det sies at man ikke skal tenke på kalorier her inne.
joda den har jeg tatt til meg.
men tenkte at jeg ville sjekke ut dette.har akkurat regnet ut hvor mye kalorier jeg får i meg i løpet av en dag jeg...3500 KALORIER!!!::eek:
ikke bare det, men er oppi 200-250gr i fett oxo.
er det mulig,ikke rart jeg ikke går ned i vekt.
karbohydrater ligger rundt 10-15 så jeg.
ingen skal komme å fortelle meg at det ikke har noe med saken å gjøre (for noen), for DET har det. herregud,burde ha sjekket dette litt før kanskje,ikke 7 uker etter påbegynt diet:(
Jeg har brukt diett.no hele tiden siden jeg startet, og har ganske kontroll på det meste. Om enn ligger jeg kanskje litt lavt på kalorier nå, men siden jeg er nesten i mål må jeg nok tenke litt på de og. I begynnelsen lå jeg rundt 2500kcal per dag dog.
jepp enig i det.
men da hadde alle vært fornøyd hehe (det er ingen dum effekt da) ;)
problemet mitt nå er at jeg føler jeg har snytt meg sjøl og kroppen min med å ikke følge med på hva jeg har gjort og ført i meg.tydeligvis har jeg trodd at fett er det eneste jeg skal tenke på.
kan jo være at jeg er en av de få som må tenke litt på kaloriinntaket.
men nå har jeg iallefall funnet ut av det.
mye jeg finner ut underveis gitt.
det er ingen lett vei å gå fra ett kosthold til ett annet,lærer hele tiden jeg,ved hjelp av bøker og dere:)
blir litt stressa kjenner jeg når jeg leser om alle disse utregningene - har trøstet meg med at min motstand i forhold til å veie maten min går helt fint med ketolyse - jeg har lest en hel masse og føler at basiskunnskapen er på plass, også spiser jeg når jeg er sulten - til jeg blir mett - enkelt og greit :) men med alle utregningene og prøve-feile så blir det fryktelig komplisert! kanskje ketolyse egentlig er for vanskelig å drive med på egenhånd??
Jeg har da gått ned 30kg på ketolyse - helt på egenhånd. Så ikke stress, det går nok bra. Så lenge du går ned i vekt/omkrets så er det jo ingen som krever at du skal måle og regne på alt.
Jeg har vært ganske flink til å måle, fordi det er min greie. Jeg liker å ha kontroll på alt. Men skjønner godt at noen ikke føler for det. Jeg merker egentlig at jeg kunne tenkt meg å slakke litt på kontrollen nå, men klarer ikke helt å gi opp målingen min - så det er mitt problem. :p
jeg har vært veldig opphengt i vekta.
vekta er kastet og jeg gidder ikke mer å stresse med det jeg skal føre i meg.
jeg fortsetter sef med lavkarbo men lar det gå litt mer naturlig for seg.
men nå har jeg begynt å skrive inn i dagbok for kosthold så ser jeg om jeg får i meg det jeg trenger og fjerner det som er unødvendig. har laget meny for 4 dager så jeg slipper å tenke mer på det de neste 4 dagene.fortsetter jeg med dette så tenker jeg på inntaket bare i 10 min hver fjerde dag,det er jo ingenting vis jeg tenker over all den tiden jeg har brukt på maten tidligere.
takker alle som har banket det inn i hode mitt,tok litt tid før jeg tok i bruk tipsene men nå er tipsene tatt i bruk:)
trodde ikke det var så lett å skrive i den kostholdsdagboken men det var jo som en lek:)
Hei! Skaldeman blir litt spakere på det med kalorier fra første til siste bok. Han er veldig opptatt da av at man ikke må innta mer en man bruker opp av energi. Altså at kalorier eller energipoeng som han skriver om må at man må passe på, særlig om man ikke går ned.
Og så skriver jo også ofte at man ikke skal gå sulten, men litt sulten blir jeg altså. Er det fordi jeg ikke har holdt på så lenge? Kun en 6-7 uker, altså ikke over de tre mnd han skriver det tar for kroppen og bli randt med å hente energi fra fettet? Spiser en 1600-2200kcal om dagen, med rett fordeling mellom fett, protein og karbo. Hva tenker dere?
