Eg lurer rett og slett på om eg får i meg for lite fett, og at det er derfor vektnedgongen går i slow motion. Prøver å drikke cocosa i kaffien, og det går bra har hatt ca 1 ts i den per krus. Ellers så les eg jo fleire stader her at ein bør vere litt forsiktig med fløyte, CF, ost. Forslag til andre feittkjelder? Utanom fløyte, rømme og CF bruker eg smør, olivenolje, majones og avokado, samt laks. Lager majonesen sjølv, men dei få gongene eg ikkje har heimelaga i kjøleskapet blir det gjerne Mills, og den bør eg vel begrense meg litt på? :confused:
Har til no ete ein god del grønnsaker i form av isbergsalat eller anna grøn salat, paprika, agurk, litt løk, blomkål og brokkoli. Vurderer å kutte ned litt her og kanskje auke med feitt og kjøtt. Tar ofte meg sjølv i at eg et meir grønnsaker enn kjøt, gamal vane er tydelegvis vond å vende.... :):rolleyes:
Dersom du scroller heeeelt nederst på denne siden, finner du mange tråder om samme tema! Du finner sikkert noe du kan ha nytte av om du leser litt i de trådene!:)
Hei! Andelen fett kontra protein og karbo er viktig. Over 70% skal være fett og helst opp mot 75, max5% karbo og resten protein. Det finnes flere vaktklubber (gratis også) på nettet hvor du kan legge inn måltidene dine og så regner den ut dette for deg. Dette har jeg gjort og det funker fint. Etterhvert har jeg da lært meg til hva jeg trenger å ha i omeletten eller til laksen for å få et godt måltid med rett sammensetning. Nøtter kan btw også hemme fettreduksjonen og søtningsstoffer.
Skaldeman opererer også med andre måter å regne på (med samme sum totalt altså, men ulike måter å regne på.) Jeg liker prosentvarianten, men man kan også telle gram. Den strengeste dietten har da 3 gram karbo pr. måltid og 9 totalt på dagen. Det er for de som skal ned veldig mye. GI-null er en liten bok som gir det meste av info om dette. Jeg har kjøpt alle og er i ferd med å lese den siste nå, syns det er så inspirerende! :) Lykke til! :klem:
Ja, eg har dei eg også, berre ikkje akkurat her eg er no:) Har som mål at eg skal bli litt flinkare til å vege all maten og så legge det inn på Mat på Data eller noko sånt. Ja, det skal eg! Takk takk! Av og til må ein bare få andre til å hjelpe seg å tenke, hjernen har tydeligvis ein liten ferie ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.