< Tilbake til oversikten

Fiskegryte med tomater og kapers (m bilder)

#1

Makronella sa for siden:

Det går mye i fisk her om dagen - og i denne måneds " Tara " fant jeg en fiskegryte jeg ville prøve. I opprinnelige oppskrift sto Hoki. Jeg kjenner ikke den fisken og ikke fant jeg den heller. Der jeg var for kjøpe fisk hadde de hel lofotsskrei på tilbud -så godt at jeg tok med den største de hadde hjem. Tror det er første gang jeg har filetert en skrei, men ikke noe problem når det er den størrelsen på de. et par porsjoner med fisk gikk i frysen og resten gikk til denne retten

Ca 600 gram fisk
havsalt
1/2 dl kapers
olivenolje
1 gul løk hakket
2 fedd hvitløk hakket
2 kryddermål tørket chiliflak (jeg brukte en ts knust chili/samba olek )
400 gram cherrytomater
fiskekraft (jeg har jacobs fiskekraft bruker halve boksen)
100 gr babyspinat

Skjær fiskefiletene i passe stykker, strø over havsalt

[CENTER][/CENTER]

Stek kapersen i litt olivenolje. La de rene av seg på kjøkken papir. Fres løk og hvitløk i olje, tilsett chili tomater og fiskekraft, kok det sammen under lokk.

[CENTER][/CENTER]

Ha i godt skylt spinat og smak til med salt og pepper.

[CENTER][/CENTER]

Ha til slutt i fisken og kok på svak varme til den er gjennomtrukket -5-10 min. Drypp litt god oliveolje over fisken og strø med kapersen.

[CENTER]

[/CENTER]

Utrolig gode smaker sammen - og en utrolig god duft under tilberedingen, jeg fikk stadig tanken : hvordan ville det være å dampe blåskjell i denne basen (før fisken) så mulig det må testes ut mot sommeren ;)

[CENTER]
[/CENTER]


#2

harryarne sa for siden:

Ser konge ut det der. Takk for at du deler den.

Helt enig med deg at blåskjell vil være en utmerket videreutvikling (eller krabbe/hummer/reker+++). Evt. litt hvitvin om man skal ha mange gjester.

Personlig synes jeg en god klatt smør gir litt dybde i smaken.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.