Litt sulten er det ikke noe i vegen for å bli. Jeg blir litt sulten på færre kalorier enn deg, så hva som føles alright er individuelt. Jeg synes det å være mett føles verre enn å være sulten fordi ved et for høyt inntak av mat er jeg redd maten lagres som fett.
Ja, takk for svar! Man må jo bli litt sulten når man spiser mer en man bruker, men merker også at det går lettere over igjen, så håper da kroppen suger av eget fett. Er vel derfor Skaldeman er ganske streng ang. småspising, så jeg prøver holde meg til 3 måltider (spiste 4 i starten men mindre sulten nå) så kroppen rekker bruke av eget lager før den får påfyll :)
Fire måltider er ikke småspising. Du kan godt fodele matmengden på fire måltider om du liker å ikke bli så mett. Småspising er å ikke ha ordentlige måltider og istedet bare spise litt nå og da gjennom hele dagen.
jeg foretrekker 3 måltider om jeg ikke spiser frokost før 10-11 på formidagen.
er jeg oppe rundt 5.30 (har morgen friske barn) blir det 4 måltider.
jeg har begynt å kjenne på når jeg bør stoppe å spise og det er en deilig følelse.
etter noen fin justeringer har jeg i menyen gått fra 3500 kalorier om dagen til mellom 1800-2000. var ie mye som sulle til heller.jeg har bare ikke sett det før nå.
En felle som er lett å gå i er å sove for lite og dermed ha mer tidsrom å kunne bli sulten i. Når man er trøtt er det også vanskeligere å spise fornuftig. Om man er oppe langt på natt f.eks er det lett å bli sulten om det er lenge siden middag, men om man hadde lagt seg til normal tid så en fikk 7-8 timer søvn ville en lagt seg før en ble for sulten. Nok søvn er dessuten viktig for å unngå overvekt hormonelt sett.
Ja, jeg sliter litt med å sovne tidlig for tiden, har så mye energi! Skal finne fram ergometersykkelen igjen så får jeg trimme litt på kvelden, så blir jeg nok trøtt! :) Men har satt kl. 21 som grense for når jeg kan spise, for spiste før mye om kvelden så syns det er greit å ha en regel for meg selv;)
Ja å være like sliten i kroppen som i hodet gir en likevekt som hjelper for innsoving. Magnesium om kvelden hjelper også. Yoga er supert, med avslutning i død mann stillingen i sengen. Snork.
Et veldig godt poeng! Jeg merker godt at kroppen min "craver" mer når jeg ikke er uthvilt, selv om det ikke er så ille som når jeg spiste høykarbo.
Et annet viktig poeng med nok hvile er at fettforbrenningen settes igang i løpet av natten. De fleste våkner med ketoseånde dersom antall timer er tilstrekkelig. Skaldeman gikk ned sine siste kilo ved å kutte ut frokosten og forlenge fettforbrenningen som var satt igang i løpet av natten - og siden kroppene våre er så mye flinkere til å forbrenne fett på et ketogent kosthold, er dette mulig uten å gå i dørken av lavt blodsukker :D Mener å ha lest at han greide seg med fløtekaffe fram til godt utpå formiddagen.
Selv aner jeg ikke hvor mange kalorier jeg får i meg i løpet av dagen. Prøver å være strikt med karbohydratene, men spiser meg mett når jeg er sulten. Likefullt er frokosten en vane det er vanskelig å bryte - synes det er godt å spise i bilen på vei til jobb :o Merker at fettbålet brenner bedre de ukene jeg er flink til å spise mye fett og protein, og ikke så bra i uker med mye grønt, brøderstatning eller søtstoff. Etter en periode med mye salat er det godt med biff igjen, og omvendt. Tror jeg hadde tørna om jeg skulle spist det samme uke etter uke etter uke ... men det er jo meg, da :)
ja det er jo sant.
det har jeg ikke tenkt på.
om jeg sover nok antall timer om natten har jeg en slags ketose smak i munnen.
nei nå skal det bli slutt på å sitte lenge oppe om kveld/natten.
har barn som er veeeldig tidlig oppe, og de er i tillegg noe oppe om natta.
legger jeg meg tidlig nok blir ikke antall timer sammen lagt så dårlig.
er så godt å ha dere folka her inne som påpeker ting flere ganger,
jeg må liksom ha det meste inn med teskje før det når inn hehe.
by the way..jeg har fått dratt igjen glidlåsen på en fleece jakke nå som er lenge siden sist :D jeg har sluttet å se på vekta,sjekker bare klærne.
