Nannah sa for siden:
Dette er en ombygd versjon av en oppskrift fra frokost-tv.
Veldig godt ble det ...og det er middag til minst 4...med salat til.
500g kjøttdeig
100g reven sellerirot
100g reven squash
1 stor ss landlord tomatpure
1/2 -1 boks landlord hakkede tomater
1 løk
2 fedd hvitløk
salt, pepper, urtekrydder (timian, oregano, rosmarin)
smør
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1 middels blomkålhode
100 g kremost
2 egg
salt
revet smakrik ost...jeg brukte Västerbotten.
Kok blomkålen mør og hell den i et dørslag.
press alt vannet ut med en potetstamper.
Ha tilbake i kjelen og ha i kremost, salt og egg.
Kjør mosen glatt med stavmixer.
Stek kjøttdeig, ha i løk,selleri og squash..fres et par minutter.
ha i tomatpure, og fres litt til. Ha i hakkede tomater og krydder.
La det småkoke i ca 15 min. Til sausen er tjukk og tomatene søte.
Smak til med mer krydder om det trengs.
Smør en ildfast form. Ha i kjøttsausen...og fordel mosen på toppen. Toppes med revet ost og smørklatter.
Stekes 180g varmluft 20 min
Serveres med en grønnsalat med olje/edikk dressing...lr en syrlig kålsalat.