VG Tett på nett skriver følgende:
"Helsemyndighetene og Vektklubb.no anbefaler at man dropper smør og erstatter den med myk plantemargarin. Både kokker og smørelskere protesterer, og hevder at ingen ting kan erstatte smør, hverken på brødskiva eller i matlagingen. Men smør inneholder usunne fettsyrer som kan skade hjertet og blodårene. Kan du kutte ut hele eller deler av smørmengden i matlagingen din, og likevel bevare smak og riktig konsistens? Kan margarin virkelig være en god erstatning til smør?"
Etter min mening kan ingenting erstatte den gode smaken av smør nei. Jeg savner smør (men savnet er til å leve med, selvsagt). Jeg takler margarin (bruker økologisk uten transfett osv fra helsekosten) i bakst og slikt, men på skiven har jeg måttet slutte med smør/margarin overhodet siden jeg kun liker smaken av ekte smør. Margarin gir ikke i nææærheten like god smak. Men i kaker og glasurer går det fint.
Helt seriøst - jeg har ikke brukt smør hele livet omtrent - KUN brukt margarin/lettvarianter - jeg tror ikke andre enn kanskje en del eldre bruker smør i hverdagen - resten er det vel allerede lurt over på "lett-smør" og margarin-vogna? Eller?
Men NÅ - bruker jeg smør - og det blir ikke mindre av det med denne debatten i gang ;)
God - ble så provosert hahahaha - at jeg skrev et LANGT innlegg som aldri kommer på nett ;) Henviste til VGs toppledelse om å se at de begynner å henge etter i utviklingen tatt i betraktning at ALLE andre har en mye bredere dekning av lavkarbo enn VG - og at de risikerer å miste kunder på dette viset.
Skrev mye mer da - hehe - men jeg blir så j.. provosert at EN mann styrer hele løpet... Detbatten handlet jo om å bruke "lett-varianter" i matlaging - noe jeg har gjort i f... 30 år... og SE hvor langt DET fikk meg! ;)
Må lære seg å ikke hisse seg opp så veldig - det er jo ikke PERSONLIG ;)
Sånn var det hjemme hos oss også, det jeg tenkte på som "smør" var melange og soft/brelett. Og jeg kunne ikke fordra noe av det, nektet gjennom hele oppveksten å ha "smør" på skiva osv. :rolleyes: Ble temmelig overrasket med kostomlegging og oppdagelsen av hvor fantastisk godt det er med smør til/på alt mulig, haha.
Se litt utti der. Når dem alle plutselig er enige om at det skal brukes fløte, smør og ikke lettprodukter og margarin:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.