Hei.
Spennende diskusjon dette. Jeg har også lurt litt på dette med kaloriene. Tror poenget til Skaldeman med at du ikke skal tenke kalorier er viktig for å få "snudd" tankegangen. Og i tillegg er det ikke skummelt å legge om kostholdet for oss som er veldig overvektig når vi ikke må telle kalorier.
Etterhvert så lærer man ca hvor mye som er i hva, så blir det en vane og man tenker ikke så mye på det.
jeg tenkte ikke på kalorier i starten enda jeg er en av dem som har kalorifobi.
men da jeg fant ut at jeg fikk i meg 3500 kalorier om dagen fikk jeg sjokk.
så mange kalorier klarer ikke kroppen min å forbrenne bort.
dette merket jeg på vekta selv om jeg fyrer oppunder fettbålet.
gjør ett forsøk nå med å spise fet mat uten å tilsette ekstra fett, som feks fløte,rømme,majones,creme fraishe. bruker litt ost på magre kjøttstykker.
dette blir spennende. kanskje det går litt raskere da.ikke det at det må det men hadde jo vært morro da:)
Ja, jeg syns også dette er moro! Har gått litt sport i å spise riktig!:) man har tatt meg et eller to glass vin i helgene, og har de to siste helgene tømt en pose bacongull. Skal prøve å ikke kose meg for mye denne uka for å se om jeg kan få enda bedre fyr på fettbålet. Spiste kylling med majones to måltider lørdag og trodde det var nok fett, men da jeg la det inn i vektklubben for å sjekke fant jeg ut at det bare ble 60-65% fett så da måtte jeg gasse på med pisket kremfløte (mmm..) for å få opp fettbalansen. Nevner det bare fordi kjøtt uten ekstra fett kan bli for mye protein om det er magert fett og det ikke blir stekt i smør/olje så jeg sjekker innimellom:)
Lurer på om jeg skal begynne telle gram i stedet for prosent, men har vært så enkelt med % iom at det kommer opp av seg selv i vektklubben.no (Grete Roede sin, gratis for oss som har gått på kurs en gang eller fem;) )
Jeg spiser forøvrig ikke før lunsjtider, kun kaffe med fløte på morgenen, og har en frisk gåtur til jobb så håper det hjelper på fettbålet mitt! :)
Skravle-skravle..;) Blir så entusiastisk! Takk for fine dialoger her inne! :)
jeg regner aldri prosenter bare gr.
så lenge fett gr er høyere enn protein+karb til sammen skal det være bra etter skaldeman å regne. å du..vin er ingen problem å nyte vis du spiser fett først,skaldeman sier det går så godt som opp i null:)
baconsvor er best og IKKE dumt..masse fett og nesten null karb.
Ok! Ja, koser meg med det glasset med rødvin. Ble litt mange her en helg, men gikk greit med vekta for det, godt å skeie ut en skjelden gang også! ;) Jeg liger bacongullet til Maarud bedre en de fleskesvor-variantene. Men det er vel hipp som happ kanskje? Svært lite karbo i dem, så kun saltmengden jeg tenker på, sånn fordi jeg da holder på en del vann til mandagsmorgen og veietid, men det blir jo det samme hver helg stort sett, noe salt blir det, om det er bacongull eller spekeskinke og oliven så sånn sett påvirker det jo ikke vekta så mye fra uke til uke.. ;)
Jeg har brukt prosentregningen til Skaldeman med minst 70-75% fett, under 5% karbo og resten protein. Men så nå når jeg leste en av de nyere bøkene at han anbefaler å ikke spise mer en så så mange gram protein pr. fettfrie kilo man veier. Det vil jo i så fall påvirke mengden mat man spiser da om jeg skal ta utgangspunkt i ca. 65kg. Og så skal det he3lst ikke være med en 3 gram karbo pr måltid når man er 50+ på vekta.. Så blir litt mer komplisert.. Finnes det vektdagbøker som regner ut gram protein/fett/karbo på nettet automatisk?
