Nå har jeg vært i ketose en god stund, men jeg spiser jo MINST 50-60 karber om dagen.....kan dette stemme da? Vil ikke være i ketose nå som jeg er gravid, så jeg spiser appelsin, 70 % sjokkis,gulrot og annet med endel karber i,men kommer ikke ut av ketosen....! Kanskje det skal mindre til for å være i ketose når man er gravid?? Noen synspunkter?
Som jeg har sagt før her inne, man kan være i ketose (at kroppen produserer ketoner) selv ved inntak av opp mot 100 g karbo om dagen. Men da er det IKKE registrerbart med stixs i urinen.
Jeg er i "stixregistrerbar" ketose etter å ha spist gulrøtter, klementiner, litt sjokolade, kålrabistappe....++
Prøv å spis mer fedonsk hvis du skal være sikker på å være ute av ketosen, linser, erter, bønner osv. En frukt om dagen og langsomme karber. :)
Og det kan ikke være skadelig... - tror ikke at gravide eskimo-, inuitt- og samekvinner i gamle dager sendte mennene sine ut i verden for å skaffe bananer, pasta og sjokolade for det ufødte barnets skyld...:confused:
Haha, nei du sier noe :) Takk for svar alle sammen, skal prøve å spise litt mer Fedonsk kanskje, men synes det også er vanskelig, har blitt så vant til å kose meg med FEIT mat :rolleyes:...og da må man jo nødvendigvis ligge litt lavt på karbene...
Jeg prøver ikke å slanke meg mens jeg er gravid altså, men prøver å unngå å legge på meg 30 kg, slik som forrige gang....har allerede gått opp 20, så derfor prøver jeg å være litt flink :)
Vel, jeg skulle gjerne ha prøvd meg på noe sånt, men jeg er helt GRØNN når det gjelder linser o.l., aner ikke hvordan de skal tilberedes, hvilke typer som er bra til hva slags bruk osv....Eneste bønner jeg er vant til å spise er baked beans, og DE er vel ikke særlig karbovennlige :) Noen enkle forslag til meg?
Jeg spiste litt Fedon en stund, favoritten var kikerter i alt av type gryteretter :D
Feks stekt kjøttdeig med litt gode grønnsaker og en boks med kikerter. Kikerter smaker knallgodt, er klare til bruk og metter på en skikkelig god måte uten å rushe blodsukkeret :D
Kikerter på boks eller i en slik liten kartong er klare til bruk. Bare ha det oppi feks gryteretten og la de bli varme :)
Vil tro du finner ut hvordan du kan bruke dem når du har smakt på dem. Jeg brukte dem sammen med kylling i kokosmelk, i alt/til alt av kjøttretter og tilogmed i fiskesuppa :D
Ta og skyll godt av de i et dørslag eller et litermål til det slutter å skumme.
Vet ikke om det er sant, men det er der "lufta i magen" kommer fra, hehe.
Det samme gjelder for bønner.
Du kan lage kikerterpure, mos en boks erter i blender eller med stavmixer.
Ha oppi noen ss med rømme.
Du kan smake til med salt/pepper/sitronsaft, men det trengs ikke.
Kan serveres varm eller kald til nesten all mat.
Kan også brukes som dip (synes da den er god til f.eks skinker og fenalår)
En mer avansert utgave er å mose ertene med et par ss olivenolje, litt salt, pepper, sitronsaft, hvitløk og chillipulver (hummos). Her kan man også bruke sesampasta, men det er ikke nødvendig.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.