< Tilbake til oversikten

Tacokål i form -en spennende tacovariant

#1

Lissi80 sa for siden:

Det høres og ser så godt ut, men desverre er det jo noen få ingredienser som ødelegger litt for et lavkarbokosthold. Er det noen som har forslag til hva slags endringer som kan gjøres for å få denne lavkarbovennlig?

Oppskriften er slik :) 4 porsjoner :)

2 kinakål
Smør
salt

Kinakålen skjæres i biter og dampes i litt vann med smør og salt et par minutter.

Saus:

1 løk
4 ss smør
3 ss hvetmel (her må det til noe annet)
5 dl melk (her må det til noe annet)
Salt
Muskat

Løken stekes blank i smør. Tilsett mel og og spe med melk til en tykk hvit saus. Smak til med salt og pepper. Den ferdig dampende kinakålen blandes i sausen til en stuing og sausen tømmes deretter i ildfast form.

Fyll:

500 gram kjøttdeig
Olje/smør
1 pose tacokrydder ( her kan man lkage tacokrydder selv :))
1 dl vann
150 gram revet ost

Kjøttdeigen stekes i olje/smør til den er grynete. Tilsett krydder og vann og la det småsteke i ca 5 min. Fordel kjøttdeigen over kinakålen i formen. Strø på revet ost

Stekes på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca 10 min til osten har smeltet. I oppskriften serves det med potetmos, salat og tacoshell, men potetmos må man jo kutte ut :) Holder vel med en god salat til samt ostekjeks e.l :)

Men; Kan det være en ide og erstatte melken med fløte + vann kanskje og bruke f.eks ost og eller JBKM for tykning istedenfor mel? Blir den LCHF vennlig da? Andre endringer?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.