Hvordan går det opp i null? Jeg skjønner ikke hva du mener. Jeg tenker på at om man spiser det samme o i tillegg drikker alkohol som er ganske så kaloritikt vil man merke det på vekta. Øl er som flytende brød, dessuten, og mennesker reagerer ulikt på alkohol. Du ser det på alkoholikere som nesten bare lever på kaloriene fra alkohol; noen blir fete av det, andre kan holde seg slanke.Et tredje faremoment er at om man drikker mye er det ikke så lett å kontrollere hva en spiser når en blir sulten.
rødvin sitt innhold av karb blir mindre betydningsfull om du starter med rent fett, som f.eks ost. det skal alltid være mer fett enn karbohydrater + proteiner tilsammen.
ble det lettere å forstå?
det betyr i praksis at kroppen begynner å forbrenne fett før du inntar karbohydrater.
dette står i bøkene til skaldeman.
siden han er veldig striks på karbohydrater så er det noe å stole på.
han gjør dette selv om han får lyst på ett par glass rødvin.
rødvin er best.
Jeg poengterte det for å si at rødvin er erstattelig.Appelsin er ikke utelukket fra fedon og andre mindre strenge lavkarbo-filosofier. En appelsin er mye sunnere enn rødvin.
Jeg "hørte" at det faktisk i stor grad er alkoholen som er bra for kroppen. (altså bitte små mengder;))Man hører jo mye rart, men det var ganske interessant. Tror det var Dr. Oz på Oprahshowet som sa det. Ble sjokkert for jeg har alltid trodd det var det høye antioksidantnivået i rødvinen som gjorde det så "sunt".
Jeg tipper det er dette navnet du søker:Procyanidin, som finnes i mørk, bitter sjokolade, epler, tranebær og noe annen frukt, samt nøtter og krydder foruten rødvin.
Problemet er bare at kvinner i Norge drikker mer enn ett glass om gangen, og menn flere enn to. Her iglasset.blogspot.com/2010/03/slank-og-sunn-med-vin.html står det at det er ikke alkoholen som er det sunne. Jeg betrakter alkohol som medisin, og da tenker jeg ikke på at den skal slukke sorger eller brukes til andre pskykiske tilstander som jo er vanlig å bruke det til her i Norge:)
det som er poenget er at uansett om hva du tenker å kose deg med som har karb som du helst ikke vil ha så spiser du fett først.
da fettforbrenningen din er igang så fortsetter den å brenne fett istedet for å forbrenne den karben du får av vinen.
for i utgangspunktet så vil karbohydratene brennes først og da brennes ikke fettet.
mer enn det vet jeg ikke.
dette er informasjon som står i boken til skaldeman.
Mulberry/morbær
De 3 viktigste nøkkelord for morbærets virkeområder er diabetes, hårtap og smerte. Treet som frukten vokser på, kommer overveiende fra Asia, men vokser også mange andre steder der det er bra med sol og plass.
Den er særlig blitt kjent i nyere tid for å ha en blodsukkerstabiliserende evne. Spis gjerne en håndfull daglig.
Vitenskapen forteller at frukten inneholder riklig med resveratrol, det samme stoffet som finnes i rødvin. Dermed antas den å være en ”hjertebeskytter” og motvirke virusangrep. Muligvis kan den også være medvirkende til å senke det dårlige kolesterolet og lindre kronisk inflammasjon. Det snakkes også om at morbær kanskje kan medvirke til å forsinke utviklingen av Alzheimer og Parkinson. Morbærbladene blir brukt mot diabetes og forhøyet blodtrykk. Morbæret inneholder masser av C-vitamin, K-vitamin, jern og kalsium, samt proteiner, flavonoider, m.m.
Bærene smaker søtt og godt og kan spises med velbehag slik de er, men kan også brukes i salater og smoothies.
når man synder skal man i prinsippet gjøre det så sent i måltidet som mulig,el sent på kvelden.da er skadevirkningen minst.
dersom du synder tidlig i ett måltid har syndene en tendens til å gjøre fettforbrenningen dårligere. ett kjæringråd sier "hell i deg 1 desiliter fløte før festen"
dette støttes det oppunder av en forfatter i vektreduksjonsbransjen (Montignac)
hvorfor dette er at dersom kroppen får alkoholen sent i ett måltid og kroppen forbrenner fett så vil kroppen behandle alkoholen som mat, og at den dermed ikke blokkerer fettforbrenningen i leveren.
skaldeman mener rådet er godt.
han siterer: ikke drikk vin på fastende hjerte.
Med null gram karbohydrater i kosten er det omtrent umulig å legge på seg, men hvem er vel der? Det betyr heller ikke at du går ned i vekt. Dette er en vesentlig forskjell mange ikke får med seg. At man ikke går opp i vekt er ikke det samme som at man går ned i vekt. Det betyr at man står stille. Å tro at man går ned uten kaloriunderskudd er en feilslutning.
