g [rediger]
Energi: 221 kcal Kostfiber: 6,3 g Karbohydrat: 0,4 g Fett: 23,5 g Protein: 1,9 g Vann: 66 % En hel middels stor avokado inneholder ca. 21 gram fett. Det meste av dette er imidlertid enumettet fett. Avokado inneholder også 60% mer kalium enn bananer. Den er også rik på B-vitamin, E-vitamin og K-vitamin.[1]. Avokadoen har også et høyere fiberinnhold enn noen annen frukt - hvorav 75% uoopløselige og 25% oppløselige fibre.[2]
Avokadoen er rik på kalium, folsyre og vitamin B6[trenger referanse]. I tillegg inneholder frukten pantotensyre, A- og C-vitaminer, magnesium, kobber, nikotinsyre, jern og sink[trenger referanse]. Funnet her:no.wikipedia.org/wiki/Avokado#N.C3.A6ringsinnhold_per_100_g
Egg! A, alle B-vitaminene, D, E og K-vitamin, jern, kalsium, natrium, kalium, magnesium, fosfor, sink og selen. Egg inneholder umettet fett og nesten ikke karbohydrater. Proteinkvaliteten er den beste du kan få. www.prior.no/ernaering/egg-i-ernaeringen-article22217-13377.html
Brokkoli! En antioksydantbombe ( med høyt innhold av c-vitamin, a - vitamin, folinsyre (et b-vitamin), k-vitamin, kalium, jern og kalsium. www.bioforsk.no/ikbViewer/Content/16919/Ytre%20og%20indre%20kvalitet%20i%20brokkoli.pdf
Fisk! Fisk og skalldyr er super slankemat og en viktig kilde til selen og b12. Fisk inneholder også mangan som er viktig for storspisere av ost og kjøtt. Fet fisk gir deg omega 3(mest i vill fisk) og d-vitamin. Mager fisk har derimot større innhold av jod som er viktig for forbrenningen da den er essensiell for at skoldbrukskjertelen skal fungere optimalt .nhi.no/livsstil-og-helse/kosthold/fett/fisk-er-sunt-16933.html
Alger! Spirulina og chlorella har begge et høyt innhold av klorofyll. Chlorella har dog mest mens spirulina inneholder mest betakaroten.
Virkninger av klorofyll
-
Styrker og bygger opp blodet
-
Reduserer høyt blodtrykk
-
Styrker tarmsystemet
-
Virker utrensende på giftstoffer
-
Styrker immunforsvaret
-
Motvirker nervøsitet
-
Stabiliserer blodsukkeret
-
Motvirker søthunger
-
Er mildt vanndrivende.
Valnøtter! Fordi det er matvaren med høyt innhold av krom og magnesium.
Det hjelper deg å sove fordi det inneholder melatonin.
Det inneholder kun 3 g karbohydrat pr 100 gram.
Det inneholder umettet fett og omega 3 (men denne erstatter likevel ikke fettet i fisk).
Den ligger på andre plass på topp ti -liste av matvarer med høyest innhold av antioksydanter.
www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.5350613