Ja, det er mye lettere å gå ned i vekt på lavkarbo, men det er på ingen måte magisk. Fysikkens lover gjelder også oss som sverger til denne dietten.
Jeg sniker litt her inn :o å syns denne så spennende ut, hva mener du med dette, har ikke hørt dette før jeg. Viss man er over 50 kg, så bør man holde seg til 3 gram kh pr måltid, jeg regner ikke ut selv, men regner med at det er grammene som kommer ut helt til høyre der vi skriver inn maten?
Å viss man bare skal ha 3 gram til hvert måltid, blir det el veldig lite, så man må ha mye flere måltider til dagen el?
Å det med protein, er det at man skal ha like mange protein g, som antall kg vi er nå?
Spør deg litt i senk her nå,men var interessant så må bare høre :)
hehe hvem slenger ikke ut spm her:)
jeg er iallefall sulten på andres meninger:)
vis jeg skal regne ut og inn og opp i mente så gir jeg meg,har ikke tid til dette hver gang jeg skal spise.jeg gjør det enkelt.
rent kjøtt og grønnsaker (over bakken)
det skal sies at jeg ikke har gått ned mer enn 3 kg på 7 uker.
jeg har de siste dagene lagt fløten og rømmen på hylla.
de blir bare brukt om middagen krever det i oppskriften.
ellers bruker jeg litt creme fraishe på salaten.
vet a rakker`n jeg om dette vil bli noe bedre men jeg prøver hehe
Det er kanskje lett å forveksle det med å få lov til og føle seg mett (altså slippe og sulte seg) med at man spiser "kjempemye". Fet mat er kaloririkt, javisst, men gir også en mye mer solid metthetsfølelse med forbedret apetittkontroll som resultat. Jeg følte jeg ÅT og ÅT til å begynne med, men har har skrevet opp alt jeg har spist i journalen min, og det er faktisk helt normale mengder. Og vekta går jo nedover, så da er det sikkert passe :)
Det er jo ikke så dårlig vektnedgang det. Du har tidligere skrevet:
Når du i tillegg har en BMI innenfor normalområdet, kan det godt hende at du må sulte deg videre ned i vekt dersom du insisterer på å nå et spesifikt vekttall. Anbefales ikke.
Slutt å stresse, fortsett med LCHF-kosthold, finn frem vekten om 2-3 måneder og se hva som har skjedd...
hmm ja sant nok.
men jeg vil liksom ikke innse det fordi jeg lenge lå på 58 kg og var sååå lykkelig da.
de 3 kg var første uken (vann)
så du mener jeg burde vente med vekten i 2-3 mnd??
kan det virkelig ta såå lang tid?
kan ta veldig lang tid ja, så gode råd her. Men om du ikke trener noe særlig så kan du øke trengingsmengden å få fettet til å bli muskler. Skaldeman anbefaler dette for de som er normalvektige men som har et par kilo igjen. Muskler er mindre en fett og "skulpturerer" kroppen litt å få muskler:)
Det viktigste her er å spise deg passe mett på proteiner. Noen sier man skal spise, til hvert måltid, et stykke kjøtt /fisk på str med din egen hånd. Om du trener /belaster musklene må du ha mer protein enn en som er stillesittende. En passe mengde protein til hvert måltid, hva er det? Man kan jo se det også. En spinkel dame kan ikke spise to store kyllingfileter til samme måltid, liksom:)
det ble ett bytte fra skaldeman til Atkins etter at jeg har lest boken
"den nye Atkins-dietten"
det blir jo fortsatt lavkarbo, men en litt annerledes sammensetning av matvarene + grønnsaker..har nok savnet det endel.
Den norske boka er svært dårlig. Den er ikke riktig oversatt fra engelsk og mangler flere viktige sider.Men det er jo noe info på atkins.com
Grønnsaker skulle det bare mangle at du skal kunne spise om du vil, synes jeg.
Det er jo super mat.
ja det sies i boken også at denne er mye bedre skrevet enn den forige og at de som ikke fikk til Atkins dietten tidligere burde prøve igjen etter at den nye boken er kommet ut.
så stoler på det :)
jepp;)
viste egentlig ikke hva slags bok jeg skulle kjøpe så det var bare flaks at det ble den nye hehe
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.